Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Martuś ale grzybków ;:oj ;:oj ;:oj jak szkoda że ten śnieg spadł ;:223
W domku ślicznie ;:333
Cieszę się że szczęśliwie dotarłaś do domu :D
U nas dalej sypie , może trochę mniejszy ale leci cały czas :(
Pozdrawiam i miłego wypoczynku życzę ;:196
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Martusiu, jak ja Ci zazdroszczę tylu grzybków - u nas brak w tym roku. A u Ciebie ;:oj ;:oj ;:oj Piękne zbiory.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Witaj Martuś fantastyczne te grzybowe zbiory.
U nas zaczęło padać, więc może grzybki w końcu się pojawią.
Podziwiam Ciebie, że miałaś odwagę sama się wybrać.
Pozdrawiam i ślę ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marta i tak sporo uzbierałaś ;:138 .Gdyby nie ten puszek i brak prądu pewnie jeszcze byś zbierała. ;:108 Grzybki jeszcze będą, bo ma być ciepło. Ja też byłam.Pozbierałam dużo skromniej,ale na wigilię będę mieć. Ja też nigdy nie kupiłam grzybów w sklepie, bo jak widzę jak sprzedają ususzone z robakami to jak tu kupić takie .
A co w ogrodzie? Pozdrawiam. ;:196 :wit
Awatar użytkownika
wwwiola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sie 2007, o 08:18

Post »

Super grzybobranie, ;:138 te zimowe widoki już mniej super, ale co tam damy radę. :)
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto grzybobranie udane,słoiczki gotowe.No kochana ty to chyba nie masz czasu w spokoju kawy się napić ,ale wydaje mi się ,że ty lubisz coś robić zamiast siedzieć.Domek w lesie,coś fajnego ,tylko pozazdrościć .Śnieg i ciebie dopadł,ale mam nadzieję,że już zniknął u ciebie tak jak u mnie :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś, ale piękna zima. ;:oj Myślałam, że u mnie dużo śniegu. :) Grzyby pod śniegiem cudnie sfotografowałaś. ;:138 Domek ma klimat. ;:215 Grzyby podziwiam u ciebie i zazdroszczę pasji zbierania i przygotowywania. U mnie grzybów się nie jada. Mojego trzyletniego syna znajoma nakarmiła grzybami bez mojej wiedzy. Nie były trujące, ale dziecko było tak okropnie chore, że prawie osiwiałam. Mieszkaliśmy wtedy za granicą. Jedyne grzyby jakie podaję to kilka prawdziwków na kolację wigilijną.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

I ja podziwiam pasję grzybobrania i przetwórstwa Marto ;:oj ;:63
Grzyby leśne tylko na Wigilię uznaję bo pieczarki to namiastka , których używam na co dzień. Małżonek grzybów nie jada a ja nie przepadam :roll: Nie ma dla kogo zbierać...
Z takiego leśnego domku mogłabym korzystać z przyjemnością ;:108 ... niestety nie dane mi... ;:131

Miłego wieczoru!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie,dzień szybko minął grzyby poduszone,różne sprawy załatwione i już wieczór,śnieg jeszcze troszkę leży w ogrodzie,ale kwiatuszki kwitną .

Marysiu,to nie jest dużo grzybów,bywało dużo więcej zwłaszcza prawdziwka ,ale i roboty przy nich mniej ,bo nieraz nazbierałam tyle ,że do 4 rano się z nimi robiło,a rano s powrotem na grzyby,teraz to był pikuś ,może jeszcze się ociepli i jeszcze będą grzybki,jest gdzie pojechać i jest się gdzie zatrzymać ,,pozdrawiam ;:196

Tereniu,myślałam,że dojedziesz,ale nie wyszło,ja też sie cieszę ,że jestem szczęśliwie w domu ,już odpoczęłam ,jutro coś muszę wymyślić ,chociaż do ogrodu chyba za zimno,bo jeszcze śnieg leży,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Justynko,w moich stronach też nie ma wiele ,może ja nie znam miejsc i wszędzie daleko trzeba iść ,tylko rydze mam w zasięgu ręki,bo niedaleko ode mnie ,cieszę się ,że je mam i na nic mi nie braknie,pozdrawiam ;:168

Ewuniu,wszędzie bardzo sucho,i grzybków jest mało,ten śnieg też nawodni i jeszcze ma padać ,pojechałam z koleżanką ,ale nieraz jadę sama ,bo nie każdy może wyjechać na tydzień lub 10 dni,a mąż pracuje ,a bardzo bym chciała ,żeby mógł być ze mną ,droga też daleka bo 190 km.,ale gdybym nie pojechała to nic nie będzie ,pozdrawiam ;:196

Ala,to nie jest dużo,ale nam wystarczy ,bywają ogromne wysypy ,że nie można przerobić ,wtedy trzeba robić dzień i noc,ale te susze spowodowały ,że zbiory są skromne ,ja też nie zjem grzybów nie zrobionych przez siebie,bo naprawdę nie da sie ich kupić ,ponieważ suszą wszystko ;:306 ,pozdrawiam ;:196 w ogrodzie kwitną chryzantemy , Michałki i niektóre róże,pozdrawiam ;:196

Wiolu,jasne ,że i śnieg zaraz stopnieje i znów będziemy bardziej aktywne,cieszę sie z moich grzybków,chociaż to nie taka prosta robota ,ale co tam, :tan

Beatko,mam czas wypić nawet 2 kawy rano ,bo godzina jest dla mnie :heja tak postanowiłam i tak jest codziennie,potem to już różnie z tym siedzeniem :uszy domek w lesie to było moje marzenie,bo tak kocham las i grzybki,śnieg jeszcze troszkę leży ,ale ma być coraz cieplej ,wiec zaraz go nie będzie, :lol: pozdrawiam :wit

Soniu,małe dzieci nie powinny jeść grzybów,bo są ciężko strawne,u mnie na wigilię też obowiązkowo prawdziwki ,ale podgrzybek jest do krokietów,do kapusty,do uszek ,a prawdziwek do pysznej zupy,rolad i całe kapelusze są panierowane jak kotleciki,pozdrawiam ;:168

Maryniu,uwielbiam zbierać grzyby ,ale też warunek ,żeby były,w tym roku to nie jest tak cudnie z nimi,lubię je przerabiać na różne sposoby i stosować do różnych dań,pychota ,leśny domek to taka nasza odskocznia od codziennych obowiązków,ale jest dość daleko ,bo 190 km od nas więc to już wyprawa, :uszy ale czasem pada hasło i jedziemy,chociaż teraz mąż nie może i muszę sama ,ale nie wyobrażam sobie ,żebym nie jechała,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Martusiu uwielbiam Cię za pracowitość ;:167 cudowne grzyby .. . To u Ciebie zima ? Obrazek

Widzę ,że masz już domek ;:167 taki jak mój .

Pozdrowienia :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu grzybków troszkę nazbierałaś i to różnych, ale widzę zima pokrzyżowała Wam trochę zbiory, myślisz, że jeszcze grzybki będą?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Czytam, że śnieg jeszcze leży. A mówią, że pierwszy zawsze szybko znika
Mam nadzieję, że jeszcze będziesz się cieszyła z kwitnienia.
A co powiesz o Minervie? Jesteś z niej zadowolona?
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś ale Was zasypało.... ;:oj taka biel jest cudna ale zimową porą. ;:333
Grzybów masz sporo u mnie więcej ciut prawdziwków a podgrzybków nici...Teraz pada wymarzony deszcz, może się jeszcze na grzybki wybiorę. :tan
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Wiolu,tak doceniłaś moją pracowitość,że zrobiło mi się miło,dziękuję ,zima była,już jej prawie nie ma ,domek mamy taki sam ,już kiedyś pisałyśmy o tym :heja dla nas na grzyby i na wakacje wystarczający,cieszymy się nim ,bo zawsze jest się gdzieś zatrzymać,pozdrawiam ;:97

Iwonko,może jeszcze będą te nasze grzybki,jak nie ,to tyle też wystarczy,śnieg jeszcze tylko troszkę u mnie leży ,a tam w świętokrzyskim to nie wiem,ale wypowie się Terenia ,bo mieszka niedaleko mojej działki,pozdrawiam :wit

Gosiu,Minerwa pięknie kwitnie i teraz też obsypana kwiatami ,liście ma zdrowe,no troszkę od samego dołu przyżółknięte ,bo dzisiaj ją oglądnęłam dokładnie ,żeby coś o niej napisać ,no i ten kolor,ja w kolorze burgundu posadziłam taki szpaler róż,a przed nimi róże i kremy,w ogrodzie jeszcze sporo kwitnie, bo są Michałki ,róże i chryzantemy :tan

Kasiu,tak mi zasypało grzybki i trzeba było wracać do domu :roll: ,ja tam wolałabym prawdziwki ,ale dobre i to ,bo wydawało się ,że ich w ogóle nie będzie,może jeszcze się pokażą jak się ociepli,podgrzybki są bardzo malutkie jak widać na zdjęciach i trudno je wypatrzyć ,u mnie troszkę mżyło ,ale śnieg też da wodę,to może grzyby ruszą całą parą ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Jak sa to jeszcze ruszą, będziesz się jeszcze cieszyć ze zbiorów. ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”