Róże i bajkowy świat ogrodów 2015 -cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015 -cz.II

Post »

Daysy :wit
Nie masz pojęcia jak się stęskniłem za twoimi różami ! ;:196
Wpadłem się tylko przywitać i lecę nadrabiać strony :D
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj Mati a ja już myślałam, że się za mną stęskniłeś :wink: . No i znowu rozczarowanie :D
Witaj, witaj, gdzie Ty się podziewałeś, zniknąłeś jak kamfora :D Mati wpadłeś jak po ogień, szkoda, że już po sezonie, bo tak naprawdę nie ma już co oglądać ;:224

Dla miłego gościa ostatnie kwiaty Grahama Thomasa

Obrazek

Wisiu trzeba próbować, czasem wyniki potrafią nas naprawdę zaskoczyć ;:oj . Tak jak mnie kwitnąca po raz drugi o tej porze roku lilia :shock:

Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Więcej u mnie :wink:
Za tobą też się stęsknilem :D
Graham bardzo obiecujący czekam aż mój taki będzie ;:168
x-ja-a

Post »

Daysy, super, że podałaś stronkę z Princess of Infinity, bo to mi z kolei poddało pomysł u kogo o nią w przyszłości pytać ;:215 Bo mieć ją MUSZĘ ;:167 A ta lilia, to jakiś wybryk natury! Śliczna jest, ale na kalendarzu to się nie zna zupełnie ;:209
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Daysy ;:196 chciałbym, żeby Pani Rosa Eskelund zajrzała do Twojego wątku i poczytała
jak zachwycamy się jej dziełem ;:108 Wiele jej róż bardzo mi się podoba.... ;:168
Ja mam już zimną jesień.... czas pomyśleć o zimie.... robi się smutno. :wink:
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Daysy to teraz przyjdzie nam wszystkim polować na nową Pink Infinity tylko powiedz w jakim markecie one były dostępne ;:180
x-ja-a

Post »

Mam nadzieję, że nie zrobię nikomu kreciej roboty, ale wiem, że Kamila ma w swojej ofercie róże duńskie państwa Eskelund. Co prawda z serii Plant'nRelax, ale współpraca została nawiązana. Może trzeba zapytać czy nie sprowadziłaby i Princess of Infinity, bo chętnych na pewno będzie co niemiara. Takiego pomysła mam.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiam Was dziewczyny zimowo ;:oj , na deszcz się nie doczekałam, za to od rana pada u mnie śnieg, dobre i tyle wilgoci.
Zapowiadają cały taki tydzień, więc może w końcu prognozy się sprawdzą i rośliny odżyją. Co prawda szkoda, że tak późno bo różyczki pomarzły, oczywiście oprócz wywołanej przez Was Princess of Infinity :D . Widać, że to północna piękność i byle przymrozek jej nie szkodzi

Jak na razie to moja pierwsza marketówka, która przeżyła kilka zim. W tym roku wiosną też wsadziłam miniaturki, tym razem czerwone i zobaczymy jak sobie poradzą w ogrodzie. Latem kwitły ładnie, ale zobaczymy czy przetrwają zimę.
mati1999 pisze:Daysy :wit
Nie masz pojęcia jak się stęskniłem za twoimi różami ! ;:196
Wpadłem się tylko przywitać i lecę nadrabiać strony
Od razu poczułam się lepiej, że ktoś za mną chociaż troszkę zatęsknił :wink: , nie tylko za moim ogrodem i różami :D
Ja też mam dużo zaległości, ale myślę, że nadchodzi czas sprzyjający odwiedzaniu innych wątków. W ogrodzie niedługo nie będzie co robić, więc wolny czas można będzie spędzić na uważne przeglądanie zaprzyjaźnionych jak i nowych wątków. Do zobaczenia Mati, tym razem w Twoim ogrodzie, bo przyznam się, że dawno u Ciebie nie byłam ;:131 i troszkę mi wstyd z tego powodu.

Wisiu
jajagna pisze:Daysy, super, że podałaś stronkę z Princess of Infinity, bo to mi z kolei poddało pomysł u kogo o nią w przyszłości pytać ;:215 Bo mieć ją MUSZĘ ;:167 A ta lilia, to jakiś wybryk natury! Śliczna jest, ale na kalendarzu to się nie zna zupełnie ;:209

Jagna masz rację, że ślicznotce pomyliły się miesiące. Powiem Ci więcej nie wiem skąd ona się wzięła na wrzosowisku ;:oj Mam jakieś wędrujące lilie w ogrodzie ;:306 . To prawdopodobnie jakaś mała cebulka z zeszłego sezonu, która się gdzieś zapodziała i teraz postanowiła się ujawnić. Ale przymrozki też jej nie zmogły, kwitnie nadal. Dzisiaj muszę ją przynieść do domu, niech bidula nie marznie.
Z Księżniczką masz dobrego pomysła :D , nie wątpię, że chętnych będzie dużo.
majka411 pisze:Witaj Daysy ;:196 chciałbym, żeby Pani Rosa Eskelund zajrzała do Twojego wątku i poczytała
jak zachwycamy się jej dziełem ;:108 Wiele jej róż bardzo mi się podoba.... ;:168
Ja mam już zimną jesień.... czas pomyśleć o zimie.... robi się smutno. :wink:
Maju na pewno dla hodowcy jest to powód do dumy, jeśli jej róża potrafi ująć za serce sporą grupę osób.
Faktycznie właściwie można by powiedzieć, że na stronie nie ma róży, która by się większości nie podobała.
Myślę, że gdyby więcej kupujących chciało przedłużyć życie tych pięknych roślin i posadzić je w ogrodzie, popularność róż Pani Eskelund byłaby jeszcze większa.
Kupując miniaturki zawsze słyszałam tekst, że one nie nadają się do ogrodu a ponieważ z natury jestem przekorna i lubię eksperymentować, więc podjęłam próbę i tym razem.
Wynik testu był zaskakujący dla mnie samej, nie sądziłam, że z miniaturki wyrośnie piękna rabatówka.
Tolinka pisze:Daysy to teraz przyjdzie nam wszystkim polować na nową Pink Infinity tylko powiedz w jakim markecie one były dostępne ;:180
.

Tolinko swoją rabatówkę kupiłam w Aldim, to sklep, który często odwiedzam, bo mam po drodze i nie ma w nich kolejek. Wchodzę, robię zakupy i wychodzę. Nic dla mnie bardziej denerwującego od stania w jakiejkolwiek kolejce, dlatego szerokim łukiem omijam wszystkie markety.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Daysy, z różami to już tak jest, że każą na siebie czekać. Potrzebują czasu żeby nas zachwycić. Tak miałam ze swoją rabatą z Leosiami i Edenami. Pierwszy rok to rozczarowanie, drugi nadzieja a trzeci to zachwyt. I tego zachwytu, jak najszybciej, tobie też życzę ;:215 Pomysł masz świetny i z pewnością się uda. Uwielbiam takie łagodne przejścia w kolorach. Mi się to nie udało, tym bardziej czekam z niecierpliwością na twoją rabatę ;:7
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Skarbie u Ciebie zima, miejmy nadzieję że to tylko potraszy i sobie pójdzie u mnie na razie spokój pada lekki deszcz ale zimno.
Przybiegłam sprawdzić Twoje ;:167 jest ok ale po takim spacerze u Ciebie to obawiam się o swoje.

Masz racje u mnie też lilie "wędrują" a te co mają idealne miejsce to dogadały się ze ślimakami i klops!
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

U mnie miniaturka biedronkowa przetrzymała drugi sezon, pięknie kwitła białymi różyczkami. Szkoda tylko, że nie urosła. W Poznaniu coraz cieplej ;:3
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Daysy, jak Princess of Infinity zniosła mrozy? Zostały jakieś kwiaty? U mnie w większości już pozamiatane :(
Dzisiaj przyszła paczka niespodzianka z trzema różami ;:oj Nawet nie zdążyłam jeszcze zapłacić, a tutaj już kurier trąbił przed bramą. Jutro raniutko przymusowe sadzenie :)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

daysy pisze: Maju na pewno dla hodowcy jest to powód do dumy, jeśli jej róża potrafi ująć za serce sporą grupę osób.
Faktycznie właściwie można by powiedzieć, że na stronie nie ma róży, która by się większości nie podobała.
Myślę, że gdyby więcej kupujących chciało przedłużyć życie tych pięknych roślin i posadzić je w ogrodzie, popularność róż Pani Eskelund byłaby jeszcze większa.
Kupując miniaturki zawsze słyszałam tekst, że one nie nadają się do ogrodu a ponieważ z natury jestem przekorna i lubię eksperymentować, więc podjęłam próbę i tym razem.
Wynik testu był zaskakujący dla mnie samej, nie sądziłam, że z miniaturki wyrośnie piękna rabatówka.

Daysy :wit
możemy sobie łapki podać.... ze mnie też przekora i to jaka ! :;230
Ha.... ;:333 mamy piękne róże... :heja :heja
Ktoś w Twoim wątku pytał gdzie kupiłam swoją.... pozwól, że napiszę :D
Ja kupiłam swoją Infinity pod koniec marca w okolicznym sklepie ogrodniczym... sądzę, że sprzedawca
przywiózł ją z giełdy kwiatowej. ;:108
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje miłe koleżanki, przepraszam, ostatnio mnie nie było, ale troszkę z czasem u mnie nie najlepiej ;:222 a troszkę mam lenia ;:224 i dopadła mnie jesienna chandra.
Przez to moje przeziębienie nie zdążyłam ze wszystkimi zamierzonymi pracami ogrodowymi a teraz pogoda nie pomaga w nadrobieniu straconego czasu, ale nic to, mam nadzieję, że jeszcze załapę się na kilka ładnych dni i wszystko będzie ok.

Ponieważ jesteście ciekawe jak wygląda aktualnie Princess of Infinity to zacznę od wczorajszych fotek, nie jest tego dużo, ale teraz jak sądzę cieszy widok każdego ocalałego kwiatuszka więc specjalnie dla Was moje miłe to co jeszcze ocalało w ogrodzie, czyli niewiele :D
Coś fotosik dzisiaj marudzi, ale może się w końcu uda wkleić zdjęcia, w międzyczasie będę odpowiadać :D
April pisze:Daysy, z różami to już tak jest, że każą na siebie czekać. Potrzebują czasu żeby nas zachwycić. Tak miałam ze swoją rabatą z Leosiami i Edenami. Pierwszy rok to rozczarowanie, drugi nadzieja a trzeci to zachwyt. I tego zachwytu, jak najszybciej, tobie też życzę Pomysł masz świetny i z pewnością się uda. Uwielbiam takie łagodne przejścia w kolorach. Mi się to nie udało, tym bardziej czekam z niecierpliwością na twoją rabatę

April,
ja wiem, że na efekty trzeba troszkę poczekać, nawet się nie zdziwię jeśli potrwa to troszkę dłużej :wink: . Mam tylko nadzieję, że nie będzie to zupełna porażka, że mimo chęci, nie osiągnę zamierzonego efektu. Może być też tak jak z rabatą wschodnią, którą praktycznie rzecz biorąc należałoby troszkę przerzedzić, bo zrobił się tam różany busz. ;:oj
tara pisze:Skarbie u Ciebie zima, miejmy nadzieję że to tylko potraszy i sobie pójdzie u mnie na razie spokój pada lekki deszcz ale zimno.
Przybiegłam sprawdzić Twoje ;:167 jest ok ale po takim spacerze u Ciebie to obawiam się o swoje.

Masz racje u mnie też lilie "wędrują" a te co mają idealne miejsce to dogadały się ze ślimakami i klops!

Aniu
na razie zima tylko postraszyła, śniegu już nie ma, za to wilgoci dał więcej niż deszcz, więc w sumie dobrze się stało ;:108
Jakoś przeżyłam spacer po Twoim pięknym ogrodzie, ale Vełtawa ;:167 śni mi się po nocach. Dobrze, że możemy pospacerować po swoich ogrodach i co nie co podejrzeć ;:224 . Mnie dały dużo do myślenia Twoje pergole/trejaże, chętnie widziałabym je u siebie ;:333

No nareszcie fotosik się obudził

Princess of Infinity jak widać niewiele przejęła się przymrozkami :)

Obrazek

Pojedyncze kwiatuszki Królowej Szwecji

Obrazek

Gartenfraude od Pedrowej ;:180 jeszcze w doniczce

Obrazek

I oczywiście lilia, o dziwo przetrwała również te parę bardzo zimnych dni w ogrodzie

Obrazek
ewka36jj pisze:U mnie miniaturka biedronkowa przetrzymała drugi sezon, pięknie kwitła białymi różyczkami. Szkoda tylko, że nie urosła. W Poznaniu coraz cieplej
Ewuniu u nas też troszkę cieplej, ale mogłoby jeszcze popadać. Widać z tego, że miniaturki dają sobie radę w ogrodach, daj jej troszkę czasu, urośnie na pewno. Porozpycha się korzonkami, sprawdzi na ile może poszaleć i póóójdzie w górę :D
dorotka350 pisze:Daysy, jak Princess of Infinity zniosła mrozy? Zostały jakieś kwiaty? U mnie w większości już pozamiatane
Dzisiaj przyszła paczka niespodzianka z trzema różami Nawet nie zdążyłam jeszcze zapłacić, a tutaj już kurier trąbił przed bramą.
Jutro raniutko przymusowe sadzenie
Dorotko daj adres tego Mikołaja, co tak róże rozdaje :;230 , chętnie się z nim zaprzyjaźnię ;:215 . U mnie niestety tez mróz wszystko załatwił, nawet nie zdążyłam zabrać swoich koleusów z rabat. Pozbyłam się również kilku kwiatków doniczkowych, które przemarzły nawet na tarasie. No cóż za gapowe się płaci ;:224
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju te rogate dusze tak mają :wink: wszystkiego muszą spróbować ;:333
Powiem Ci, że byłam latem w Obi i były miniaturki w doniczkach, zbyt długo się zastanawiałam i w końcu jak pojechałam następnym razem były mocno przebrane i nie kupiłam, a teraz żałuję, oj baaardzo żałuję ;:124 ;:124 ;:124 . Trudno, będę czekała na następną okazję, ale już nie odpuszczę, za żadne skarby ;:224.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”