Iwonko,w ubiegłym roku kapustę ścięło dopiero przy -5.Stoją w zacisznym miejscu,więc kika dni oko pocieszą. Zuziu,te akurat tylko w OBI udało mi się znaleźć.
Barwy jesieni:
Janku,dziękuję Iwonko,tak dokładnie jak napisałaś...tak niech zostanie. Chociaż dzisiaj dostałem informację od wielu znajomych,że zima tej jesieni dopadła ich posesje i ogrody Szkoda.Troszkę za wcześnie. Tak bywa,że za szybko przychodzi coś,czego nie chcemy i nie oczekujemy....
Najgorzej kiedy są straty i serce boli.
I taka sentencja na koniec dnia...
?,Żadne spotkanie
nie jest dziełem przypadku.
Każdy człowiek
w naszym życiu jest albo
testem,
karą
albo podarunkiem
losu?"
Dobranoc
Jak widać na załączonych obrazkach, jesień też może być kolorowa i cieplutka w swych barwach.
Zdaje się, że tylko słoneczka brakuje. Przynajmniej chwilowo.
Wobec tego niech Ci zaświeci.
Jacuś jeszcze będzie złota Polska, obiecali, zima tylko troszkę postraszyła, ja jeszcze mam parę rzeczy do zrobienia na działce, więc czekam na tą nasza piękną jesień, ładne to co napisałeś i takie prawdziwe
Iwonko,obowiązkowo musi być Polska Złota Jesień Ja także mam sporo do zrobienia.Jak,to mówią,że w ogrodzie jak na polu-zawsze jest co robić. Od 1 grudnia jadę na kurs do Ustki,więc do tego czasu muszę wszystko pozapinać na ostatni guzik w ogrodzie Jacku,cieszę się,że myśl się Tobie podoba.
Jutro jadę za Kraków i mając słabą silną wolę,zastanawiam się czy w drodze powrotnej nie pojechać do Mszany po ciekawe kamienie do ogrodu...hmmmm
Biały cyklamen cudo, u mnie nie rosną wiec klapa. ładne nowinki sobie sprawiłeś. A czy łaciate pokazywać to nie grzech? wiesz ze Kasia lubi łaciate i jak widzę to oczy zbieram.