Taki - sobie ogród cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.5

Post »

Ja już na szczęście wszystkie swoje narcyzy posadziłam, wczoraj już ostatnie. Śpiesz się Miłeczko, bo ochłodzenie idzie i nie będzie już tak przyjemnie pracować w ogrodzie.
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miłka ;:196 , chyba zakochałam się w daliach , bo u Ciebie bardzo ładnie kwitną , są bajecznie kolorowe i mają różne formy kwiatów, no i chyba są łatwiejsze w uprawie niż róże. Ja mam dwie i cały czas są w kwiatach, a po różach nie ma śladu.
Awatar użytkownika
kama_80
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2013, o 09:33

Post »

Wczorajsza wyprawa na Krzesiny utwierdziła mnie w przekonaniu, że moje dalie niczym nie różnią się od sałaty ;:219
Jutro wykopki.
Zerkałam do sąsiada i u niego dalie mojego wzrostu, piękne, kwitnące..i schowane pomiędzy drzewami. U Ciebie widzę, że rośliny rosną blisko siebie i może dzięki temu oparły się przymrozkom.
Czekam na kolejne zdjęcia. Będę wybierać faworytów na przyszły rok :heja :heja
Pozdrawiam

ps. jest jakaś grupa dalii właściwych o pojedynczych liściach?
Pozdrawiam Jola
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to u mnie już pozamiatane :( I po daliach i po cyniach.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Małgoś! Ja taki moment przewiduję na jutro ;:306 Dziś spróbuję pomidory pozrywać ze szklarni, bo mam nieogrzewaną. Chce też pozrywać bukietów i dać sąsiadkom. Może coś uratuję!

Kama! Nie ma pospiechu. Ponoć dobrze jest kilka dni odczekać po zmrożeniu. Chodzi o jakieś cukry, czy wodę, która ma zejść do bulw... ale nie wiem jak jest dokładnie...

Grażka! U ciebie by pasowały! Polecam z całego serca, ale z tych niższych krzaczastych, żeby dawały piękne plamy kwiatów! Masz kwiaty bez przerwy przez 2,5 miesiąca! Nękają je co prawda ślimaki i mszyce, ale idzie wytrzymać.

Wandziu! Wezmę się do tego jutro! Co prawda ja wszystko na jutro przerzuciłam, ale mam nadzieje, że dam radę ;:306 Mam nadzieję, że jutro będzie dość ciepło w ciągu dnia ;:173

Iwonka! Dalie to mój fioł i dlatego tak wkoło nich chodzę! ..."każdy ma jakiegoś bzika..." Może dlatego też kwitną, że dałam im miesiąc temu nawozu do pomidorów ;:306

Anka!
To musi być inna odmiana! Ludzie rożne takie rzeczy teraz wymyślają! ;:306 Zlituj się nad tą dalią, zadbaj o nią wiosną, a będziesz zadowolona! Posadź ją tam, gdzie mało kwiatów, a więcej zieleni, rozświetli zakątek!

Tak szybko na dziś:
Willie Willie
Obrazek

Zakwitła Marie Schnugg :tan
Obrazek

Honka
Obrazek

Coś niestabilnie działa Imageshack. Jakby nie było widać zdjęć - trzeba popatrzeć później!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Te ostatnie Dalie delikatne nadzwyczaj, a w ogóle piękności ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Miłko, zazdroszczę dalii. Zawsze je miałam w swoim ogrodzie. Do póki nie ocieplili nam piwnic, mogłam je przechowywać. Od zeszłego sezonu zmarnowały się wszystkie jakie miałam ( sporo). Teraz pozostaje mi podziwiać je u Ciebie.
Awatar użytkownika
kama_80
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2013, o 09:33

Post »

O właśnie o takie dalie mi chodziło. Genialne są. Nazwy zapisane ;:304 teraz pozostaje szukać przez zimę i sadzić (jak już znajdę) na wiosnę ;:224
Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Miłko - spróbuję jutro zadzwonić, mam nadzieję, że uda mi się zobaczyć Twój ogród przed zimą. Póki co - oglądam, szczęka jak zwykle opada i ciągle nic nie mówię, bo co tu można mówić, na widok Twoich dalii. Są cudne i tyle. Która najpiękniejsza? - nie mam pojęcia! Nie sposób wybrać! Rewelacja, ot co ;:63
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Miłko piękności posiadasz ;:138 daliowe .
U mnie mróz wczoraj ściął wszystkie ,które zostały ,a dzisiaj załatwił resztę roślin chyba bo jeszcze nie wychodziłam tylko przez okno parzyłam . :wit
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Miłeczko, oby cię przymrozki omijały szerokim łukiem, byśmy jeszcze mogli u Ciebie cieszyć oczy tymi pięknymi daliowymi cudeńkami ;:108 ;:167
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Zuza! Przymrozek był, ale tylko musnął liście dosłownie kilku dalii. Rano temperatura 0st.C urzymywała się kilka godzin. Ale tej nocy już chyba nie przetrwają ;:185

Alu! Przewidywałam, że i u mnie tak będzie, nawet poczyniłam pewne kroki. Ta noc była łaskawa... ;:224

Ewka! ;:306 ;:306 ;:306 I co? Dodzwoniłaś się? :wink: Mam nadzieję, że Ci się podobało ;:173 !

Kama! Do wiosny daleko! Dalii jest tyle, że może jeszcze coś wynajdziesz. Sklepowe półki będą kusić już od lutego! ;:306

Mireczko! Szkoda bardzo! Moze chociaż 2-3 przechować w lodówce z marchewką? ;:218 Żartuję! Ale właśnie też tak można, jak ma się 2-3 sztuki :wink:

Karola!Dziękuje w imieniu dalii! ;:196

Dziś sprzątanie dyń, krzaków pomidorów itd! Poza tym Gościa szanownego miałam spodziewanego, ale i niespodziewanego i przynajmniej nie szarpałam w ogrodzie cały czas, ale usiadłam i kawkę piłam! ;:173

Wczoraj ścięłam 4 wielkie bukiety dalii, wiedząc, że będzie przymrozek. Był, ale jeszcze nie wszystko stracone. Ewka komisyjnie obejrzała, choć i tak najpiękniejsze kwiaty wylądowały w wazonie. Pomidory wyzbieraliśmy, cały kosz zielonych został. Jak dojrzeją, to fajnie, jak nie, to trudno.

Dostałam też przedwczoraj dwie paczki: lilie maślickie i hiacyntowce oryginalne prosto z GB :tan :tan :tan To niespodzianka od kolegi, któremu wierciłam o nie dziurę w brzuchu już od wiosny, a zachęciły mnie cudowne zdjęcia English Bluebell rosnących całymi połaciami w Anglii ;:173

Zdjęcia jeszcze z wczoraj:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia dalii z dziś:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moje korbole:

Obrazek

Obrazek

Dalie w wazonach:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Korbole fajne ;:333 Zielony mnie zaciekawił, możesz coś na jego temat szepnąć?
Moje dalie,jak już wspomniałam w wersji ;:222 aż żal patrzeć, wyjątkowo smutny widok. Omijałam wzrokiem podczas pobytu w ogrodzie.
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

I jak dalie? Przeżyły przymrozek? Bo moje chyba dostały w kość - przynajmniej z okna wyglądają na takie, co podupadły na wyglądzie.

Dynie :shock: Zazdrościłam tej jednej co ją widziałam na własne oczy, ale nie widziałam, że masz taki wybór dyniowy. Piękne okazy.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Czy się podobało? Jasne! W końcu zobaczyłam i uwierzyłam, że może być tyle różnych i tak ciekawie pięknych odmian dalii!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”