Ogródek to moje drugie życie cz.9 -sezon 2015
- beacia0088
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.9 -sezon 2015
Dorotko jesień w twoim ogrodzie cudna,ślicznie się przebariają listki,pięknie to wygląda.Za to uwielbiam jesień i tylko za to 

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kaśka i co trawki nakupiłaś ??
Julka u mnie trawy dopiero 2-3 lata,wcześniej nie kupowałam,kobieta zmienną jest....
Beatko barwy jesieni piękne i lubiłabym ją bardziej gdyby po niej nadeszła wiosna
Pisałam wcześniej o bardzo pracowitym weekendzie,nie tak dawno M przedłużał tył altany i zrobił schowek na narzędzia a teraz przyszła kolej na rozbudowę przodu ,czyli zadaszenie na szerokość altany taka weranda bez ścian ale pod dachem i tym sposobem moja mała,stara budka się rozrosła
,niestety wczoraj nie zdążyliśmy wymienić papy na całości dachu a rano nas postraszyli meteorolodzy ,że od jutra ma padać więc dzisiaj wyszliśmy wcześniej z pracy żeby zabezpieczyć dach i do wieczora w pełnym tego słowa znaczeniu byliśmy na działce,jak wychodziliśmy było zupełne ciemno,ale padać może ,dach zrobiony,zostały tylko kosmetyczne poprawki,efektu w tym roku już nie będzie bo przy nowych elementach altana aż się prosi do odmalowania,ale to już na wiosnę ,tak więc jak mój M bawił się w architekto-stolarza,ja szalałam na rabatach ,przesadzałam,rozsadzałam ,dosadzałam -oj w kościach tę robotę troszkę czuję,ale bardzo dużo zrobiłam,wykopałam też część mieczyków i kanny i kalie,reszta innym razem,miejsce pod róże na nowej rabacie przygotowane,czekam jeszcze na kilka roślin żeby na niej dosadzić

dzisiaj zauważyłam,że większość chryzantem szykuje się do kwitnienia
urocza Kristin

Indiana

Julka u mnie trawy dopiero 2-3 lata,wcześniej nie kupowałam,kobieta zmienną jest....

Beatko barwy jesieni piękne i lubiłabym ją bardziej gdyby po niej nadeszła wiosna
Pisałam wcześniej o bardzo pracowitym weekendzie,nie tak dawno M przedłużał tył altany i zrobił schowek na narzędzia a teraz przyszła kolej na rozbudowę przodu ,czyli zadaszenie na szerokość altany taka weranda bez ścian ale pod dachem i tym sposobem moja mała,stara budka się rozrosła

dzisiaj zauważyłam,że większość chryzantem szykuje się do kwitnienia
urocza Kristin

Indiana

- dorcia7
- dorcia7
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Dorotko,ogród w promieniach słońca cudowny i te kolory Michałków i śliczne żurawki,no i trawy ,obiedka rewelacyjna,jak i duet świetnie się dopasował,pozdrawiam 

- dorcia7
Martuś tyle pochwał od właścicielki cudnego ogrodu
miłego wieczoru 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
DOROTKO,różę Hansestad Rostock prawie kiedyś kupiłem 
Bardzo to ładna róża
A zestawienie zimowita i liriope bardzo udane
Wieczorne pozdrawki,
Sławek

Bardzo to ładna róża

A zestawienie zimowita i liriope bardzo udane

Wieczorne pozdrawki,
Sławek
Dorciu, jak rzekłam, tak uczyniłam, Obiedkę już mam
Podyskutowałam sobie wczoraj z Panią z w/w szkółki odnośnie traw z nadzieją, że poleci mi jakiś gatunek w tonacji od czerwonego po bordowy /oprócz Red Baron'a/ zimujący w gruncie, no i się lekko rozczarowałam, bo podobno nie ma traw w tej kolorystyce, które poradziłyby sobie w naszym klimacie, można próbować przezimować w piwnicy, ale bez gwarancji na sukces, co o tym sądzisz?

Podyskutowałam sobie wczoraj z Panią z w/w szkółki odnośnie traw z nadzieją, że poleci mi jakiś gatunek w tonacji od czerwonego po bordowy /oprócz Red Baron'a/ zimujący w gruncie, no i się lekko rozczarowałam, bo podobno nie ma traw w tej kolorystyce, które poradziłyby sobie w naszym klimacie, można próbować przezimować w piwnicy, ale bez gwarancji na sukces, co o tym sądzisz?
- dorcia7
Sławku wszystko jeszcze przed Tobą ,nic straconego polecam tę różę,to jedna z moich pierwszych zdrowa i urocze bukieciki tworzy
Kasiu niestety czerwone trawy poza Red Baronem nie zimują ,Rubrum wykopię i postaram się przechować a jak nie to kupię na sezon nową ,do domu też w donicy powędruje Uncinia rubra ,choć w tym roku się nie popisała może dlatego że rosła w doniczce a nie w gruncie,najbardziej podoba mi się rozplenica Fireworks ,miałam w zeszłym roku ,nie przetrwała w domu zimy a w tym sezonie nie udało mi się jej kupić
dzięki kochanej Biedroneczce stałam się szczęśliwą posiadaczką zimowitów Harlequin

a dzięki Jackowi pierwiosnków "maźniętych" -na znaczniku napis prymulka Jacusia ,pokażę wiosną
dziękuję Wam
Kasiu niestety czerwone trawy poza Red Baronem nie zimują ,Rubrum wykopię i postaram się przechować a jak nie to kupię na sezon nową ,do domu też w donicy powędruje Uncinia rubra ,choć w tym roku się nie popisała może dlatego że rosła w doniczce a nie w gruncie,najbardziej podoba mi się rozplenica Fireworks ,miałam w zeszłym roku ,nie przetrwała w domu zimy a w tym sezonie nie udało mi się jej kupić
dzięki kochanej Biedroneczce stałam się szczęśliwą posiadaczką zimowitów Harlequin

a dzięki Jackowi pierwiosnków "maźniętych" -na znaczniku napis prymulka Jacusia ,pokażę wiosną
dziękuję Wam

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
zimowity Harlequin prześliczne 

- dorcia7
Nooo...prześliczne
a tutaj coś wychodzi mi z ziemi -ciekawe ..zimowit?a może krokus jesienny?nie pamiętam żebym coś tu sadziła

zmył mi napis na znaczniku przy tej trawie

jesiennie....

-- 6 paź 2015, o 20:46 --
A tak wygląda na dzisiaj moja altana

środkowa część żółto-brązowa to stara cześć.jak się wymaluje,zamaskuje beczkę to prawie willa będzie

a tutaj coś wychodzi mi z ziemi -ciekawe ..zimowit?a może krokus jesienny?nie pamiętam żebym coś tu sadziła

zmył mi napis na znaczniku przy tej trawie

jesiennie....

-- 6 paź 2015, o 20:46 --
A tak wygląda na dzisiaj moja altana

środkowa część żółto-brązowa to stara cześć.jak się wymaluje,zamaskuje beczkę to prawie willa będzie

- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Dorotko cały czas się zastanawiam skąd ty nabrałaś tyle efektownych kamieni...?
Takie wielkie i pięknie wyglądają z roślinami.
Takie wielkie i pięknie wyglądają z roślinami.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Bardzo funkcjonalna ta altana, podoba mi się.
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
A ogrodowy duszek coś przeskrobał i pokutę odbywa ? Interesuje mnie niebieska trawa w żelaznym uścisku.Grzecznie rośnie czy rozpycha się
mocno ?
mocno ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.