Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5

Post »

Aniu dzięki. ;:196 Widzę, że coraz więcej ciekawych traw sadzisz. Proso cudne, ;:oj aż poczytałam co to za rarytas.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu no cóż tu dużo mówić... trawy rozkochały mnie w sobie. ;:131 Niestety róże też... A i wbrew pozorom powojnikom też nadal jestem wierna. A niestety miejsca w moim ogródeczku nie przybywa... ;:224

Agnieszko, by podziwiać te kwiatuszki trzeba przejść w bardzo bliski kontakt z prosem. :wink: Nie mniej warto, bo rzeczywiście to zachwycający widok. ;:333

Zuza a gdzieś Ty dorwała Charming Piano? ;:224 Zamawiasz same fajne róże! Wiem, bo mam albo pragnę. :wink:
Na pewno pozachwalałabym Pastellę i Artemisa, bo jestem w nich zakochana! Jednak już są na Twojej liście. Mnie, wbrew różnorakim opiniom, bardzo urzekła też Comte de Chambord no i Eden. W sumie to ja nie powinnam się jeszcze wypowiadać, bo czym jest posiadanie róży jeden sezon..?
Monika -Alania poleciła mi Williama i Catherine oraz Princess Anne. Idę za tą opinią w dym, bo Monia to zagorzała miłośniczka róż i wiele już o nich wie. Dlatego zamówiłam obie. Kolorystycznie na pewno Ci się spodobają. Bardzo chwalą też dziewczyny na forum Garden of Roses (też wzięłam) i Baronesse. Może podpytaj naszą różaną Dorotkę i Monikę?

Anita oczywiście, że nie wszystko na raz. I tak wiele w tym sezonie dokonałaś. ;:333

Dorotko dzięki za potwierdzenie informacji nt sadzenia. Musze to zrobić jak najszybciej, bo w drugiej połowie października zakręcą nam wodę a jak opady nadal będą tak znikome jak teraz, to szlag trafi wszystko. ;:222
Wszystko było by pięknie, gdyby tylko te róże szybciej rosły... ;:224 ;:306
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

aneczka1979 pisze:Monika -Alania poleciła mi Williama i Catherine oraz Princess Anne. Idę za tą opinią w dym, bo Monia to zagorzała miłośniczka róż i wiele już o nich wie. Dlatego zamówiłam obie. Kolorystycznie na pewno Ci się spodobają. Bardzo chwalą też dziewczyny na forum Garden of Roses (też wzięłam) i Baronesse. Może podpytaj naszą różaną Dorotkę i Monikę?
Polecam wszystkie wymienione róże, Aniu - William&Catherine, Princess Anne - bardzo lubię ;:167 Podobnie wspominana przez Ciebie Baronessa ;:167
Garden of Roses chodzi za mną od kilku sezonów i nadal nie mam, bo boje się koloru, żeby nie był zbyt morelowy ;:224
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja o zgrozo coraz bardziej przychylnym okiem spoglądam na wszelakie róże z zabarwieniem żółci. Normalnie świat się kończy!
Np taka Piligrim... albo Graham Thomas... no kurczę... nie podejrzewałabym siebie o to. ;:224
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu, Charming Piano w szkółce u Grzegorza Hyżego widziałam, ale jeszcze nie zamawiam, dopiero konstruuję listę ;:128
Edenkę już mam, a Comte de Chambord muszę w takim razie podpatrzyć. Zamiast Williama i Catherine wzięłabym jednak artemisa, a Garden of Roses ma troszkę morelowego odcienia (o rzesz Ty, chyba też mi się podoba :shock: ) Kobieta zmienną jest... ;:224
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Zauroczył mnie kwiatuszek maleńki wśród kamieni. Jak to dobrze, że jeszcze potrafimy się pochylić nad maleńkim, niepozornie wyglądającym kwiatkiem. A wokoło królowe szaleją :D Nie mogę już wchodzić do szkółek, no nie powinnam. ;:223
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, jeszcze coś z ciebie będzie jak zaczynasz się żółcielkami interesować.. Zerknij sobie na Peace.. piękna żółciutka z delikatnym różowym zabarwieniem. W tym roku mogę ją polecać z czystym sumieniem. Nie wiem czy to zasługa sadzonki (dosadziłam w tym roku jedną z OBI), ale kwitnie przepysznie.. Jutro wstawię zdjęcia.
Kupiłam też różę pod tajemniczo brzmiącą nazwą "angielka żółta pnąca".. liczę, że to właśnie Graham Thomas, oby ;:65
Aneczka, pozbądź się tych mrówek z ceramicznego ptaszka. Tam gdzie są mrówki będą i mszyce ;:202
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Oj Aniu no dałaś mi kolejną trawę do kochania- Proso, w końcu serce mi pęknie od tych chciejstw, a na bank portfel..... do tego już nie termin na sadzenie traw i przymrozki zapowiadają o zgrozo
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, pracujesz jak pszczółka :;230
Moja pastella jakoś jeszcze nie pokazała na co ją stać - może powinnam ją przesadzić... Natomiast Graham Thomas jest rewelacyjny. Jak na pierwszy rok prezentował się wspaniale. Udany nabytek.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Aniu Graham Thomas jest wspaniałą różą jeżeli masz na nią chciejstwo to bierz nie zastanawiaj się ,ona potrzebuje chwilkę ale jak się rozkręci do daje takiego czadu że serce się cieszy ;:167
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jak już jesteśmy przy żółtych różach, to bardziej polecam Ci Graham Thomas. Pilgrim ma skłonność do czarnej plamistości, chociaż kwiaty moim zdaniem ma ładniejsze i trwalsze.
A może Tea Clipper? Ona taka pośrednia nie do końca żółta, raczej herbaciana, wszystko zależy od stanowiska. Moja latem miała kwiaty ciemniejsze, teraz są żółte, prześliczne, wielkie ;:167
PS. I Sabinka ma rację...Gloria Dei - zauroczy Cię na pewno, ale weź od razu dwie i posadź razem. Efekt murowany!
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aaaaaa!!! Dziewczęta proszę mnie już tymi żółtymi różami nie kusić. Błagam! Zamknęłam już jesienną listę. A słabą mam silną wolę... ;:131
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu, ja zamówiłam Garden of Roses - no wyobrażasz sobie Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Mi tam się zawsze żółte różyczki podobały :D Ja tam u siebie żadnych rarytasów nie planuje....potrzebuje po kilka sztuk tych samych więc cena ma dla mnie również kluczowe znaczenie :)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Filemonku tak to już jest, ze każdy lubi coś innego, w innym kolorze i to jest własnie cudowne! Nie ma dzięki temu monotonii na tym świecie. ;:215

Zuzka świat się chyba kończy! :;230 Ha ha ha no nigdy bym Cię o to nie podejrzewała! Siebie zresztą też. :;230
Ja stale myślę, czy by nie domówić jeszcze jednej Garden of Roses, bo już to wiem, że to naprawdę świetna, zdrowa i stale kwitnąca róża. Ino miejsce brak. Jednak nie poddaję się i ciągle myślę. ;:183
No i Artemis to fantastyczna róża!

Dorotko Ty kusicielko... cichutko bo dam Ci bana na zaglądanie tutaj... :lol: A tak całkiem poważnie, to super sprawa mieć takie osoby, które wesprą Cię pomocą w temacie, ktróego Ty nadal się uczysz. Dziękuję Ci! ;:196
Przekonałaś mnie, Piligrim odpada. Na Tea Clipper śliniłam się cały sezon, gdy wszystkie różomaniaczki pokazywały je w swoich wątkach. Chyba znów trzeba nad nią pomyśleć. ;:333
Glorię Dei odradziła mi sama nasza Ewunia -Gloriadei. :oops: Tnz powiedziała, że jest wiele lepszych róż w tej kategorii.

Tolinko i Tobie dziękuję, za potwierdzenie, że Graham to naprawdę dobra róża, warta posadzenia. ;:196

Marlenko jestem pewna, że Pastella Cię nie rozczaruje. Może u Ciebie musiała po prostu trochę dłużej przyzwyczajać się do nowego miejsca.Dzięki za opinię o Graham Thomasie.

Paulinko nie strasz mnie ja własnie skończyłam sadzenie lub przesadzanie kilku traw. Nawet nie biorę pod uwagę, opcji, by mogło im się coś stać. Proso jest śliczne. I na dodatek jest kilka odmian. Każdy znajdzie coś dla siebie. ;:215

Sabinko mrówki od razu zostały zmuszone do wyprowadzki i podróży w siną dal. :lol:
Jak już pisałam wyżej Dorotce róży Peace, czyli Gloriędei na razie raczej nie zaproszę, choć miałam chrapkę, bo na zdjęciach wygląda bosko.
I Ty polecasz Grahama, no chyba muszę odpalić jeszcze raz Rosebook'a, wujka "Gugle" i przemyśleć poważnie ten temat po raz kolejny.

Gosiu łączę się z Tobą w bólu... no "nie mogę już wchodzić do szkółek, no nie powinnam. ;:223"
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”