Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu, gratuluję prawnusi ;:138
Powiedz mi kochana czy jak wyrzucasz jedną różę i sadzisz w to miejsce inną to wymieniasz ziemię czy sadzisz i rośnie ?
Kolekcja Ci się powiększa, a co z ogródkiem ?... z gumy masz ?... :wink:
Kurcze... też bym tak chciała... aha... i jeszcze mi powiedz jak prowadzisz LL... moja ma chyba ze trzy metry wysokości i nie wiem czy zostawić czy ciąć nisko na wiosnę...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Posadziłaś już czosnek ?...... ;:oj ......ja się dopiero przymierzam i jakoś nie mogę się przemóc.
Dopadła mnie niemoc albo sezon mnie zmęczył. ;:306
Róże słabo kwitną teraz, ale nic dziwnego.
Po tak suchym lecie to i tak cud że w ogóle coś kwitnie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

GRAŻYNKO jeszcze nie posadziłam czosnku ,ale może jutro bo są dni warzywne ,ale czy zdążę nie wiem .On się musi jednak ukorzenić do zimy, a nie wiadomo kiedy ona przyjdzie .Jednak jak potem jest zimno to już mi sie nie bardzo chce pracować w ogródku.
GABI dziękuję ta prawnusia to śliczna dziewczynka .Róży po róży nie sadzę wymieniam ziemię ,ale w niektórych miejscach za wiele miejsca nie mam :wink: Po prostu tylko będzie wymiana z marnot na niewiadome :;230 Moja LL jest rozpięta na siatce i łączy sie z Alpenfee i Magentą, a w tym roku przydusiła mi Generała i biedny marniał w oczach .Wiosną zrobię jej krótkie ciecie jednak pędy rozłożone na siatce pozostawię .Ona kwitnie także za siatką to prawdziwe monstrum :;230 to samo Maigold nie wiem jak sobie z nim poradzić. Niektóre pędy ma jak moja ręka ;:oj . Obie pięknie kwitną na krótkopędach nie rosną one tak jak przy Pilgrimie na 1m .Pilgrim jednak jak jest nisko cięty tak na 1m pięknie kwitnie
TERENIU Elżbietka to całkiem inny gatunek róży ,a Jadwisia też Elżbietka słabo pachnie ,albo tylko ja tak czuje jednak w lecie jak weszłam do ogródka to zapach roznosił zabójczy .Wnuk twierdzi ,że ona cudnie pachnie

SZENT HEDWIG

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Jadziu ale ta Elżbietka cała w kwiatach ,prześliczna ;:167
a co, to za róża, bo już się pogubiłam czy może krzaczasta ?
bo taka wysoka jakby pnąca.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Jadziu, czytam że prababcią zostałaś. Gratuluję.
Ja już czosnek wsadziłam do skrzyń, nie jestem pewna czy nie wymarznie, ale już siedzi w ziemi. Ranki coraz zimniejsze. Chciała bym jeszcze posiać pietruszkę i marchewkę. Nie uprawiałam tych warzyw od lat, a teraz mnie dopadło. Rabaty już przygotowane.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Twoja 'Szent Hedwig' przypomina moją 'Iceberg'. Takie delikatne płatki 8-)
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Nie Jadziu ja miałam na myśli Elżbietkę Węgierską , tą różową dużą jest piekna i myślę o niej teraz na jesień ;:3 ;:108
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu, od Rhapsody in blue zaczęła się moja przygoda z różami. To był zupełnie przypadkowy zakup. Po prostu weszłam do centrum ogrodniczego-wpadła mi w oko i kupiłam :tan Jest to ;:167 odwzajemniona. Mam ją trzy-cztery lata, nie miała żadnych przywilejów (traktowałam ją jak każdą inną roślinkę w ogrodzie) a ona nigdy nie chorowała. Prawda, że to miłość?
Czosnek sadzisz taki zwykły, do jedzenia, czy ma on spełniać jakąś funkcję w ogrodzie różanym?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO tak sadzę zwykły czosnek do jedzenia mam go każdego roku raz mniej raz więcej sztuk .Właśnie większą część już dzisiaj posadziłam .Jutro posadzę też miedzy różami a dzisiaj sadziłam takze miedzy truskawkami. Moja Rhapsody jest u mnie też już 4 lata .Niestety u mnie tłok na rabatkach, więc musi sobie jakoś radzić :wink: N
TERENIU wiem ,że pisałaś o Elżbietce ,ale ja jakiegoś mocnego zapachu od niej nie czuję .Jednak wnuk jak wszedł do ogródka to zachwycał się jej zapachem.To też zależy od pory dnia i operacji słońca .Elżbietka na dodatek jest bezkolcowa
JACKU Iceberg ma inne płatki chociaż tez delikatne
DANUSIU dziękuję malutka jest śliczna i ładnie przybiera na wadze.Kiedyś siałam marchewkę na zimę i drugi raz wiosna i powiem szczerze ,że obie prawie w jednakowym czasie zaczęły kiełkowanie .Teraz już nie uprawiam marchewki ze względu na śmietkę cebulankę ,która mi ją zawsze atakowała, to samo miałam z porami i cebulami. Dwa lata temu nawet czosnek mi zaatakowała.W tym roku miałam z nią spokój
MARYSIU Elżbietkę kupiłam jako pnącą, a okazało się ,że to bardziej róża parkowa .Teraz chcę ja poprowadzić na wyżyny ,ale czy mi się uda, bo przecież specjalnie dla niej i Doktorka mam pergolę.Nie wiem jak u niej będzie z krótkopędami czy nie będą zbyt wybujałe
Czosnek praktycznie posadzony kurzo-gołębi nawóz też przywieziony jutro będzie dalszy ciąg prac .Trzeba się spieszyć bo ktoś może mnie ubiec :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Tak Jadziu o tą Elżbietkę mi szło , pokazujesz muzykantów , moje słabo w tym roku kwitły , może dlatego że pierwszy rok , a Twoje ile mają ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

TERENIU moich Muzykantów kupiłam w ubiegłym sezonie w donicy.W tym roku zaszalały na maxa to bardzo żywotna róża tylko sama nie wiem jak ją ciąć wiosną .Ona raczej parkowa czyli 1/3 i boję się ,że tam gdzie rośnie będzie mieć zbyt mało miejsca.Moje rosną przy ciepłej ścianie i słoneczko praktycznie calutki dzień czyli do 17 z małą przerwą
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu jednym słowem masz róże z całej Europy ;:138 , super ;:63 Piękne są a Ty jeszcze dokupujesz :) Ile masz teraz ? Nie wiedziałam ,że można czosnek tak wcześnie sadzić :) My sadzimy w 3 dekadzie paździer. na 6 cm głębokości :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A mój Alibaba już nie powtórzy kwitnienia.
Chyba miał za sucho latem i już szykuje się do spania.
Za to nadal szaleje Blue For You z Eyes i ciągle tworzą nowe pąki.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jadziu :wit
Piękne wszystkie róze ;:108 ;:108
Ta Elżbietka ciekawa :wink:
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu wróciłam, jestem bardzo zmęczona i szczęśliwa.Pomagałam w kuchni podczas rekolekcji młodzieży w Brennej. Czas który tam spędziłam na długo pozostanie w moim sercu i pamięci. ;:180
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”