Na parapecie i balkonie mroofki - cz II
- brombiel
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Na parapecie i balkonie mroofki - cz II
Ooo jejku ale piękności 

- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wspaniałe zakupy gymnokalicjowe ale to dorodne astrofytum na pierwszej fotce zrobiło na mnie największe wrażenie.

Z tych dużych naprawdę niewiele. Największa u Tomka, niestety Gdańsk od Kraśnika daleko i jakoś mi tam nie po drodze...mroofka napisał(a):
czy jest jakaś kolekcja w której nie byłes????

- maryjan13
- Od: 27 cze 2010, o 22:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę Magdo,że astro i gymno królują w Twoich zakupach.
Wspaniałą wycieczkę miałaś, potężna kolekcja cudownych roślin dzięki twej fotorelacji pokazana. Nie jestem kaktusiarą, ale kolekcja pokazana robi wrażenie 

- Aileen
- Od: 20 cze 2015, o 17:54
Wesoło tu u Ciebie. Gymnoli przybywa aż miło popatrzeć, fajne te ostatnie nabytki. Widzę, że zdobyłaś G. striglianum
Astraki super - Astrophytum myriostigma ?Kikko? ? po prostu sztuka nowoczesna. Naprawdę ciekawy okaz
Pozdrawiam Lidia

Astraki super - Astrophytum myriostigma ?Kikko? ? po prostu sztuka nowoczesna. Naprawdę ciekawy okaz

Pozdrawiam Lidia
Halo... Byłaś na tej czeskiej imprezie ?
- mrooofka
- 1000p
- Od: 4 paź 2014, o 20:37
Dziękuję za wizyty
Jest mi niezwykle miło
Niestety czas wycieczek już się skończył, Chrudimia nie zaliczyłam-nad czym ubolewam... czas na inne czeskie kolekcje będzie dopiero na wiosnę... A niech ktoś to przezimuje a ja w marcu kupię ;)
Pokażę Wam dziś kilku nowych domowinków i kilka roslinek które jakoś straszecznie lubię
Nowy echinopek-cristata - musicie mi uwierzyć, że jest piękny...musicie ;) Bo na zdjęciach tego nie widać... niefotogeniczny jakiś

Wyslałam mojego do marketu po świetlówki-bo byliśmy w trakcie budowy małej mnożarki
wrócił..... z najbrzydszym E.eyriestii jakiego widziałam EDIT: oczywiście E.subdenudata

I uwaga uwaga - Pan Hrabia ! Wysokość prawie 40 cm

Przesadziłam z mała pomocą mojego wiegachnego Echinopka..dostał solidną podpórkę i lekko przez to spionizował ;)

Kupiłam też kilka echinopków...mniejsze będą idealne na podkładki ;)

Jeszcze jedno nowe A.ornatum

Ciunże.... coś im powoli idzie produkcja "brzuchola" tutaj akurat A.asterias "Ooibo" zapylony z A.asterias "superkabuto" - mam nadzieję na ciekawe hybrydy

Lada chwila będzie zbiór

Coś się jeszcze chce pokazać z jak najlepszej strony przed wyniesieniem na zimowisko

kurdupelstwo

Rosliny jak zauwazyliście wniesione już w całości do domu.... susza sie...jeszcze tydzień dwa i pierwsze sztuki wylądują w ciemnicy. Czekam jeszcze tylko na dostawę dwóch roslinek i na tym kuniec.
Jeszcze z dobrych kaktusowych wieści-dorwałam w końcu skład kruszyw całkiem niedaleko domu gdzie mają perfekcyjny żwirek w każdej możliwej granulacji i meeeega korzystnej cenie-więc juz zdecydowane STOP wizytom w zoologicznych
osobom ze śląska mogę podać namiary na PW-bo tutaj pewnie to zabronione ;)
Miłej soboty, miłego oglądania. Mam nadzieję, że Was nie zanudziłam tym przydługimk postem i relacją foto

Niestety czas wycieczek już się skończył, Chrudimia nie zaliczyłam-nad czym ubolewam... czas na inne czeskie kolekcje będzie dopiero na wiosnę... A niech ktoś to przezimuje a ja w marcu kupię ;)
Pokażę Wam dziś kilku nowych domowinków i kilka roslinek które jakoś straszecznie lubię
Nowy echinopek-cristata - musicie mi uwierzyć, że jest piękny...musicie ;) Bo na zdjęciach tego nie widać... niefotogeniczny jakiś

Wyslałam mojego do marketu po świetlówki-bo byliśmy w trakcie budowy małej mnożarki

I uwaga uwaga - Pan Hrabia ! Wysokość prawie 40 cm

Przesadziłam z mała pomocą mojego wiegachnego Echinopka..dostał solidną podpórkę i lekko przez to spionizował ;)

Kupiłam też kilka echinopków...mniejsze będą idealne na podkładki ;)

Jeszcze jedno nowe A.ornatum

Ciunże.... coś im powoli idzie produkcja "brzuchola" tutaj akurat A.asterias "Ooibo" zapylony z A.asterias "superkabuto" - mam nadzieję na ciekawe hybrydy

Lada chwila będzie zbiór

Coś się jeszcze chce pokazać z jak najlepszej strony przed wyniesieniem na zimowisko

kurdupelstwo

Rosliny jak zauwazyliście wniesione już w całości do domu.... susza sie...jeszcze tydzień dwa i pierwsze sztuki wylądują w ciemnicy. Czekam jeszcze tylko na dostawę dwóch roslinek i na tym kuniec.
Jeszcze z dobrych kaktusowych wieści-dorwałam w końcu skład kruszyw całkiem niedaleko domu gdzie mają perfekcyjny żwirek w każdej możliwej granulacji i meeeega korzystnej cenie-więc juz zdecydowane STOP wizytom w zoologicznych

Miłej soboty, miłego oglądania. Mam nadzieję, że Was nie zanudziłam tym przydługimk postem i relacją foto
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Ładnie, dużo, dużych roślin też przybywa - kolekcja niesamowicie się zmieniła przez ten sezon.
Jestem pod wrażeniem pasji z jaką podchodzisz do naszego ciernistego hobby. Bo widać, że wkładasz w nie
Brawo!
Jestem pod wrażeniem pasji z jaką podchodzisz do naszego ciernistego hobby. Bo widać, że wkładasz w nie

Brawo!

- brombiel
Piękne okazy...i te duże i te małe...oczywiście wierzę na słowo, że ten pierwszy jest najpiękniejszy 

- Andrew Be
- Od: 19 lut 2013, o 14:19
Magda mnie ona wygląda na E. subdenudatamrooofka pisze:
Wyslałam mojego do marketu po świetlówki-bo byliśmy w trakcie budowy małej mnożarkiwrócił..... z najbrzydszym E.eyriestii jakiego widziałam

No i co ja tutaj czytam, mnożarka, podkładki... no, no czyżbyś myślała o wysiewach?
Pozdrawiam Andrzej.
- mrooofka
- 1000p
- Od: 4 paź 2014, o 20:37
Tfuuuuuu oczywiście subdenudata..... oczywiście <facepalm>
A tak... mnożarka już stoi z jednym malutkim pojemniczkiem po sałatce ;) zasiedlonym nasionami po moich zapłodnieniach astro.... pierwsze nasionka zaczęły pękać już po 24 godzinach od wsadzenia pod lampy ;)
Kiełkowalność moich nasion to prawie 100% - strach się bać
A co do podkładek - kupiłam kilka peresek, kilka echinopków no i oczywiście myrtilo. Z racji tego, ze nabyłam kilka roślin protezowanych coś w razie "W" warto mieć.... a że popyliłam jaieś dziwogolągi posiadające cechy variegatyzmu pereski na ewentualne szczepienia będą jak znalazł
Henryk, Agnieszka - dziękuję pięknie
A tak... mnożarka już stoi z jednym malutkim pojemniczkiem po sałatce ;) zasiedlonym nasionami po moich zapłodnieniach astro.... pierwsze nasionka zaczęły pękać już po 24 godzinach od wsadzenia pod lampy ;)
Kiełkowalność moich nasion to prawie 100% - strach się bać

A co do podkładek - kupiłam kilka peresek, kilka echinopków no i oczywiście myrtilo. Z racji tego, ze nabyłam kilka roślin protezowanych coś w razie "W" warto mieć.... a że popyliłam jaieś dziwogolągi posiadające cechy variegatyzmu pereski na ewentualne szczepienia będą jak znalazł
Henryk, Agnieszka - dziękuję pięknie

- brombiel
Och, kochana to cuda u Ciebie będą się dziać...cuda panie cuda jakoweś
super, będzie co oglądać 

- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Jakie podkładki?? Co Ty za barbarzyństwo chcesz uskuteczniać??? 

- ejacek
- Od: 16 lis 2008, o 19:58
Pan Hrabia - super
Dobrze , że próbowałaś zapylić bo jak widać warto samemu próbować . Trzymam kciuki za wysiew.

Dobrze , że próbowałaś zapylić bo jak widać warto samemu próbować . Trzymam kciuki za wysiew.