Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Martusiu u nas grzybki się zaczynają i każdą wolną chwilę, kiedy M ma wolne jedziemy do lasu, mam już troszkę podgrzybków i maślaczków ;:138
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Martuś. ;:196
Oglądam i oglądam i nadziwić się nie mogę jak ogarniasz takie połacie ziemi. A jeszcze nowe rabaty tworzysz.
Pięknieje to Twoje miejsce ze zdjęcia na zdjęcie. ;:138
Ja już na ten moment zostawiłam kilka arów, tylko do koszenia. Może kiedyś utworzę tam coś, ale teraz nie dam rady.
Grzyby i u mnie się zaczęły, może jutro z rana na rowerku się wybiorę. Ale ma padać, to nie wiem, czy coś z tego będzie.
Serdeczności zostawiam. ;:167
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Marto, ależ masz ogromny ten ogród. Co i rusz jakieś nowe, piękne miejsca pokazujesz. Ja się totalnie gubię. Ale ciągle coś mnie zachwyca, za każdą niemal wizytą odkrywam coś fascynującego. To takie ekscytujące ;:215
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Martuś, dałaś po oczach tymi grzybami ;:oj Aż ślinka leci i od razu mam przed oczami barszczyk z uszkami ;:224 Niestety w tym roku w mój prywatny słoiczek suszonych grzybów świeci pustką. Może jeszcze uda sie coś nazbierać, skoro wreszcie popadało :roll:
Przepiękne Dalie ;:167 Nie mam swoich, więc tym bardziej doceniam u kogoś. Seria kolorów do samych przymrozków ;:108
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś czekam cierpliwie, nie przejmuj się , obrobisz to napiszesz. Miałam wstawić zdjęcia z weekendu, ale chyba dam sobie spokój, patrząc na Twój ogród wpadam w depresję :;230 .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam wszystkich w moim ogrodzie,tak się cieszę ,że jesteście mimo ,że mnie troszkę mniej ,pochłania mnie bardzo moja praca,której mam teraz trochę więcej ,nawet ogród poszedł w odstawkę,ale myślę ,że dziarsko przebrnę przez wszystko i wrócę na więcej do Was.

Wiolu,fajnie ,że jesteś z nami ,że zaglądasz, takie duże róże na płocie super wyglądają ,wiec się cieszę ,bo znowu będzie coś nowego do oglądania i podziwiania,to pewnie marzenia nie pozwalają Ci spać :uszy ,bo rozmyślasz co i gdzie posadzisz,co by jeszcze zrobić nowego i co pięknie by wyglądało natychmiast cała układanka w głowie skąd ja to znam ;:306 najlepiej właśnie tak buduje się ogrody,pozdrawiam ;:196

Aluś,miło ,że jesteś chociaż na minutkę ,ogród bardzo jeszcze kwitnie a zaraz będą Michałki i chryzantemy,pozdrawiam i zapraszam znowu ;:196

Tereniu,dziękuję ,z tymi zdjęciami to różnie bywa ,ale się bardzo staram ,bo nie chcę być ostatnia ;:306 ,u mnie też sporo popadało,i codziennie zbieram grzybki pod brzozami ,bo nawet do lasu nie mam czasu jechać ,ale nasze rośliny odżyją po tych deszczach ,pozdrowienia i buziaczki ;:196

Marysiu,u mnie codziennie po parę grzybków jest i dobrze,bo ja nawet u siebie na miejscu nie mam czasu jechać choćby na 2-3 godziny,te różowe róże to Elhmsorn ,już nic nie będzie w ogrodzie tylko one dalej będą kwitły,słabsze mrozy nic im nie robią i masz taki patyczek ode mnie ,mogę ją nawet przysypać ,żeby było więcej,nawłoć też jest tylko sobie zapisz,zabawa w szkole była wyśmienita,wróciłam o 2 w nocy rozmarzona ,bo wróciły piękne wspomnienia,fajne takie jubileusze,tylko ,że człowiek coraz starszy,ale były dużo starsze od nas roczniki i też się świetnie bawiły,pozdrawiam ;:196

Soniu,róże kwitną bardzo ,jakby nie było jesieni zwłaszcza te nowe nasadzenia,Jasmina ma rok i taka olbrzymia ,zdrowiutka ,obo niej jest Eden ,mniej teraz w jesieni kwitnie ,ale też zdrowiutki ,hibiskus też roczny ,,ślaz miał troszkę marne listeczki ,bo to bardzo delikatna siewka ,jak siewka,ale korzonki są ,były zaraz zasadzone i zaczęło padać ,wiec myślę ,że będą ładnie rosły,a jeszcze mam nasionka,myśle ,że powtórzą cechy i będą białe,pozdrawaima i jeszcze raz bardo dziękuję ;:196

Jacku,ja tez tak bez końca mogę oglądać dalie ,ta dalia ciemno różowa przed Yume Yama to dalia którą złamałam wężem ,dwa pędy może 30 cm leżaly na ziemi ja ze złości te pędy wsadziłam do ziemi ,przez 2 dni trochę wisiały na trzeci dzień ładnie stanęły i jeden pęd właśnie zakwitnął ,jestem zdumiona ,a z karpy wyrosły liście ,ale już nie wydadzą kwiatu,zobaczę ,czy te łodygi zdążyły wyprodukować jakąś karpę do przechowania,,pozdrawiam :wit i zapraszam znowu ;:65

Iwonko,ja nawet teraz nie mam czasu wyjechać u nas na grzyby ,ale może to się zmieni ,może jutro sie uda,też suszę ,ale te z ogrodu,pozdrawiam ;:168

Dorotko,fajnie mieć swoje grzybki na święta ,bo wiesz co masz ,a w ogrodzie to myślę ,że to już będzie koniec z nowymi nasadzeniami,musisz koniecznie do mnie przyjechać to sobie weźmiesz kwiatuszków,chyba nie mieszkamy bardzo daleko od siebie,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu,nie myślałam ,że można się zgubić w moim ogrodzie ,ale ciągle coś innego kwitnie i już miejsce się zmienia nie do poznania,ale fajnie jak ciągle coś odkrywasz nowego,nowe kąciki i zakamarki ,nowe kwitnienia ,bo ogród tak ułożony,żeby był nieprzewidywalny i ma zaskakiwać i jeżeli choć troszkę się to udało to się cieszę ,pozdrawiam ;:168

Sabinko,ja też bym chciała nazbierać dużo grzybków,może jutro uda mi sie u mnie na miejscu pojechać na grzybki,podobno już i w świętokrzyskim się zaczęły ,więc może na drugi tydzień się tam wybiorę ,może jakoś uporam się z moją pracą ,bo w tym tygodniu nie ma mowy o wyjeździe,mogę tylko na miejscu u siebie zbierać ,no i w ogrodzie,dalie uwielbiam ,nawet praca z nimi mi nie przeszkadza,mają taką paletę barw,że wymiękam ,pozdrawiam ;:97

Dorotko,ja myślę ,że mamy jeszcze troszkę czasu ,bo to i tak wyślę na wiosnę ,tyle ,że może będziesz chciała wiedzieć co jest u mnie,nawet nie żartuj i wstawiaj zdjęcia ,masz piękny ogród ,a pomału go jeszcze rozbudujesz,nic nie ma od razu,dobrze to wiem,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zapraszam do ogrodu na zbiory i na spacerek jesiennymi ścieżkami.

karczochy nadal kwitną ,po kolei ,ale będą i swoje nasionka
Obrazek

Winnica już trochę objedzona ,ale jeszcze jest sie czym poczęstować
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i dereni jeszcze dużo ,już nie mam z nimi co zrobić
Obrazek

Obrazek

Obrazek

jabłuszka rajskie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zimowity już przekwitają
Obrazek

chryzantemka
Obrazek

moje niektóre trawki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

inne różne miejsca w ogrodzie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

anioł znowu się odsłonił
Obrazek

Obrazek

Obrazek

ogrodowe grzybki
Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Jest czas siewu i czas zbioru. ;:108 .. U Ciebie w ogrodzie to widać ;:63 Winogronami i ja się zajadam bo w tym sezonie obrodziły niedawno posadzone nowe sadzonki ... A wczoraj pod brzózkami działkowymi też zbierane były grzybki..Wreszcie popadało to i one się pokazały.Jesienne trawy ;:333 Miłego dnia Martuś! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Świetna kompozycja z traw! To rośliny przestrzenne i u Ciebie mają dosyć miejsca, by się w pełni zaprezentować. Ja posadziłem za ciasno miskanty chińskie i teraz muszę je podcinać i związywać, dlatego już postanowione, że przesadzam je na wiosnę.
Tak, dalia potrafi łatwo się ukorzenić z kija. Gorzej z wytworzeniem konkretnej karpy, która jest w stanie przezimować po wykopaniu. Dlatego sadzonkuję już w kwietniu, by to się udało.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Pisałam już o trawach, ale jak patrzę na zdjęcia, teraz jesienią piękną są. Grzybki ogrodowe ;:138
Widziałaś przerabiam, a dziś poszłam jeszcze na rynek patrzeć za katalpą i koreanką :wink:
Pozdrawiam - Justyna
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję, jestem krytyczna co do swojej scenerii ogrodowej ;:306 . Wolałabym żebyś w wolnej chwili napisała co będziesz miała z tego co wypisałam ja (i wstawiłam - bo nazw nie znam). Wiesz lista musi się tworzyć dalej, a jak nie znam nazw to ciężko :wink: .
Mówiłaś, że aniołka nie widać, zobacz jak pięknie wygląda zza paproci ;:215 .
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Martuś, dziękuję za zaproszenie. Na pewno skorzystam, tylko kiedy, to nie wiem zupełnie. ;:196
Roślinek na ten moment nie będę sadzić, bo szaleństwa robię w ogrodzie i przesadzam co się da. ;:306
Trawy mnie facynują, jak wiesz, więc ich będę szuakć, ale to kiedyś. Teraz nie czas.
O urodzie Twojego ogrodu to już wszystkie peany napisane i żeby docenić jego piękno, trzeba by, rzeczywiście, zobaczyć go na żywo. ;:168
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś miło spacerować po twoim ogrodzie. :) Astry i chryzantemy jesiennie nastrajają, przyroda się trochę uspokaja i ten spokój się nam też udziela. ;:108
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martuś :wit
Ładny ten twój jesienny ogród.
I trawki ładne i karczochy jakie okazałe ;:215
Owocków widzę dużo, czyli jesień dobra,A derenia może nalewczka ??
Pyszna :)
No, no winogronka pyszne.
Ja mam tylko dwie odmiany fioletowego,ale pyszne nawet.Ten czerwonawy ładnie i smacznie tez wygląda .Co to za odmiana??
Różyczki śliczne ,A to z srebrnymi listami, to co?? Jasnota taka ??
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”