Taką ubelmankę to i ja bym przygarnął do siebie...
A jeśli chodzi o nasionka, to coś może będzie na rzeczy za jakiś miesiąc (raczej na 100% Mats Winberg, a czy gdzieś jeszcze, to się zobaczy)

Jak dla mnie to bardzo duże te zakupy były,a do tego kaktusy z tych mniej spotykanych.kospe pisze: Generalnie dużo tego nie przybyło bo raptem 45 szt,
A ja różnośc- strombocactusa, 2 echinomastusy, P.aseliformis, siewki G.unguispinum, ariaka, astraki róznej maści i uebelmanie tez sobie jedną kupiłem ale to już jak byłem u dubena. Ogólnie taki miszmaszkospe pisze:U Ciebie jak tam? Co wyhaczyłeś ?
Andrzej,BigDonn pisze:To i ja pochwalę cudne zakupy.![]()
Taką ubelmankę to i ja bym przygarnął do siebie...
A jeśli chodzi o nasionka, to coś może będzie na rzeczy za jakiś miesiąc (raczej na 100% Mats Winberg, a czy gdzieś jeszcze, to się zobaczy)
Porównując z czerwcową wycieczką naszego oddziału to kupiłem - mało.maryjan13 pisze: Jak dla mnie to bardzo duże te zakupy były,a do tego kaktusy z tych mniej spotykanych.
Tez ciekawie ... powiem Ci , ze zabrakło w moich zakupach właśnie astro, a było w czym wybierać.banditoo pisze: A ja różnośc- strombocactusa, 2 echinomastusy, P.aseliformis, siewki G.unguispinum, ariaka, astraki róznej maści i uebelmanie tez sobie jedną kupiłem ale to już jak byłem u dubena. Ogólnie taki miszmasz
Nie tylko tam można je dostać. Jednak dalej nie są to powszechne rośliny. Mi sie marzy porządna ich kolekcja ...Rynio2 pisze:Pamiętam jak hasło Uebelmannia to były marzenia "ściętej głowy" a teraz to można je kupić całymi pęczkami. Ale chyba tylko w Chrudimiu.
Koniecznie pokaż fotki jak już szklarnia staniekospe pisze:Henryku,hen_s pisze:... No, teraz to tylko duża szklarnia...
taki jest plan, mam nadzieję ze sie uda na wiosnę.
Dam znać jak jakieś nasiona Uebelmanki będę zamawiał, jak najbardziej zapraszam do dołączenia się do mojej listykospe pisze:Konrad, jakbyś miał jakieś info o nasionach bardzo chętnie sie przyłącze do zam, no może poza Köhresem ...
To ze Mammillaria to akurat jest zadowalającehen_s pisze:Oczywiście - nie ma być z czego zadowolonym. Bo to głównie mammillarie, co prawda duże ale zawsze mogły by być większe, prawda?
Ech, ludzie nie potrafią się cieszyć...