Anitko twoje trawy szybko będą takie.

Moje rozplenice mają dopiero dwa lata, miskanty przy tarasie trzy, ale były dzielone z jednej sadzonki. Jaka to radość, jak sama wyhodujesz roślinę.

Dla ciebie kwitnąca 20cm perowskia.
adamanna dzięki.

Berberys Admiration kupiłam jeden i przez cztery lata ukorzeniłam pięć. Zdjęcie nie oddaje ich kolorów, mają złotą obwódkę na liściach i są naturalnie kuliste. Mam jeszcze Orange Rocket i Erecta. Niestety wszystkie z kolcami.

Nie mam z tym problemu, do przycinani mam specjalne skórzane rękawice. Te które teraz mam właściwie nie wymagają przycinania. Miałam ogromne Harlequin, ale się ich pozbyłam. Znalazłam zdjęcie Admiration z bliska, naprawdę wart go sadzić. Limelight już w różowościach.
Jolu miło mi.

Chwastów mało, bo mam trochę kory na rabatach, a susza sprawiła, że nawet chwasty nie rosną. Pewne rabaty już bliskie mojego wyobrażenia, ale jeszcze sporo pracy mnie czeka. Właśnie zamawiam kilka róż, robię eksperyment na skarpie.

Juki z tawułami zajmują 6m2, jakby tam chwast wyrósł, jak gąszcz niesamowity.
Kasiudzięki za miłe słowa.

Ty to dopiero się napracowałaś,

moje potyczki z ogrodem, to nic przy twoich przygodach budowlano ogrodowych. Jeszcze raz ryż ozdobny i młody mikołajek od
Ali Biedronki.
Mariolko trawy moim zdaniem, zawsze gdzieś się zmieszczą i raczej komponują się ze wszystkimi roślinami. Na pewno znajdzie się miejsce na nie na twoich rabatach. Moje zdjęcia takie, że widać kwiaty z bliska i rabaty z daleka, więc chwastów nie widać.
Marysiu miła jesteś, ale to najmniej uporządkowana część ogrodu, bo tu najdłużej trwały prace przy domu i garażu i traktowałam część rabat jako przechowalnię. Właśnie to co mówisz, to wielka wartość.

Zawsze uważam, że ogród tworzymy dla siebie, a jeśli innym się coś w nim podoba, to cieszy.

Ty jesteś doświadczona, podpowiedz jaki problem mam z lawendą. Po przycięciu jedna kwitnie, a inne są bardziej niebieskie i mało przyrastają. Wszystkie to ubiegłoroczne siewki.