Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

No to się zawstydziłam okropnie, bo mieszkam prawie w Borach Tucholskich, lasów moc....a ja na grzybach jeszcze nie byłam.Korzystam za to z grzybków mojej szefowej, grzybiary takiej, jakiej nie zna świat. Ona jest niesamowita.Jak wejdzie do lasu,to wychodzi z niego z takimi okazami,że ja już nie muszę tam zaglądać. A jakie pyszności z nich przyrządza.
Ale własne grzybki....w pobliżu domku, zazdroszczę bardzo.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudowne róże mam na ich punkcie coraz większego bzika. Czekam na dostawę kolejnych zamówionych ale na razie skromnie z tym.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Marto, wstyd się przyznać, ale Cię zgubiłam :oops: Teraz już Cię mam i nie puszczę. piękne nowe, duże rabaty. A i pod katalpami zrobiło się cudnie. Powiedz gdzie kupiłaś katalpy - w centrum ogrodniczym? Wszystko obficie Ci kwitnie ;:138 Z dalii mam Gladiatora i jest wielki Twoja nieznajoma dalia jest bardzo ładna i ma świetny kolor ;:108 Ciekawe jakie zakupisz do powiększonej rabaty. Pozdrawiam gorąco ;:196 :wit No i jeszcze pochwalę grzybki, własny zakątek grzybowy :wink:
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martuś ja jednak białą rabatę popodziwiam. :D Grzybów nie jadam, ale uwielbiam takie widoki jak pod brzozami. ;:215
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś a tak się martwiłaś, że pod brzózkami nic w tym roku nie będzie, a tu proszę, ale świetnie. Koniecznie lecę jutro, no może w niedzielę na grzyby. ;:138 . To jak to jest dereń ten ozdobny, to ja mam , tylko u Ciebie jak zawsze wszystko lepiej wygląda :wink: . Udanych zbiorów, będę czekać na pw.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Hej Martuś :wit
Nie dość,że zawsze pięknie u niej, kolorowo, przyjemnie, kwieciście.
To i nawet grzybki u niej rosną ;:224 ;:224
cudny twój hibiskus bylinowy, duży , wysoki krzaczorek.
Za pewne już kilka latek ma ???
Róże,,, ślicznie kwitną, niczym sie nie różnią od letniego kwitnienia.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś wszystko piękne ale tym razem pochwale grzybki, mam na nich punkcie bzika. ;:306
Niestety mam kontuzje ścięgna ale juz lepiej chociaż mogę chodzić to i ja się wybiorę. ;:167
Kwiaty w kolorach powalające. ;:oj
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie ,dziękuję ,że do mnie zaglądnęliście ,miło widzieć sympatycznych gości .ja coś za bardzo zapracowana jestem i wieczór na nic nie mam siły.

Maryniu,dzięki za odwiedziny,sporo kwitnie w ogrodzie ,bo teraz królują dalie ,ale jeszcze chryzantemy będą ,pelargonie takie wesołe,lubię je ,zawsze były u mojej babci na oknie ,grzybkami sie teraz zajadamy a i do suszenia starczy,dzisiaj znowu nazbieraliśmy pod brzozami :tan ,pada to może będzie i więcej,pozdrawiam ;:196

Iwonko,mam swoje grzybki ,bo tak sobie wymyśliłam ,że jak się zestarzejemy i nie będziemy mogli już jeździć do lasu ,to w ogrodzie powinny być pod ręką ;:306 i nasadziłam na końcu ogrodu aleje brzozowe i zakopuję wszystkie odpadki grzybowe na 20 cm i są efekty :heja

Marysiu,ja też mam suchą trawę pod brzozami ,nawet ostatnio w ogóle nie kosiliśmy tam ,bo nie było co ,trawa uschła i jestem mile zaskoczona ,że są już grzyby,dobrze,że nie dosięgłaś moich grzybków :;230 ,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196

Gosiu,dobrze ,że masz od kogo brać grzybki,my też jesteśmy świry grzybowe,lubimy zbierać i zajadać się nimi,ale zrobić to mógłby ktoś :uszy ,pisałam właśnie wyżej Iwonce,że te grzyby to celowo wprowadziłam do ogrodu,rano można wyskoczyć na grzybki i już jest pyszna jajeczniczka z grzybkami,pozdrawiam ;:168

Martuś,wszystko zrobisz pomału ,nikt z nas nie miał ogrodu od razu ,ja już dziesięć lat go buduję ,ważne ,że są marzenia i co roku coś przybywa ;:168

Justynko,czasem tak się zdarza ,ale ważne ,że się odnalazłaś ,cieszę się katalpy kupiłam w centrum ogrodniczym ,to sa szczepione na pniu,bo chciałam parasole ,a katalpa joko zwykłe drzewo nie ma takiego pokroju,chciałabym kupić dalie najpiękniejsze ;:306 o dużych kwiatach ,ale to nie takie proste ,może pomału zbiorę jakąś niewielką kolekcję ,zakątek grzybowy sama stworzyłam ,żeby mieć grzybki pod ręką pozdrawiam ;:196

Soniu,tam już była biała rabata ,ale wrzosy już były stare i rozczochrane ,więc wszystko wyrzuciłam i sa nowe nasadzenia ,ślaz od Ciebie dojechał i już rośnie na tej właśnie białej rabacie,wielkie dzięki ;:196

Dorotko,aż sama nie wierzę ,bo taka susza ,ze całą trawę tam wypaliła ,resztę brzozy skonsumowały a jednak są i tak szybko po pierwszym deszczu,rozbawiłaś mnie mówiąc,że u mnie wszystko lepiej wygląda,ja u was tak widzę ,aż mi wstyd ,ze ja Ci nie odpisałam ,ale nie spisałam w ogrodzie wszystkich miskantów,bo ciagle mnie coś goni ,z kwiatów to wszystko jest ,ale to wszystko na wiosnę ,ja uważam ,że tak lepiej,jak troszkę sie odrobię to zaraz napiszę pw,pozdrawiam ;:168

Aniu,grzybki celowo tam wysiane i brzozy też celowo posadzone ,mój hibiskus bylinowy ma 1 rok dostałam go jako mały krzaczek w tamtym roku na imieniny w sierpniu i rośnie jak szalony,a kwiaty aż się nie mieszczą koło siebie ,róże też mnie pozytywnie zaskoczyły,bo wszystkie sadzone w marcu i kwietniu tego roku z gołego korzenia,pozdrawiam ;:168

Kasiu,ja też mam grzybowego bzika ,mam tyle pracy w ogrodzie i w domu z przetworami ,a tylko myślę jak wyrwać się do lasu ,dzisiaj tez chciałam jechać ,ale mąż mnie powstrzymał bo padało,ale mnie deszcz w ogóle nie przeszkadza ;:306 ,już tyle razy mnie przelało,ale jak można wrócić do ciepłego domku ,ogrzać się przy ciepłym piecu,wypić malinowo imbirową herbatkę ,to żadne przelanie nie groźne :uszy ,a co stało się z Twoim ścięgnem ,naderwałaś czy naciągnęłaś ,u nas w górach to nie dałoby sie chodzić z takim uszkodzeniem,,pozdrawiam i życzę zdrówka ;:168
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Marto przepięknie wszędzie ;:167 róże boskie .. zamówiłam sobie kilka pięknych odmian ale takich na płot ,żeby się pięły ...będę sadziła za dwa tygodnie .
Oglądam i oglądam ten Twój ogród .. później spać nie mogę ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Zapraszam miłych gości do mojego jesiennego ogrodu.

Jasmina
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nawłoć karłowa
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Martuś ;:196
Ja tak na króciutko do Ciebie ,aby pochwalić Twój piękny jesienny ogród ;:138
Pozdrawiam serdecznie ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu cudny Ten Twój jesienny ogród ;:333 a zdjęcia robisz przepiękne ;:63 ;:63
U mnie nareszcie pada ;:138 ;:138 u Ciebie też ?
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu leje nawet u Tereni leje ;:215 Będzie woda, będą grzyby i będzie ogród nawodniony! U mnie już ponad 24 godziny i to tak równomiernie. Pięknie kwitną te różowe róże ;:224 i całość ogrodu świetnie się prezentuje. A na kawałeczek tej nawłoci się piszę. Chociaż to rozpusta mając tyle tej kanadyjskiej za płotem ;:306 Życzę odpoczynku w weekend po hucznie obchodzonym jubileuszu ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś różowy zakątek z hibiskusem piękny, tyle koloru. ;:oj Jasmina przy tarasie zdrowiutka, jak z katalogu, jeszcze tak ładnie róże Ci kwitną. ;:215 Mam nadzieję, że ślaz dotarł w przyzwoitej kondycji.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Na dalie zawsze mogę patrzeć i je podziwiać. 'Yume Yama Zakura' śliczna! Ta przed nią też i chyba taką kiedyś miałem jako nn.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”