Jakie piękne to Amarcrinum.
Ogród Biedronki 641 cz.3
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 cz.3
Alu dziękuję za odpowiedź,
więc może się skuszę na tą erisemę.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Amarcrinum śliczne, ale nie zimujące chyba co?
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też mam barbulę. Ładnie mi kwitnie. Też od zeszłego roku. 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Alu,fajnie wygląda Barbula ,ja jej nie mam ,ale może nie wszystko musi sie mieć
deszczyk nam troszkę odświeżył ogródki ,ale u mnie to wszystko mało,ciut głębiej i już bardzo sucho,i pewnie jutro znowu trzeba będzie podlewać ,dobrej nocki
,dzisiaj nazbierałam pierwsze grzybki 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękna ta to kolba obrazów włoskich.
Mi one nie wiem dlaczego nigdy nie zakwitły
Mi one nie wiem dlaczego nigdy nie zakwitły
- Biedronka641

Marto Rozana moja barbula jeszcze mała,ale parę kwiatuszków ma. Mogłaby mieć ciemniejsze te kwiatuszki
Marto pewnie,ze nie można mieć wszystkiego. Deszcz popadał i widać jak rośliny odżyły. Nie mogło to wcześniej popadać. A tak to wszystko szybko przekwitło. Ja nie podlewałam dziś, bo nie ma potrzeby.Twoje pierwsze uzbierane grzybki już widziałam
.Ja czekam,kiedy u nas sie pojawią.
Aniu na tę kolbę czekałam kilka lat. Obrazki miałam już dawno,ale mi nie kwitły. Doczekasz się i Ty. Tylko cierpliwości.

Dziś pozbierałam paprykę. Zrobiłam trochę słoików.Jeszcze dużo jest zielonej. Mam nadzieje ,że jeszcze dojrzeje.W zeszłym roku pierwszy przymrozek 3.10.mi ją zmroził.
A w ogrodzie jesień.

Marto pewnie,ze nie można mieć wszystkiego. Deszcz popadał i widać jak rośliny odżyły. Nie mogło to wcześniej popadać. A tak to wszystko szybko przekwitło. Ja nie podlewałam dziś, bo nie ma potrzeby.Twoje pierwsze uzbierane grzybki już widziałam
Aniu na tę kolbę czekałam kilka lat. Obrazki miałam już dawno,ale mi nie kwitły. Doczekasz się i Ty. Tylko cierpliwości.

Dziś pozbierałam paprykę. Zrobiłam trochę słoików.Jeszcze dużo jest zielonej. Mam nadzieje ,że jeszcze dojrzeje.W zeszłym roku pierwszy przymrozek 3.10.mi ją zmroził.
A w ogrodzie jesień.

- magry

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie obrazki włoskie wypuszczają liście.To tak ma być ? Posadziłem je wiosną i całe lato ich nie było.To ostatnie z czarnymi kulkami nie
kojarzę.
kojarzę.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- trillum30a
- 200p

- Od: 6 lut 2012, o 15:24
- Biedronka641

- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Biedronka641

Soniu ja tylko paprykę wysiałam,przepikowałam i posadziłam.
Gdyby nie podlewanie codzienne przez męża nie była by taka. Papryka lubi ciepło i wilgoć . A szklarnia to moje marzenie.
Lubię wysiewać,ale chciałabym,aby wszystkie moje wysiewy kiedyś znikły z okien.
Wysiałam żółtą i czerwoną z nasion kupowanych a najwięcej wyszło mi krzaków pomarańczowej .Do słoików mieszałam kolorki. Soniu ręka jest dalej boląca i obrzęknięta,ale ja jestem z tych co na tyłku nie usiedzą. Chorą oszczędzałam i nadrabiałam zdrową i jakoś zrobiłam.
Zawilcami kuszę, bo chciałabym się ich trochę pozbyć i je dostaniesz. Marcinki niskie dopiero zaczynają kwitnienie.

Dla Ciebie goryczka nn z L.Posadziłam do gruntu..Czy przezimuje?Pewnie nie, bo nic o niej nie znalazłam.Nawet nie wiem jaka to odmiana.
Gdyby nie podlewanie codzienne przez męża nie była by taka. Papryka lubi ciepło i wilgoć . A szklarnia to moje marzenie.
Lubię wysiewać,ale chciałabym,aby wszystkie moje wysiewy kiedyś znikły z okien.
Wysiałam żółtą i czerwoną z nasion kupowanych a najwięcej wyszło mi krzaków pomarańczowej .Do słoików mieszałam kolorki. Soniu ręka jest dalej boląca i obrzęknięta,ale ja jestem z tych co na tyłku nie usiedzą. Chorą oszczędzałam i nadrabiałam zdrową i jakoś zrobiłam.
Zawilcami kuszę, bo chciałabym się ich trochę pozbyć i je dostaniesz. Marcinki niskie dopiero zaczynają kwitnienie.

Dla Ciebie goryczka nn z L.Posadziłam do gruntu..Czy przezimuje?Pewnie nie, bo nic o niej nie znalazłam.Nawet nie wiem jaka to odmiana.
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Biedroneczko cudnie ujęłaś ten niebieski kolor u Barbuli - taki właśnie jest .
U mnie też rozpoczynają kwitnienie - jedną mam w donicy prowadzoną na niezbyt wysoki pień bo lubię taki pokrój krzaczka z opadającymi gałązkami.
Trawka w kroplach deszczu ponoć z nasionek ale zimuje czy roczna ?
U mnie też rozpoczynają kwitnienie - jedną mam w donicy prowadzoną na niezbyt wysoki pień bo lubię taki pokrój krzaczka z opadającymi gałązkami.
Trawka w kroplach deszczu ponoć z nasionek ale zimuje czy roczna ?
- jola1313

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Piękne te białe zimowity
.Widziałam wczoraj w ogrodniczym cebule.Ale nie kupiłam- troszkę drogie.kupiłam w Obi pełny różowy i czekałam cierpliwie...a on zgnił
.
Piękny ten pełny kosmos.Koniecznie muszę się rozejrzeć w ogrodniczych.Zadanie na zimę
Gratuluję papryki
.Mam kilka krzaków ,głównie ostrej ale dopiero pojedyncze sztuki zaczęły nabierać koloru.Zastanawiam się,czy nie przesadzić do doniczek 
Piękny ten pełny kosmos.Koniecznie muszę się rozejrzeć w ogrodniczych.Zadanie na zimę
Gratuluję papryki
- Biedronka641

Witam.
Od wczoraj pada.
Krysiu dzięki za pocieszenie.Nigdy nie umiem uchwycić koloru niebieskiego.Barbula ma taki nijaki ten kolor.Ale jako krzew mi się podoba. Trawka z nasionek to ostnica .Wysiałam na wiosnę i ładnie urosła. To chyba jednoroczna,ale może przy łagodnej zimie przeżyć i tak bym sobie marzyła. Może się wypowie na jej temat darczyńca nasionek czyli Sonia Cyma2704.
Jolu zgnił Ci zimowit?Może za głęboko posadziłaś. U mnie rosną bardzo płytko. Ja sobie sprawiłam zimowit Harleguin. Z kosmosu zbieram nasionka. Na razie nie wiele jest. Jak przesadzisz do doniczek paprykę to Ci nie padnie? Może lepiej ją okrywać,żeby dojrzała. My będziemy tak robić, bo pamiętam co było w zeszłym roku.
Mój nowy nabytek. Nie był tani,ale spodobał mi się i takiego jeszcze nie miałam.. Trochę zniszczony przez deszcz.

Od wczoraj pada.
Krysiu dzięki za pocieszenie.Nigdy nie umiem uchwycić koloru niebieskiego.Barbula ma taki nijaki ten kolor.Ale jako krzew mi się podoba. Trawka z nasionek to ostnica .Wysiałam na wiosnę i ładnie urosła. To chyba jednoroczna,ale może przy łagodnej zimie przeżyć i tak bym sobie marzyła. Może się wypowie na jej temat darczyńca nasionek czyli Sonia Cyma2704.
Jolu zgnił Ci zimowit?Może za głęboko posadziłaś. U mnie rosną bardzo płytko. Ja sobie sprawiłam zimowit Harleguin. Z kosmosu zbieram nasionka. Na razie nie wiele jest. Jak przesadzisz do doniczek paprykę to Ci nie padnie? Może lepiej ją okrywać,żeby dojrzała. My będziemy tak robić, bo pamiętam co było w zeszłym roku.
Mój nowy nabytek. Nie był tani,ale spodobał mi się i takiego jeszcze nie miałam.. Trochę zniszczony przez deszcz.