Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 2

Post »

Ej Lucynko!
Mnie strofujesz że kraczę, a sama żegnasz się co zdjęcie z roślinkach ;:185
Będziesz przechowywać Heliotropa? bo ja miałam zamiar, ale zaplątał się na półce i zapomniałam podlewać :cry: Chyba za rok znowu posieję :D Te seledynkowe dalie cudne i jedne i drugie :D
Śpij i wypoczywaj, bo jutro jesienne roboty ;:196 ;:196 Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu - próbowałam już raz przechować heliotropa w domu. Nie udało się. Prawdopodobnie u mnie jest zbyt ciepło, a nie mam możliwości regulowania ogrzewania, bo jest ono regulowane centralnie w całym bloku. Poza tym one są mocno rozrośnięte i bardzo wysokie, za wysokie na parapet. Wolę zbierać nasiona i wysiewać w styczniu.

Tę begonię Tobie podaruję.Obrazek

Marysiu [Maska] - a co mam robić? Skakać z radości, że lato sobie poszło w siną dal? No prosto płakać się chce. Na szczęście ja nie taka skora do płaczu, więc sobie tak troszeczkę pomarudzam. A co? Wolno mi. :;230 :;230
Heliotropa nie przechowuję w domu, za ciepło i chyba też za mało światła słonecznego w okresie zimy.
Już miałam iść spać, ale jak zobaczyłam, że Ty do mnie jeszcze napisałaś, to .....

... postanowiłam coś Ci podarować. Taka begonia może być?Obrazek
;:79
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Co Ty dzisiaj taka bojowa....spokojnie, bo nie zaśniesz i będzie moja wina. A może być taka begonia, nawet podobną mam :lol: Zrób sobie może herbatkę z meliski ;:196 Dobranoc!
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko dziękuję za piękną begonie ;:196 .
Mnie szkoda pięknej pogody , słoneczka ,śpiewu ptaków i wszystkich rzeczy pięknych i miłych związanych z latem .No i tego że w piecu palić nie trzeba . A tak poza tym , to już sama nie wiem co ......... ;:306
Ściskam ;:168
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36

Post »

Lucynko jakie piękne begonie! Chyba w przyszłym roku na nie się skuszę.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marysiu [Maska] - dałam radę bez melisy. Spałam jak młody bóg grecki.
A bojowa to zwykle jestem, pod warunkiem, że coś ( ktoś ) nie zepsuje mi nastroju. Póki co wszystko idzie zgodnie z planem: hydraulik rozbebeszył dwie ściany, odciął łazienkę od wody i zrobił sobie przerwę - dałby Bóg, żeby tylko do jutra, bo różnie z tymi fachmanami bywa. ;:224 ;:224
Dobrze że syn mieszka niedaleko, bo trzeba by jak za króla ćwieczka: w miednicy się kąpać. ;:306

Alicjo - cała jestem szczęśliwa, że za mnie inni martwią się o to, bym miała ciepło w domu. Współczuję Ci obowiązku dogrzewania rodzinki. Cóż, ktoś musi to robić. Miejmy nadzieję, że jeszcze będą cieplutkie dzionki, że jesień będzie dla nas łaskawa i obejdzie się bez ogrzewania.
;:cm

Kasiu [klarag] - w ubiegłym roku miałam jedną begonię 'Non stop czerwoną' i tak się w niej zakochałam, że w tym roku zadbałam o to, by mieć ich dużo. Już od początku lutego biegałam do ogrodniczego sprawdzając, czy bulwy są już obecne. Pani ze sklepu poznawała mnie już od drzwi i zanim je zamknęłam, wołała: " Jeszcze nie przyszły!" Ale doczekałam dnia, gdy usłyszałam: "Są, już są, właśnie dostaliśmy".
Warto mieć w ogrodzie te piękne rośliny. One kwitną nieprzerwanie aż do przymrozków.
Moje rosną w doniczkach wkopanych w ziemię, dzięki czemu po wyjęciu doniczek begonie przywiozę na balkon, gdzie przez jakiś czas jeszcze będą cieszyły oczy. ;:33

Kasiu [Kasiula] - dla Ciebie obiecane zdjęcia wilca, który u mnie kwitnie, a u Ciebie ( jak piszesz ) jeszcze nie.

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

To jeszcze mały spacerek po działeczce w pierwszym dniu jesieni.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Serdeczności dla wszystkich miłych gości. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale kolorowo :tan
Nie wszyscy lubią jesień, ale ja tak
To u mnie chyba najbardziej kolorowa pora roku
Może nie w tym roku, ale w inne tak
Lubię swój jesienny ogród
Czy remont nadal trwa?
Mój pies nie należy do małych. Małe 34 kg. A na kolana się pcha jak jest burza, czy strzelają w Sylwestra
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Gosiu [Margo] - nie mogę powiedzieć, że nie lubię jesieni. W tym roku jednak nie jestem zachwycona ze względu na ciągle trwający remont. Pan hydraulik zrobił sobie nieplanowaną przerwę, a dwie ściany podziurawione czekają i straszą. Wody w łazience nie ma.
Tak to bywa z remontami, niestety.
Dobrej nocki. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko właśnie odstawiłam ostatnie garnki żeby do Ciebie zajrzeć i nacieszyłam oczy, bo ja dzisiaj żadnych zdjęć ...nic a nic :oops: Oj ukradłabym Ci parę kwiatków :;230 Widzę Twoje rozchodnika okazałego że jest jakiś niski czy Ty go przycinasz na jakimś etapie? No dobra nie będę kraść nic przed snem ;:19 Dobranoc pchły na noc, karaluchy pod poduchy :;230 ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko śliczna ta Twoja jesień, i bardzo kolorowa. ;:63 A na powojnika nie mogę się napatrzeć taki dorodny. Mój niestety już w jesiennych barwach od dłuższego czasu , dlatego że lekko przypieczony południowym słońcem, chyba będę musiała poszukać mu mniej słonecznej miejscówki. Astry, dalie... ;:oj wszystko cudne.
Remont wiem jak daje w kość ;:161 w ubiegłe lato wymienialiśmy całą instalację prądu, a potem trzeba było wyremontować mieszkanie. ;:4
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Lucynko przybiegłam obejrzeć tego zawilca, ciekawe listki, ale i kwiaty ma śliczne ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marysiu [Maska] - skończyłaś już garową robotę? Czy tylko masz przerwę?
Dzisiaj ja wpadłam na FO tylko na kilka chwil, bo przytargałam z działki buraczki do przeróbki i muszę dzisiaj się z nimi rozprawić.
Hydraulik dzisiaj skończył swoją robotę, jutro przychodzi glazurnik, a jeszcze terakoty nie kupiliśmy, bo nie mogę się zdecydować. Za duży wybór. ;:306 ;:306
Nie, Marysiu, nie przycinam rozchodnika. On nie jest niski, zdjęcie zrobione z góry, dlatego takie sprawia wrażenie.
A jakie kwiatki chciałabyś kraść? Może mogłabym Ci podarować .....
Te karaluchy zrobiły swoje: nie wyspałam się, bo jakieś coś budziło mnie kilka razy w ciągu nocy.
Na szczęście dzionek nadrobił nocne niedogodności swoim rozświetlonym słońcem ciepełkiem.
O rany, alem się rozpisała! ;:196 ;:196 ;:196

Obrazek

Julio - mój powojnik rośnie w zasadzie w cieniu. Ma trochę słońca w ciągu dnia, ale bardzo malutko. Widać on to lubi. Albo jest mu wszystko jedno, bo drugi taki sam rośnie w pełnym słońcu i też trzyma się dobrze.
Hydraulik skończył, zaczyna glazurnik, a ja co dzień walczę z pyłem, który wciska się wszędzie. Jakoś to przeżyję, najważniejsze dla mnie jest to, by mieć wreszcie łazienkę, o jakiej zawsze marzyłam. ;:167

Obrazek

Iwonko - albo ja niedokładnie nazwałam, albo Ty źle odczytałaś. To nie jest zawilec lecz WILEC, taka pnąca roślina jednoroczna.
A ładny jest, to prawda, tyle że z wielu wysianych nasion wzeszedł mi jeden jedyny okaz, ale mocno się rozrósł i ma dość dużo torebek nasiennych.
Jest nadzieja na większą liczbę roślin w następnym sezonie. ;:196

Obrazek

Wybaczcie mi, ale dziś rozstaję się z Wami i pędzę do kuchni. Jutro zacznę od wizyty w Waszych pięknych ogrodach.
Teraz już życzę Wam dobrej i spokojnej nocy. ;:41 ;:cm
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucy! nie skończyłam dzisiaj buraczki poszły do słoiczków, a na jutro zostały maliny do zebrania i opisanie dzisiejszych słoiczków, wcześniej niestety znikam na pół dnia w K., bo koleżanka fryzjerkę zaprosiła do domu i robimy babskie dopołudnia :;230 te słoiczki i butelki nigdy się nie skończą ;:oj Jak nie lubisz karaluszków to śpij bez ;:196 (mój mały Maciuś lubił :;230 ) :wink:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Lucynko - widziałam kilka stron wcześniej, że posadziłaś różę z B...ki. Ja je dzisiaj właśnie oglądałam...ale się nie zdecydowałam. Teraz troszkę żałuję :( Ale to nic - będę podglądać tę różyczkę u Ciebie. Za to kupiłam sobie tulipany :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”