Ogród zielonej III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród zielonej III

Post »

Soniu, chodzę sobie do ciebie podglądać trawy i zachwycam się za każdym razem, a już to ostatnie zdjęcie i ogromne rozplenice w blasku słońca rozwaliły mnie na łopatki.. Piękne ;:167 Powiedz mi jaka to dokładnie odmiana, czego powinnam szukać, bo normalnie nie da mi i muszę znaleźć miejsce chociaż na jedną ;:152 ;:152
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć, ekstra fotki zrobiłaś rozplenicy.
Szałwię omączoną też masz okazałą. Tam jest więcej niż jedna sadzonka? Też kupiłam ale jakoś mizernie kwitnie w tym roku.
Co knujesz z różami?
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Brązowe turzyce pewnie mają u ciebie zacisznie, a u mnie, wiatry wysuszają zimą. Proszę o instrukcję zabezpieczania ich.

Soniu o zaciszność u mnie trudno ..sąsiednie działki wyjątkowo trawnikowe tylko ,a ja nie mam zacisznych zakątków...swoich roślin niewiele zabezpieczam na zimę poza hortensjami ogrodowymi ..W u.roku nie okrywałam na zimę żadnej roślinki..A trawy wszelakie zostawiam na zimę na pastwę losu ;:oj ... Na wiosnę może nie wszystkie wyglądają rewelacyjnie i świeżo ale po pewnym czasie lato witają już wigornie! :D Gdyby mi przyszło przejmować się jeszcze trawami przy takiej ilości roślin to ...fiksum dyrdum murowane! ;:oj U nas podlało nawet porządnie, przesadzałam kilka roślin na lekko..Sąsiadka kopała grządki to na sztycha" łopaty wilgotno...a ziemię mamy wyjątkowo lekką i przepuszczalną... :heja

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie też strasznie sucho :( Sadziłam dzisiaj roślinki z wymiany to jak w piasek... Jednoroczne królują o tej porze, szkoda że nigdy nie miałam do nich cierpliwości...
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Dziękuję wszystkim za miłe i życzliwe spojrzenie na moje rabatki. ;:79

Gosiu myślę, że czasem trzeba coś zmieniać, ale nie może to być wbrew sobie. Ogród jak dziecko, nasze zawsze jest najmądrzejsze i najładniejsze. :) Ja już nie planuję zakupów do ogrodu. Zima to pora kiedy mamy czas na przemyślenia i planowanie kolejnych zmian. ;:65

Paulinko w okolicy moich zwykłych hibiskusów, co roku są setki maluchów, bo przycinam dopiero wiosną. Siewki są w różnych kolorach, na pewno się przeróżnych doczekasz. ;:108

Sabinko moje rozplenice NN, bo siałam z podarowanych nasion. Mam o ciemniejszych i jaśniejszych kłosach. Będziesz wiosną w pobliżu, to zajrzysz i rozplenica twoja. :)

Jolu tam jest trzy szałwie, ale i tak wyjątkowo ładnie kwitną. Zdecydowałam się na posadzenie kilku róż na skarpie, tam jest najlepsza ziemia, ale słońce praży. Wybrałam jasne, może sobie poradzą. ;:218 Jak nie posadzę, to się nie dowiem.

Marysiu to pewnie twoje dobre fluidy tak na trawy działają. ;:167 Jednak swoją wykopię i przechowam w donicy. Jak już z Rubrum pojadę do zaprzyjaźnionej piwnicy, to i turzyca się zmieści.

Małgosiu płytko ukorzenionym roślinom ten deszcz wystarczył, ale krzewy niestety muszę podlewać.Obrazek Ja też mam coraz mniej cierpliwości do jednorocznych, ale jak przychodzi wiosna, to znowu zaczynam zabawę na parapetach.

Dzisiaj zdjęcia z poranną rosą.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Soniu,jesienne obrazki przepiękne z pajęczynką na czele i kwiaty w kroplach wody,ogród taki dostojny,muszę potwierdzić słowa Tereni,że owoce cisa są jadalne ,tylko nasiona są trujące,ale ja też nigdy ich nie jadłam :roll: miło się tutaj wpada i pociesza oczy pięknymi roślinami,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Widzę Soniu,że " łapiesz" foto-bakcyla ;:63 Pajęczynę utkałaś ślicznie! ;:333
Owoców cisa też nie spróbuję ...u mnie też latoś tak się obsypały koralikami.
Miłego dnia! ;:196
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

pięknie uchwyciłaś pajęczynę ;:oj
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Super te zdjęcia z rosą. ;:167
Awatar użytkownika
mirekjm
200p
200p
Od: 20 gru 2011, o 16:40

Post »

Witam,piękne masz rośliny i ogród.
pozdrawiam:Mirek
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 14&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś coraz więcej jesiennych obrazków, choć kolory też jeszcze się trzymają na rabatach. Mam mało róż, ale nadal cieszą pojedynczymi kwiatami. Artemis i niezmordowane okrywowe NN i Bonica.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marysiu dziękuję, ;:cm fotografowanie to jednak trudna sztuka, trzeba mieć intuicję i dobre oko, Twoje niedoścignione. ;:180 Trochę nam pomoczyło, więc jutro pewnie obie wyruszymy na rabatki. :wit Jesienne obrazki.

Obrazek

Obrazek

Anitko miło, że ci się podoba.Obrazek Dla ciebie Pinki Vinki i trawy, takie będą na twoich rabatach.

Obrazek

Obrazek

Martuś dzięki, ;:196 ogród zamglony, jesiennie już. Rozchodnik NN, Herbstfreude i mikołajek. W rzeczywistości jest bardziej niebieski..

Obrazek

Obrazek

Mirek witam wspaniałego ogrodnika, który z takim smakiem tworzy własny ogród. ;:180 Teraz czas zimowitów.

Obrazek

Początki porządkowania pod oknami. Red Baron koło berberysów Admiration i obwódki bukszpanowej, hortensja Bobo i będzie Pinki Vinki na pniu.

Obrazek

Zakwitła jednym kwiatem ubiegłoroczna firletka kwiecista. Czy zostawić rozetę na przyszły rok. :?:

Obrazek

Ryż ozdobny Od Aneczki ma kłosy.

Obrazek

Widok ze schodów na lewą stronę. Wiosną znowu będą przeróbki i eksperymenty z cięciem hortensji przy chodniku.

Obrazek
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Oj chciałabym żeby były takie piękne te trawki jak u ciebie. Na wiosnę biorę się porządnie za sianie bo potrzebuje gdzieś tak około 30 sadzonek rozplenicy :D
widoku ze schodów zazdroszczę ;:167
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Kontakt:

Post »

Soniu masz piękne berberysy , widzę że sadzisz je w różnych miejscach na rabatach, co bardzo mi się podoba, ale jak sobie radzisz z ich kolczastością ??? czy może są odmiany bezkolcowych berberysów???
Awatar użytkownika
Iryseq
200p
200p
Od: 15 maja 2011, o 13:12

Post »

Soniu u Ciebie to chyba żadne chwasty nie rosną. Masz idealną glebę i oczywiście rośliny mają idealną ogrodniczkę :) Sądzę, że wszyscy się zgodzą ze mna :).Najbardziej lubię u Ciebie trawy, hortensje i róże :). Często tu zaglądam i widać, że starasz się by Twój ogród był barwny, wyjątkowy i przytulny :)
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Zgadzam sie ;:108
Zawsze czysciutko i pięknie ;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”