Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Witaj Jadzieńko ;:196
Co Ty piszesz - zostaniesz Prababcią ? Nie do wiary ... toż Ty młódka jesteś ... chyba nie powiesz , że wnuk się ożenił ? Dopiero co pisałaś , że pomógł Ci obrobić fotki w Foto shopie ...Jezu - jak ten czas leci ;:oj .

Dobrze , że mają taką ukochaną Babcię , która w mig zrobi cuda na szydełku , albo uszyje na maszynie ;:108

Róże pięknie Ci kwitną - mam podobne do Twoich , ale moje to n/n od Bogdana :( .

Serdecznie pozdrawiam ;:168 ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

JAGÓDKO no nie, ten od fotek to dopiero 18 mu strzeliło, a to ten starszy się ożenił .Fajnie ;:196 ,że nazywasz mnie młódka, choć wcale nią nie jestem
MARYŚ teraz żółtek wypuszcza nowe odrosty ,więc może zakwitnie na Twój przyjazd ;:224, bo teraz stracił wszystkie kwiaty .Jednak róże w tym roku trochę przybrały w obwodzie to i dłużej kwitły
IRENKO zaś paka z cebulami ;:oj ciekawe co fajnego przywiozłaś od siostry ,ale chwile spędzone w rodzinnym domu na pewno dobrze na Ciebie wpłynęły
KRYSIU lubię spełniać zachciewajki to zawsze dla mnie jakieś nowe wyzwanie .Wczoraj miałam odwiedziny pani kosowej w poidełku w którym robiła sobie poranną toaletę :wink: Lubię latać z aparatem po ogródku i fotografować owady .Wczoraj napotkałam też taką Muchówkę z rodziny bzygowatych

Obrazek

Obrazek

MARYSIU no cóż na to poradzę tak się chłopak pospieszył ,ale te 25 latek już sobie liczy .Może dobrze ,ze wcześniej o tym zadecydowali .Twoje patagonki fajnie się przyjęły ;:196
IWONKO teraz coraz więcej róż zacznie chorować ,chociaż u siebie zauważyłam ,że jedne mają to w genach i nic na to nie poradzisz

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

o jaki ładny kolorek tej ostatniej różyczki ;:oj
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu Amelcia to szczęściara a paputki cudeńko, złote serducho i rączki masz ;:196

Elżbietka naprawdę jest przepiękna i taka zdrowa.
Klimat nam się niesamowicie zmienia, w tym roku zimno, upał, susza może będzie choć normalna Polska Złota Jesień?
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

U mnie kosy tez zażywają kąpieli w oczku.
Mało co już kwitnie na ogródku, tylko róże ratują sytuację.
Z wszystkich kwiatów w tych upałach tylko róże i liliowce poradziły sobie dobrze a reszta zmarniała strasznie.
Jesienią już pachnie w ogródku.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Jadziu , ale u Ciebie jeszcze kwitnie róż ;:oj i nie tylko ;:138 slicznie , kolorowo ;:63
Pamiętam paputki, a to czekacie na Amelkę ? U mnie też jest dużo kosów, ale basenu nie mają do kąpieli ;:306 muszę zrobić :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KAROLA na kwitnienie róż nie narzekam ,chociaż mogłyby obficiej kwitnąć ;:224 Tak czekamy na Amelkę ,która lada dzień ma się pojawić na tym świecie .Teraz myślę gdzie posadzić różę z jej imieniem :wink: bo tak by się należało uświetnić jej przyjście na ten swiat
GRAŻYNKO kosów też jest dużo w mojej okolicy i przylatują do mnie do ogródka .Mam rozstawionych parę poidełek dla Agatki i gości .Pszczoły i inne muchówki mają niziutkie poidełko .Na razie tylko astry, Boltonia i rozchodniki okazałe, a także wrzosy oznajmiają jesień natomiast róże jak na razie zdrowe
ANUSIU milo Cię gościć .Twój Kapitan ładnie sie rozrósł ,ale niestety nie pokazał kwiatu .Nie szkodzi widziałam ten cudny kwiat u Tosi, a ja będę je podziwiać w przyszłym sezonie .Na jesień dostanie kopczyk z kompostu .Mam nadzieję ,ze jeszcze nacieszymy się naszymi ogródkami. Ukorzeniam Elżbietkę więc ,wiosną możesz liczyć na patyczek
KASIU Tradescant podobny kolorem do dr Jamain czy Mustead Wood jest na prawdę cudowny

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu ;:196 Prześliczne róże ;:215 ;:215 a i pięknotka piękna ;:333
Pozdrawiam serdecznie ;:168
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ooo, to będę czekała z Tobą na Amelkę ;:196 koniecznie posadź różę o tym imieniu. A jest ?
Pięknie nadal Ci kwitną róże. ja staram się teraz właśnie dosadzać róże na te ogołocone przez suszę miejsca :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Witam Cię Jadziu oraz wszystkie Forumowiczki :wit

Jestem początkującą Różomaniaczką. Już od jakiegoś czasu poczytuję różane wątki, korzystam z Waszych rad ;:180 Róże w Waszych ogrodach śliczne. Tyle odmian, że nie sposób zapamiętać. Część róż się powtarza, ale każda z Was ma inne upodobania i dlatego każdy ogród jest inny. To właśnie dzięki Wam w moim ogródku pojawi się kilkanaście różanych piękności :tan

Doczytałam się, że z powodzeniem patyczkujecie róże. Nigdzie jednak nie mogę znaleźć jak dokładnie to zrobić. Ok. trzech tygodni temu ucięłam patyczki, zanurzyłam w ukorzeniaczu i wsadziłam do ziemi (patyczki nakryłam butelkami). Wczoraj zauważyłam, że niektóre z nich wypuszczają listki. Co mam dalej z nimi zrobić? Dodam, że doniczki trzymam w domu. Pomóżcie Iwona
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Wygląda na to, że muszę nabyć pięknotkę ;:65
Twoje róże są nieustannie zachwycające. ;:180
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Jadziu, róże masz cudne, moja pięknotka zmienia właśnie kolor liści.
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Iwonka1 pisze: z powodzeniem patyczkujecie róże
Nie zawsze to wychodzi :(
Od Jadzi patyczki przyjęły się niemal wszystkie (7 z 8) - już rok rosną. :)
Od Doroty przyszły pocztą i przyjęły się 6 z 8 - od czerwca są nadal zielone.
Od sąsiadki z działki, samodzielnie wycinane z 11 jeden patyczek jest zielony (od czerwca) :(

Jadziu, u Ciebie jak zwykle - piękne róże ;:333
Ja swoje zaniedbałem, przez me wyjazdy i ... czarna plamistość wygrywa :( ale pozbierałem zarażone liście i zrobiłem oprysk miedzianem. Byle do wiosny :wink:
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANDRZEJU cieszę się ,że aż tyle patyczków ode mnie się uchowało ,ale przecież wiadomo wszystkim ,że masz zdolne łapki .Moje róże jak dotychczas dobrze sie mają tylko Chopinowi bieleją listki, a Burgundzik dostaje czarnych plamek .Obrywam je systematycznie nie ma innego wyjścia
DANUSIU moja Pięknotka ma nadal zielone liście tylko koraliki się ładnie przebarwiają
BEATKO 2 patyczki Pięknotki dostałam od naszej Elżbietki i fajnie już trzeci rok mają koraliki :heja
IWONKO cieszę sie że swoje pierwsze kroki skierowałaś do mnie . ;:180 Iwonko to prosta sprawa dajesz 2 oczka śpiące do ziemi i jedno lub 2 oczka nad ziemią z podciętymi listkami .Nakrywasz to słoikiem lub butelką i czekasz az sie ukorzenia .Ja swoje patyczki pozostawiam na zimę w ogródku zakopczykowane .Czasem mam je w doniczce jeśli to dla kogoś konkretnego,ale też daje bezpośrednio do gruntu i nakrywam słoikiem .Wolę takie patyczki wsadzać na zimę i wiosną mam juz ukorzenione sadzonki.Jeśli masz w domu chłodne miejsce możesz swoje doniczkowe przetrzymać w domu, ja jednak takiej metody nie praktykuję .Kiedyś tak próbowałam ,ale wszystkie patyczki mi zapleśniały i od tego czasu tylko trzymam w ogródku.Radziłabym Ci wkopać doniczki z sadzonkami do ziemi w jakimś ustronnym miejscu i pozostawić tak do wiosny. Raczej kiedy pogoda będzie już ustabilizowana może to być nawet czerwiec
KAROLA oczywiście ,że jest taka róża, a nawet dwie .Jedna to Amelia, a druga Amelia Renaissance.Mam nadzieje ,że teraz wsadzasz tylko róże które juz rosły w donicach, inaczej możesz mieć kłopoty z ich przezimowaniem
TERENIU cieszę się z tej Pięknotki, a szczególnie z jej koralików

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu, Andrzeju bardzo dziękuję za odpowiedź :D W takim razie doniczki z patyczkami zawiozę w najbliższym czasie na działkę i zakopię. Czy butelkę na zimę zakręcić czy zabezpieczyć w inny sposób? A jak mam je zakopcować? nasypać ziemię na butelkę? Wybaczcie tyle pytań, ale jest to dla mnie zupełna nowość ;:88
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”