Papryczka chili-jak pielęgnować cz.5
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.5
Błażeju, o tym nie pomyślałam... Zbiorę nasionka z tej właściwej, na akcję nie wyślę, ale sama dla siebie wysieję i zobaczymy, co wyrośnie. Ta moja doniczkowa jest identyczna jak Twoja.
Nasiona miałam opisane termic88/semillas. Nie wiem, który z tych darczyńców jest pierwszy w takim zapisie, ale jeśli to czytają, to ciekawa jestem, czy też mieli taką niespodziankę? Ta podłużna wersja jest też ładna.
Nasiona miałam opisane termic88/semillas. Nie wiem, który z tych darczyńców jest pierwszy w takim zapisie, ale jeśli to czytają, to ciekawa jestem, czy też mieli taką niespodziankę? Ta podłużna wersja jest też ładna.
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ja doskonale zdaje sobie sprawę, że skrzyżowane mogą też dawać piękne owoce, choć różniące się od oryginału. Jednak akcja jako taka raczej stara się o pewniaki w odmianach i jeśli już wyjdzie krzyżówka, to jest to nieświadome działanie. 
W przeciwnym wypadku może z akcji na akcje być różnych krzyżówek Cuban black coraz więcej i ciężko pójdzie zdobyć oryginał. Ja też mam ciągły mętlik czy słać nasionka papryk na akcje, choć nie odbiegały od oryginału.

W przeciwnym wypadku może z akcji na akcje być różnych krzyżówek Cuban black coraz więcej i ciężko pójdzie zdobyć oryginał. Ja też mam ciągły mętlik czy słać nasionka papryk na akcje, choć nie odbiegały od oryginału.

Semillas to niemiecki sklep internetowy, który sprzedaje nasiona papryk i nie tylko. Termic88 kupiła tam nasiona tej papryki, wysiała i dała na akcjęLaryssa11 pisze: Nasiona miałam opisane termic88/semillas. Nie wiem, który z tych darczyńców jest pierwszy w takim zapisie, ale jeśli to czytają, to ciekawa jestem, czy też mieli taką niespodziankę? Ta podłużna wersja jest też ładna.

W pełni się z Tobą zgadzam, po prostu nie pomyślałam, że ta prawidłowa też może być obciążona. A krzyżówki też się zdarzają i taki urok amatorskiej uprawyBobejGS pisze:Ja doskonale zdaje sobie sprawę, że skrzyżowane mogą też dawać piękne owoce, choć różniące się od oryginału. Jednak akcja jako taka raczej stara się o pewniaki w odmianach i jeśli już wyjdzie krzyżówka, to jest to nieświadome działanie.

- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Cieszę się, że się rozumiemy.
W takim razie sprawdze od kogo Ja mam nasionka.

W takim razie sprawdze od kogo Ja mam nasionka.

Dzisiejszy zbiór papryczek.

- tralaluszy
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
Jak je będziesz przetwarzać? U mnie na razie suszy się Naga Morich.
Pozdrawiam - BabajAGA
Witam. Mam w domu w doniczkach 3 krzaki habanero Orange. Dopiero pod koniec sierpnia zaczeły zawiązywać owoce. Jest teraz pare duzych papryk i kilka mniejszych ale są jeszcze zielone. Jest szansa ze dojrzeją? Stoją na parapecie od południa
- annodomini
- Od: 13 sty 2008, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gobi13 - piękne zbiory. Mój wczorajszy zbiór papryczki

To mój pierwszy sezon, więc mam nadzieję, że w kolejnych będzie lepiej.

To mój pierwszy sezon, więc mam nadzieję, że w kolejnych będzie lepiej.
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
- krynka
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
Adam,wprawdzie do Gobi13 się nie umywasz,ale taka śliczna czerwona też cieszy oczy,choć tylko jedna
Gobi13- piękny widok !
Zastanawiam się,jak mierzysz ostrość tej n/n ?Czy ona taka plenna,czy masz jej najwięcej krzaków?
Na oko bardzo podobna do Cyklona.

Gobi13- piękny widok !

Zastanawiam się,jak mierzysz ostrość tej n/n ?Czy ona taka plenna,czy masz jej najwięcej krzaków?
Na oko bardzo podobna do Cyklona.
Pozdrawiam serdecznie- Ela
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Adam, nie liczy się ilość, a jakość
Ale fakt, Gobi13 takim widokiem, to każdego potrafi wpędzić w kompleksy ...
Piękny zbiór
Ja wczoraj próbowałam ostrości mojej Orozco (mam pierwszy raz) i musiałam się potem ratować mlekiem i lodami
. A tak niewinnie na krzaczku wyglądała 

Ale fakt, Gobi13 takim widokiem, to każdego potrafi wpędzić w kompleksy ...
Piękny zbiór

Ja wczoraj próbowałam ostrości mojej Orozco (mam pierwszy raz) i musiałam się potem ratować mlekiem i lodami

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2014, o 19:16
Cytuję: " to nie jest do oglądania tylko do jedzenia". Nic bardziej mylnego, moje habanero i skorpiony zdecydowanie są do oglądania są prześliczne, ale bardziej niejadalnej rośliny to ja nie znam.
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Całe szczęście u Ciebie nawet te "niejadalne" piękności znajdują inne zastosowanie i się nie zmarnują 

- annodomini
- Od: 13 sty 2008, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Elu, Beatko, Kasiu - to nie jest moje ostatnie słowo w temacie ostrych papryk. Dojrzewa mi jeszcze jedna sztuka 

Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,