Marysiu Już suszy nie będę przeżywać bo w nocy miałem kilka burz, dolało 20 litrów i normę dla września mam już osiągniętą! Nowych roślin rzeczywiście przybyło i prawdopodobnie w najbliższym czasie jeszcze przybędzie. Koty po mokrej nocy śpią w domu a na kosztele zapraszam
Beacia Dziękuję za miłe słowa ale to zasługa zdjęć bo wybrałem takie zeby nieporządku nie było widać

Beaciu już tej pracy nie mam bo się zwolniłem a sklep był w pobliżu jędrzejowskiego targu, jednak większość roślin zamawiałem przez internet albo kupiłem z nowej hurtowni roślin,którą otwarli na Jędrzejowie w lipcu, są tam niskie ceny i duże rośliny. Roślina o którą pytasz to buk 'Purpurea Tricolor', jest też w tej hurtowni chyba po 35 zł. Kociaki muszę donieść, że niczego nie pilnują bo krety już rozpanoszyły się na całym podwórku w miejscach gdzie ich nigdy nie było a koty tylko wścibsko zaglądają im do nor i nic nie robią.
Iwona Właśnie czekam na październik, po takich suchym lecie powinien być bardzo kolorowy.
Ewakora Witam w moim ogrodzie!Kolorowe krzewy i drzewa uwielbiam, mam ich dużo a chciałbym jeszcze więcej

Miejsca jak zwykle brakuje ale zawsze można coś usunąć np jakiś iglak, których i tak jest coraz mniej. Ze strat to chyba oprócz popalonych od słońca liści nie mam nic, nawet świecznice które spaliło mocno żyją, klon ukurundzki i kilka innych młodych ozdobnych zrzuciło liście ale pewnie na wiosnę odbiją, nie będę mieć też trupich palców bo odpadły od temperatury. Zapraszam ponownie
Ania Bardzo mi miło, że zajrzałaś i piszesz takie miłe rzeczy

Ta roślina to buk Purpurea Tricolor. Topolę w tym roku zakupiłem jedną, odmiana Fuego ale zanim wsadziłem to stała prawie miesiąc i czekała na sprzyjające warunki pogodowe do sadzenia, oto ona
Końcem lutego wsadziłem jeszcze topolę wielkolistną i Aurora, która Aurorą chyba nie jest bo się nie wybarwiła w ciapki, może to przez takie głupie lato. Być może we wtorek topól przybędzie bo wybieram się daleko w Polskę po nowe rarytasy

Ze stadkiem mnie przebiłaś bo u mnie została czwórka bo Tojoty już nie odebrałem.
Tereniu Mam nadzieję, że kolorowo będzie dopiero w październiku i miesiąc ten wynagrodzi to okropne lato, w sumie w 2013 po megasuchym, lecie też było jesienią kolorowo. W poniedziałek będę z rana, do zobaczenia
Marysiu Mam hortensję na uwadze, cały czas o niej myślę

Nie wiem jeszcze kiedy ale może uda mi się je odebrać osobiście, może jeszcze tej jesieni ...