Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Post »

Kasiu, ja mam jedną, malutką budleje. Kolor fioletowy. Też czytałam, że one zimą przemarzają na łodygach ale to nic, gdyż wiosną odbijają z korzenia właśnie. Zobaczymy jak będzie z moją :wink: 50 sadzonek :shock: Jak to zrobiłaś?
Planowałam podjechać do Skierniewic ale w ten właśnie weekend ma urodziny mój chrześniak i jadę do niego. Troszkę mi żal ale cóż - siła wyższa ;:173

Miłego dzionka ;:196

PS właśnie siedzę na przystanku - rajciu, jak jest dziś zimno!!!
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja właśnie wychodzę do pracy... na 8:00 :;230
W Skierniewicach w tej chwili jest bardziej jarmark niż święto kwiatów - innych straganów i gastronomii jest więcej niż tych z roślinami, ale czasem cos ciekawego można trafić.
A budlei kupiłam torebkę nasion na wiosnę i gdyby mi siewki nie padły na uwiąd to bym pewnie grubo ponad 2 setki teraz ich miała, bo okazało się, ze kiełkowalność jest bardzo dobra. Jak poznam już ich kolory to będę rozdawać, bo przecież tylu nie posadzę ;:131
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Kaśka, to Ty się śpiesz, bo możesz nie zdążyć do tej pracy ;:306
Ja już dotarłam i właśnie ogrzewam się kawą, bo zmarzłam strasznie, okazało się, że jest tylko 9 stopni.

Jeśli będziesz rozdawać siewki, to ja kochana piszę się na listę ;:224 Znaczy się, poproszę ;:196
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie ma sprawy :D Pojawiają się pąki, więc może jeszcze na jesieni uda się. A ja nie mam mleka do kawy w pracy więc kawki nie będzie... ;:185
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Ja też kawy bez mleka nie wypiję ;:224
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ale z was kawiary... Obrazek Ja tylko czarną i gorzką Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Ja swojej nie słodzę ale za to zalewam do połowy mlekiem Obrazek

Czarnej kawy nie dam rady wypić ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Marlenko ale fajnie spędziłaś czas będąc na wystawie...chociaż raz chciałabym zobaczyć tyle roślin i rozwiązań ,które prezentują różni hodowcy.
Jeżówki śliczne,trawki i hortensje....ach super ;:215 A donica niebieska jaka cudna,no sporo kosztuje ;:218
Powojniki nie robią już na mnie wrażenia,swego czasu miałam na ich punkcie hopla,ale tak marnie u mnie kwitną, że nie planuję nowych nabytków ;:222
Werbena ...widzę ją i tak się cieszę,że ją mam ;:303
U mnie słonko świeci,ale i tak jakoś chłodno ;:131

Pozdrowienia :wit
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Zdjęcia z wystawy ;:215 Gdybym tam była z całą pewnością nie oparłabym się i coś przytargała do domu :wink:
Wpadły mi w oko śliczne ostróżki...Uwielbiam je i gromadzę ciągle kolejne. To takie wdzięczne roślinki i powtarzają kwitnienie jak róże :)
Donica zjawiskowa, tak jak i jej cena ;:oj
A gratisy dostałaś ;:215
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marlenko ale masz ekstra te lampiony w altance, sama chętnie bym takie zakupiła ;:108 Z tymi różami zaszalałaś na całego :lol: Dalie też masz piękne, ale ta "pokręcona" czerwona z żółtym ;:oj
Wystawy nie zazdroszczę, bo tyle pokus naraz chyba bym nie wytrzymała ;:306
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witajcie w ten piękny, cieplutki dzień ;:7

Jak dla mnie pogoda jest wspaniała, w nocy pada, w dzień cieplutko. Mam nadzieję, że w tym roku jesień będzie dla nas łaskawa.
Ostatnio dużo się u mnie dzieje, zebrania w szkole, urodziny chrześniaków i do tego jeszcze zawirowania w pracy. I jeszcze przygotowania do komunii, które już ruszyły pełną parą. Nareszcie ksiądz raczył podać termin, bo póki co, była to wielka tajemnica. Znając datę postanowiłam obdzwonić okoliczne knajpki. I przeżyłam szok - wszystko to co miałam na oku zarezerwowane zostało w wakacje ;:oj a przecież "nikt nie znał terminu". Te lokale, które są jeszcze dostępne, liczą sobie około 180/os za skromny obiad ;:223 Dumałam, co tu zrobić, bo nie spodziewałam się takiego obrotu spraw a nie wyobrażam sobie samej stać przy garach ;:124 Wymyśliłam, że przyjęcie komunijne zrobimy na naszej wsi. Skoro wszyscy goście będą stamtąd, to nie ma sensu ciągnąć ich do stolicy. Zarezerwowaliśmy knajpkę w cenie 110/os. w dodatku tyle potraw jest w cenie, że chyba nie przejemy ;:224

Wszystko to wypełnia mój czas i na działkę mam go coraz mniej. Dlatego taka cisza w eterze.

Cebulkowy szał trwa w najlepsze, boję się policzyć ileż tego już się nazbierało. Byłam w lidlu a tam WOOW, cały regał cebulkami usypany. Chyba przez godzinę wybierałam aż wybrałam:

Obrazek

Moja różana rabata nie zapiera dechu w piersiach. Kwitnienie jest znikome, za to każda różyczka ma jakiś tam pojedyncze pączek, więc pocieszam się, że za rok będzie lepiej, toż to dopiero początki ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na szczęście różane braki nadrabiają dalie, które prezentują się coraz lepiej :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu
Donica zachwyciła mnie bardzo, ale cena powaliła. Mam nadzieję, że przez zimę coś wymyślę. Ostatnio wpadł mi w oko projekt donicy obłożonej mozaiką i nie ukrywam, że korci mnie, aby pobawić się w takie mozaikowanie ;:224 Może przez okres zimowy będę miała więcej czasu, kto wie...

dorotka350
Ostróżki i mnie zachwycają. W tym roku próbowałam je wysiewać, niestety,z marnym skutkiem - mam dwie malutkie sadzonki. Na pewno w przyszłym roku to nadrobię. Plan jest takie, że rok 2016 będzie rokiem bylinowo-trawowym ;:333

clem3 Lampiony oczarowują mnie niezmienne. Wieczorami prezentują się cudownie. Wszyscy goście są zachwyceni. Wprowadzają taki miły klimat. Lubię chodzić po wystawach, zawsze jest tyle pięknych roślin, jakieś nowości. Zawsze można coś podpatrzyć. Polecam jednak pozostawianie portfela w domu ;:306
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Marlena, szalejesz z cebulowymi na całego ;:oj Ciekawa jestem jak przyjdzie to wszystko posadzić, co na to nasze kręgosłupy powiedzą? :roll:
Twoje róże wszystkie młode, to im nie spieszno do szału kwitnienia. Poza tym lato dało im mocno w kość, więc nie ma się co dziwić. Zobaczysz, że już w przyszłym roku zmężnieją i będą lepiej kwitły ;:108 Teraz najwyraźniej budują korzenie i nabierają ciałka.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Masz piękne odmiany dalii! Oczywiście w ślad za nimi i różami trafiłam do Ciebie.
To chyba Kelvin Floodlight (zółta) i Cafe au Lait. Tej czerwonej nie znam. Znasz jej nazwę? Może to Bodacious?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Dorotko, póki co nie wyobrażam sobie sadzenia :wink: mam jednak cichą nadzieję, że córcia mi pomoże ;:108

takasobie witaj :wit Dziękuję za miłe słowa.
Ta czerwona to Nick SR, jeśli chodzi o żółtą, to miała to być Johanna Preinsdorfer ale to na pewno nie ona.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Marlenko ja nienawidzę sadzić cebul a mimo to kupuję je jak głupia! :oops:
Bardzo ładne dalie pokazałaś. ;:333 Trzeba przyznać, że teraz są jednymi z ładniejszych roślin w ogrodzie. ;:333
Moje różyczki tez młodziutkie i też liczę po cichu tak samo jak Ty. że w przyszłym roku będzie lepiej. ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”