Edytko ja to się tak rozmarzyłam oglądając twój ogród i te cudne trawy,że chyba mi się będą śniły,albo nie zmrużę oka,tak jestem zakochana w twoim pięknym,poukładanym ogrodzie
Iwonko, mam już sporo rozrośniętych traw, więc na wiosnę z pewnością co najmniej kilka mogę podzielić . Trochę miejsca się zrobiło, ale prawdę mówiąc wszystko mało .
Beaciu, do poukładania to mojemu ogrodowi daleko, ale o trawach śnić można cudownie. Zdarza mi się, że kiedy zamykam oczy to widzę, je pod powiekami .
Edytko ja na prawdę uczę się dopiero i dzięki takim osobom jak ty i wielu innym na tym forum mogę znaleźć jakąś podpowiedź czy pomysł na ogród i się realizować w tym co sprawia mi ogromną radość
A u ciebie jest co podpatrzeć i popodziwiać
Edytko, trawnik się kurczy, roślin przybywa. Ja kocham jesień za deszcz i kolory. U mnie też zaczęło się przesadzanie. Roślin na razie nie dokupuję, ale czas zmienić aranżacje i przewietrzyć rabaty.
U ciebie chyba suszy nie było bo moje trawy mimo podlewania są o połowę mniejsze a hortensje wszystkie straciły liście i kwiaty .. Nadal czekam na deszcz który może wreszcie dojdzie i do mnie bo mam sporo doniczkowych do posadzenia a w tak suchy piasek szkoda sadzić ..
Piękny twój ogród z pióropuszami traw .. Ja jeszcze nie kupowałam wrzosów z tamtorocznych połowę mi wyschło i muszę ich uzupełnić tylko córka nie chce mnie zawieść na bazar..
Janinko, mam bardziej gliniastą ziemię i u mnie dłużej utrzymuje się wilgoć. Poza tym na dużej części ogrodu mam rozciągnięte podlewanie kropelkowe i jest ono o niebo skuteczniejsze niż lenie z węża czy konewki. Tam, gdzie nawadniania nie ma rośliny prezentują się wyraźnie gorzej. Kropelkowo nawadnia się dużo głębiej i woda nie spływa po pochyłościach terenu.
Edytko piękne trawy i cały ogród, w pewnym momencie nie wiedziałam czy dalej oglądam Końskowolę albo Ryki, ale nie to Twój. Cudnie. Piękne ogrody pokazałaś , ja też się muszę w końcu wybrać, wstyd mam po drodze.