Kiedyś będzie tam ogród...
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kiedyś będzie tam ogród...
Ot, szklarnię sobie urządził! Ja z wielkim sentymentem patrzę na takie okna! Miałam takie kiedyś... Potem wymienili w kamienicy. dziś tam już nie mieszkam, ale to dawne czasy, które fajnie wspominam.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Kasiu stare okna skrzynkowe ...miałam takie w domu w którym mieszkam, ale jak tylko zaczęłam remont wymieniłam i jakość nie tęsknię za nimi
bo zimno wiało wszystkimi dziurkami. Rudzielec jest przesłodki 

"Przesłodki" rudzielec właśnie ściągnął pranie z suszarki, Wypruł jeszcze troche wnetrzności z żyrafki, skrócił ogon myszce, a na koniec wylądował tyłkiem w misce z żarciem - teraz udaje, ze go tu w ogóle nie ma...
Okna sa faktycznie paskudne. Umyć je to nie lada wyczyn. Część się nie daje otworzyć - na siłę nie chcemy, bo potem byłby problem z zamknięciem; czasem eM musi je młotkiem domykać...
Wreszcie raczyła zakwitnąć moja śliczna pelargonia - warto było czekać

Floksy powtarzają kwitnienie

Hibiscusy w tym roku kwitną pięknie

I kilka dalijek

Mój jedyny asterek

i jeszcze ładniejsze z samosiejek dalii

Okna sa faktycznie paskudne. Umyć je to nie lada wyczyn. Część się nie daje otworzyć - na siłę nie chcemy, bo potem byłby problem z zamknięciem; czasem eM musi je młotkiem domykać...
Wreszcie raczyła zakwitnąć moja śliczna pelargonia - warto było czekać

Floksy powtarzają kwitnienie

Hibiscusy w tym roku kwitną pięknie

I kilka dalijek

Mój jedyny asterek

i jeszcze ładniejsze z samosiejek dalii

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Ja mam takie malowane okna w altanie w ogrodzie, ale takie skręcane. A myję je z węża i potem tylko jadę gumową ściągaczką.
Ale nie przebywam w środku, bo to magazyn mebli i narzędzi ogrodowych tudzież rowerów.
A taką piękną pelargonię, to miałam, ale wydałam mamie, bo ona umie wokół tego chodzić, a ja sromotnie zaniedbywałam.
Dalie piękne, w słońcu wyglądają cudownie!

A taką piękną pelargonię, to miałam, ale wydałam mamie, bo ona umie wokół tego chodzić, a ja sromotnie zaniedbywałam.
Dalie piękne, w słońcu wyglądają cudownie!
Miłka
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Kasiu Francek jak zwykle powala
Dalie śliczne, ja niestety nie lubię tego wkopywania i wykopywania dlatego moja "kolekcja" ogranicza sie zaledwie do 2 szt
Pelargonia faktycznie niezwykła 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dalie super! Wrześniowe słońce i cienie - to jest to! Dalie na zdjęciach nabierają ostrości, charakteru
Ta druga to chyba 'Sorbet'? U mnie jeszcze nie raczyła się tak ładnie wybarwić ale może kiedyś to zrobi

Ta druga to chyba 'Sorbet'? U mnie jeszcze nie raczyła się tak ładnie wybarwić ale może kiedyś to zrobi

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
A u mnie nie kwitnąvimen pisze:Hibiscusy w tym roku kwitną pięknie

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Kasiu dalie masz naprawdę śliczne, coraz bardziej je doceniam, bo z przechowywaniem mam problem
Mam chyba podobną pelargonię od koleżanki z FO, dobrze się przechowuje i rozmnaża
No to jeszcze pochwalę hibiskusy 

Mam chyba podobną pelargonię od koleżanki z FO, dobrze się przechowuje i rozmnaża

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu, ładne mi "kilka dalijek"!
Wszak to cała galeria tych pięknych kwiatów.
Pelargonia rzeczywiście cudna!!!
Hibiskusy i floksy również pięknie się prezentują.
Asterek jedyny, ale za to uroczy. A co się stało, że jedyny? Czyżby susza zrobiła złą robotę?

Wszak to cała galeria tych pięknych kwiatów.

Pelargonia rzeczywiście cudna!!!

Hibiskusy i floksy również pięknie się prezentują.

Asterek jedyny, ale za to uroczy. A co się stało, że jedyny? Czyżby susza zrobiła złą robotę?

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Kasiu cudne dalie już podziwiałam u Jacka ale pelargonie również .Masz pociesznie z tym Twoim kotkiem to prawdziwy rozrabiaka ,ale słodziutki
Miłko - do tej jednej pelargonii się przyznaję, mimo że dba o nią moja mama

Powojniki Tudor i Henryi.
Małgosiu ponoć liczy się jakość a nie ilość

Jacku zgadza się - to Sorbet
Pasuje jej miejscówka ze szparagami

Zuziu nie wiem czemu
U mnie hibiskusy zakwitły wcześniej niż zwykle i nadal kwitną.

Dzięki Marysiu
Pelargonia ma faktycznie duże przyrosty i łatwo się ukorzenia. Z przechowywaniem dalii faktycznie największy problem. Ja swoim muszę na wiosnę zmieniać miejsce, a i tak się zawsze o nie boję, bo miejsce nie jest idealne.

Lucynko na astry mi w tym roku nie starczyło miejsca na parapecie. Ten aster sam się wysiał. Nie wiem czy jest jeden dlatego ze tylko jeden się wysiał czy dlatego ze reszta została wypielona...
Susza u mnie załatwiła tylko hortensje ogrodowe - obawiam się, ze jakieś 9 hortensji odeszło już na wieczne łąki...

Dzięki Jadziu
Kociak udaje teraz grzecznego, bo w weekend bardzo się wystraszył. Byliśmy na święcie owoców i warzyw, a kotek postanowił nas poszukać i wyszedł z podwórka, ale na ulicy zgubił trop i ponoć z płaczem tam krążył. Na szczęście sąsiad go tam złapał i odniósł do mojej mamy. A potem wieczorem był pokaz sztucznych ogni i to się okazało też dla niego ciężkim przeżyciem. Teraz chodzi za nami jak piesek, ale pewnie za kilka dni znowu zacznie rozrabiać
Na święcie byłam twarda - kupiłam tylko jedną małą słonecznicę białą, kosztelę i wiśnię groniastą - tej ostatniej wcale nie chciałam kupić
Ale było tam cudeniek... najróżniejsze jeżówki, floksy.... kwitnące, wiec przynajmniej człowiek widzi co kupuje. Hibiskusy bylinowe i syryjskie... W jednym miejscu wypatrzyłam 5 syryjskich, które bym chętnie przygarnęła
Oczywiście święto jest teraz bardziej wielkim jarmarkiem, z karuzelami, watą cukrową i budkami z piwem, ale i tak można zaopatrzeć się w fajne roślinki.

Powojniki Tudor i Henryi.
Małgosiu ponoć liczy się jakość a nie ilość

Jacku zgadza się - to Sorbet

Zuziu nie wiem czemu

Dzięki Marysiu

Lucynko na astry mi w tym roku nie starczyło miejsca na parapecie. Ten aster sam się wysiał. Nie wiem czy jest jeden dlatego ze tylko jeden się wysiał czy dlatego ze reszta została wypielona...

Dzięki Jadziu

Na święcie byłam twarda - kupiłam tylko jedną małą słonecznicę białą, kosztelę i wiśnię groniastą - tej ostatniej wcale nie chciałam kupić

Oczywiście święto jest teraz bardziej wielkim jarmarkiem, z karuzelami, watą cukrową i budkami z piwem, ale i tak można zaopatrzeć się w fajne roślinki.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
U nas zlikwidowali jesienną wystawę kwiatów a tak na nią liczyłam ,że coś dokupię.Moja Agatka też boi się sztucznych ogni bo w Sylwestra się chowa .No to Kasiu byłaś niezwykle powściągliwa
podziwiam Cię za to

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Kasiu śliczny ten czerwony hibiscus, taki mocny soczysty kolor
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Widzę, że uwielbiasz dalie. Całe szczęście mnie one nie biorą
Kota masz przecudnego
Uwielbiam takie rudzielce.

Kota masz przecudnego
Uwielbiam takie rudzielce.
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne dalie, dużo pracy wykonane, ale najbardziej to kociak mnie powalił
super poza i jaki śliczny. Hibiskusa kupiłam jednego, dopiero ma pąki, już pewnie nie zakwitnie.......