Taki - sobie ogród cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.5

Post »

Truskawki sadź śmiało, zdążą. A książki masz cudne. Poszukam gdzieś, może wpadną mi w łapkę....choć wątpię, ale może. Pani Tasia ma gust podobny do mojego :lol:
Daliami oko cieszę, i zaczynam się martwić,.,,,bo nie może tak być, że jak odżyły po deszczach i pokazują swój wdzięk to zaraz przymrozek je chwyci :(
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MIŁKA wiatraczek w moich marzeniech a LOLO to gwiazda ;:108
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Twoje dalie przy trawiastej wijącej się ścieżce-trawniku pięknie się prezentują!
O 'Divie' napisałem, bo powinna mieć co najmniej 15cm średnicy, a nawet 20cm więc nie taka mała. Ale skoro masz ją pierwszy rok - może się okazać, że w przyszłym będzie większa ;:333
Przyglądam się Twojej 'Caribbean Fantasy' i jak na razie widzę różnice z moją. Głównie chodzi mi o budowę płatków; u Twojej lekko rynienkowate (młode płatki).
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jacku! Moja Diva ma ok 16cm średnicy, ale rośnie przy Mingus Randy, który ma 25cm i wygląda przy nim malutka, stąd moje stwierdzenie :wink:
Ja też widzę, ze jest różnica pomiędzy moją CF a Twoją nieznajomą. Tak też nie jestem jeszcze przekonana co to. Męczy mnie to i mam wrażenie, ze gdzieś tą piękność już widziałam. Mam nadzieję, ze znajdę jej imię, a jak nie ja, to może coś tam Małgośka wymyśli! :wink:

Małgosiu! Melduję, że posadziłam! Tzn wszystkie wykopałam i posadziłam ponownie w ziemię kompostową wymieszaną z mączką rogową. Nie wiem, czy dobrze, ale na worku z mączką była jakaś truskawka czy malina i stwierdziłam, że będzie dobrze! Jakby co - pozwę ich! ;:306
A daliami to jeszcze się nacieszysz! Pomyśl , ze tulipany czy narcyze to 2-3 tygodnie i już po nich! A dalie to pewnie jeszcze z miesiąc pooglądasz ;:173

Krysiu! Ja uwielbiam wiatraczki! ;:167 Zaczęłam je kolekcjonować. Pojedyncze dalie też bywają ciekawe, właśnie jak Lolo Love. Mam jeszcze kilka na oku, ale one w Polsce są niedostępne ;:145

Kasiu! No ja też na razie trawę tylko mam, ale już przydałaby mi się ścieżka pomiędzy daliami,bo teraz przedzieram się w ziemi, a miały być tam kamienne wyspy położone. ;:223 Ale daję radę :wink:
Dzięki Twojemu i Małgosi poparciu dziś truskawki przesadzone w dobrą ziemię. Trochę zostało mi w ręce, ale wsadziłam do wody.Może wsadzę do doniczek i porozdaję w prezencie ;:306

Dziś musiałam już popodlewać, bo tylko trochę się ociepliło, a Sahara się zrobiła.
Wczoraj była Ciocia męża i nie mogłam jej przy stoliku zatrzymać, bo cały czas podglądała moje dalie. I dla tych jej spojrzeń warto było wkopywać, podlewać, przycinać... ;:173

Na dziś:
(wiem, że przynudzam, ale pokazywanie dalii zimą, to nietakt! ;:306 )

Eveline
Obrazek

Show'n Tell
Obrazek

Alsterguss
Obrazek

Obrazek

Ginger Snap
Obrazek

Mingus Randy i inne
Obrazek

Babylon Lila
Obrazek

Od tarasu altany
Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Miłka ta twoja Eveline zawsze jakoś mi tak w oczy w pada ,a miałam ją już w łapkach eh!
Możesz zanudzać do znudzenia ,dalie są tego warte ;:215
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

A ja dziś weszłam do Ciebie w poszukiwaniu cudnych dalii i się nie zawiodłam :tan
Wstawiaj, wstawiaj, śliczne są ;:108
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milka tez siedzę u ciebie na okrągło, podglądam wybieram notuję co by nowy sezon zacząć z nowymi daliami, ale tyle juz w kolejce stanęło a ogród nie chce się rozciągać. Ale nadejdzie jesień będę decydować które mają zaistnieć u mnie. Tylko pozostaje jeszcze sprawa ich zdobycia, ale będziemy działać.
Powalasz tą ilością i różnorodnością

Pozdrawim
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Twoje dalie wspaniale się prezentują i są Twoim znakiem rozpoznawczym :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

A co masz w balii? Nie wiem,ale chyba widziałam kiedyś oczko wodne? Albo chciałabym zobaczyć ;:173
Eveline mnie zauroczyła już dawno. Jest taka subtelna, delikatna, nie rzuca się zachłannie, a jednak przyciąga wzrok. Piękna.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Małgosiu! W balii mam wodę ze studni, która jest do odstania i ogrzania, do podlewania warzyw i kwiatów w ciepłe dni. Oczko mam w kociołku ocynkowanym. Spełnia swoją rolę, bo chodziło mi tylko o to, żeby potarmosić miętę wodną i tatarak, żeby pachniało jak nad jeziorem :wink: Eveline mam w avatarze. Nie jest to najpiękniejsze zdjęcie, ale będę się go trzymać ;:333 Avatar taki mam od początku więc można przyjąć prosty wniosek, że zauroczyła mnie od ... początku! ;:173

Mariola! Faktycznie dalie teraz zawładnęły moim ogrodem. Poza nimi żadnymi roslinami nie mogę się pochwalić.To co dobrze wyglądało wiosną, teraz jest niemedialne. ;:306

Krysiu! Szczerze Ci powiem, ze dopiero w tym roku realizowałam listę chciejstw. Zawsze szłam na żywioł, wymianiałam się z Ryszarden i innymi forumowiczami na zasadzie co komu zbywa. Lista stworzyła sie zawsze sama. Często było tak, ze zaplanowałam coś zupełnie innego, a co innego dostałam/kupiłam :wink: Ale polecam tworzenie listy zachcianek, a może się uda większość zdobyć?! ;:173

Zuza! Ano będę wstawiać! Bo co innego mam robić? ;:306 Ale ja może nie mam najpiękniejszych dalii. Bywają jeszcze ładniejsze, okazalsze. :roll:

Marta! Kup sobie wreszcie tą Evelinkę! Nie pożałujesz! Ona jest z tych wdzięcznych! Obficie kwitnie, cieszy oko, a pojedynczy kwiat jest nieziemsko piękny!

Ma się na deszcz! Ogród był już ciemnawy, jak wróciłam z pracy. Pozbierałam pomidory na kolację i śniadanie oraz poucinałam przekwitłe dalie. Resztę dalii pogłaskałam i szepnęłam miłe słówko...

Na dziś:

Moje białaski:

Gitt's Attention
Obrazek

nn
Obrazek

Alaska
Obrazek

Star Child
Obrazek

Tahoma Hope
Obrazek

Honka Wit
Obrazek

Bride to Be
Obrazek

Princessin Irene van Proussen
Obrazek

Snowflake
Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MIŁKA masz co głaskać, mimo suszy widać, że dalie nabrały chęci do życia i są boskie ;:108
A u mnie teraz wieje,strach głowę wychylić ale nie pada.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

'Babylon Lilac' - kolejna piękność!
Zestaw białych dalii wyśmienity! A w tym aż 3 wiatraczki ;:oj
Na dwie z tego zestawu na razie czekam u mnie ('Prinzesin Irene' i 'Snowflake') ;:65
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Miłka piękne te twoje białaski ;:167 ;:167Alaska cudo ;:oj taka ...moja ;:170 Eveline kupię obiecuję :uszy ale i tak będę wzdychać do twojej ;:306
Awatar użytkownika
Gosia1704
200p
200p
Od: 21 maja 2014, o 11:02

Post »

Czy ja mogłabym nieśmiało poprosić jeszcze raz o Crazy Love? A czy masz Sakura Fubuki?
Oczy mi do nich wypadają ;:60 , jak też do wielu innych twoich piękności. W ostatni weekend przespacerowałam się pomiędzy sąsiadami i zobaczyłam piękne krzaki York & Lancaster - mam ją już ugadaną :heja, Ta dalia też jest niesamowita.
Twoje dalie po prostu wymiatają. Szkoda, że mój ogródek taki mały ;:145
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Białe dalie są cudne - dla mnie Alaska ma I miejsce ;:63 .
Tak myślę, że białego koloru to nie za dużo mamy w ogrodach, czy to dlatego, że ich kwiaty robią się b. brzydkie, jak przekwitają i bardziej widoczne? :roll: . Chyba kupię sobie w Skierniewicach białych tulipanów :;230 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”