Jacku! Moja Diva ma ok 16cm średnicy, ale rośnie przy Mingus Randy, który ma 25cm i wygląda przy nim malutka, stąd moje stwierdzenie
Ja też widzę, ze jest różnica pomiędzy moją CF a Twoją nieznajomą. Tak też nie jestem jeszcze przekonana co to. Męczy mnie to i mam wrażenie, ze gdzieś tą piękność już widziałam. Mam nadzieję, ze znajdę jej imię, a jak nie ja, to może coś tam Małgośka wymyśli!
Małgosiu! Melduję, że posadziłam! Tzn wszystkie wykopałam i posadziłam ponownie w ziemię kompostową wymieszaną z mączką rogową. Nie wiem, czy dobrze, ale na worku z mączką była jakaś truskawka czy malina i stwierdziłam, że będzie dobrze! Jakby co - pozwę ich!
A daliami to jeszcze się nacieszysz! Pomyśl , ze tulipany czy narcyze to 2-3 tygodnie i już po nich! A dalie to pewnie jeszcze z miesiąc pooglądasz
Krysiu! Ja uwielbiam wiatraczki!

Zaczęłam je kolekcjonować. Pojedyncze dalie też bywają ciekawe, właśnie jak Lolo Love. Mam jeszcze kilka na oku, ale one w Polsce są niedostępne
Kasiu! No ja też na razie trawę tylko mam, ale już przydałaby mi się ścieżka pomiędzy daliami,bo teraz przedzieram się w ziemi, a miały być tam kamienne wyspy położone.

Ale daję radę
Dzięki Twojemu i Małgosi poparciu dziś truskawki przesadzone w dobrą ziemię. Trochę zostało mi w ręce, ale wsadziłam do wody.Może wsadzę do doniczek i porozdaję w prezencie
Dziś musiałam już popodlewać, bo tylko trochę się ociepliło, a Sahara się zrobiła.
Wczoraj była Ciocia męża i nie mogłam jej przy stoliku zatrzymać, bo cały czas podglądała moje dalie. I dla tych jej spojrzeń warto było wkopywać, podlewać, przycinać...
Na dziś:
(wiem, że przynudzam, ale pokazywanie dalii zimą, to nietakt!

)
Eveline
Show'n Tell
Alsterguss
Ginger Snap
Mingus Randy i inne
Babylon Lila
Od tarasu altany