Ewuniu jestem zawsze

do ciebie też zaglądam ,tylko jak mam doła to pisanie mi nie idzie
Rok temu Double kwitł w lipcu i w pażdzierniku ,więc kiedy w tym roku nie zakwitł w lipcu uznałam ,że potrzebuje odpoczynku ,ale ten wariat najwyraźniej lubi jesień

Zuzka najlepszy czas na sadzenie irysów to sierpień ,ale ten sierpień był zbyt suchy i gorący na przesadzanie ,więc robię to teraz nie poraz pierwszy zresztą,do końca września jeszcze sporo roślin zmieni u mnie miejscówki

później to już tylko sadzenie cebul i róż
Iryski sadzę płytko ,kłącze poziomo na ziemi skierowane w stronę południa ,bo lubią wygrzewać się w słoneczku i nie przysypuję ziemią.Dobrze też żeby rosły na lekkim wzniesieniu ,żeby woda po deszczach nie stała w nich za długo ,a wygląda to z bliska tak

Jacku wymarzyłam sobie ,że kiedys jak już się to wszystko rozrośnie to w czerwcu do mojego domu będzie wiodła irysowa aleja

więc podwójny rząd irysów być musi

Paw w tym roku robi u mnie za dzikiego lokatora ,praktycznie mieszka u nas ,a nie tylko się stołuje i stacza regularne bitwy z moim kogutem

nie miałam pojęcia ,że gubi swój wspaniały ogon na zimę,teraz bardzo do niego pasuje nazwa nadana przez Kubę-niebieski kurczak

Czas rozchodników

Red Cauli i African Pearl