Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2

Post »

Ci nasi Mężowie to takie dzielne chłopaki :;230
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marlenko ale do roli operatorów szpadla są niezastąpieni :wink:

Mój ogród szybko wyeksploatował się przez te afrykańskie upały i wydaje ostatnie tchnienia :(
jeżówki
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

floksy w tym roku dały z siebie wszystko, niestety powoli odchodzą w zapomnienie...
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek

pojawiają się jeszcze pojedyncze mieczyki
ObrazekObrazek
Obrazek

miło mnie zaskoczyły ślazowniki - kwitną po raz kolejny
ObrazekObrazek

różyczki młodziutkie, ale bardzo dzielne, ciągle cieszą mnie kwiatami
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

i kilka niezawodnych ;:108
hibiscusy
ObrazekObrazek

nachyłek i słoneczniczek ciągle ubarwiają rabatki
ObrazekObrazek

komelina i mydlnica kwitną już bardzo długo
ObrazekObrazek

"niezniszczalny" złocień maruna i wilczomlecz białobrzegi
ObrazekObrazek

ostróżki powtarzają kwitnienie
ObrazekObrazekObrazek
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O właśnie - czy komelina zimuje?
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu mam ją pierwszy rok, ale czytałam że niby nie zimuje (chociaż wszędzie jest opisywana jako bylina :shock: ), jednak wiosną kiełkuje z rozsypanych nasion... Zobaczymy wiosną :wink:

A teraz niestety roślinki, które budzą we mnie mieszane uczucia - podobają mi się, ale witam je z lekkim smutkiem, bo przecież zwiastują jesień...
zawilce
ObrazekObrazekObrazek

jedna z dwóch dalii i jedyna kanna
ObrazekObrazek

dzielżan i rudbekia
ObrazekObrazek

chryzantemy już zaczynają
ObrazekObrazek

rozchodniki okazałe królują
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

zimowity (pierwszy człon ich nazwy mnie lekko przeraża :wink: , brr) i lobelia
ObrazekObrazek

żółwik i rozplenica (uwielbiam te jej kitki ;:167 )
ObrazekObrazek

Ale żeby astry jesienne też już kwitły?... Trochę za wcześnie na jesień mi się wydaje :wink:
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu, ale jeszcze kwiatów masz w ogrodzie. ;:oj Narzekamy, że mało, ale jednak cieszą bardziej niż latem, bo nie ma takiej obfitości. Róże mimo upałów dają radę, ;:215 W przyszłym roku jak się wzmocnią, pokażą swoje piękno. Rozchodniki masz cudne, ;:138 właśnie szukam koło siebie z czerwonymi liśćmi.
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Małgosiu oj idzie ta jesień niestety powoli,ale ona też ma swoje uroki co widać i u ciebie :)Cudnie kwitną zawilce i ja się zastanawiam,dlaczego ja o nich nic nie wiem,muszę im się przyjrzeć bo pięknie kwitną o tej porze :)
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53

Post »

No w tym roku z tymi zawilcami to szopka, u mnie kwitły już w lipcu, pod koniec.
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Gosiu, zachwycasz kolorami. U mnie niestety wszystko już przekwitło, róże słabo powtarzają kwitnienie i tylko dalie dają radę ;:224
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
agniesz-ka
200p
200p
Od: 16 kwie 2013, o 14:15
Kontakt:

Post »

Widzę, że nachyłek u Ciebie kwitnie. Czy powtórzył kwitnienie? Czy późno zakwitł? Bo mój już daaawno zdechł był :wink:
"Drobiazg nieraz, a ślady jak w śniegu" W. Myśliwski
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu masz rację - teraz cieszy nawet pojedynczy kwiatek ;:108 Chętnie podzieliłabym się tym ciemnym rozchodnikiem, ale nie bardzo jest co dzielić. Może w następnym roku się rozrośnie...
beacia zgadzam się z tobą, że jesień również ma swoje uroki (przynajmniej ta wczesna :wink: ), ale nie lubię tego co przychodzi po niej ;:185 Mogłabym zasypiać w listopadzie i budzić się w marcu ;:306 Zawilce polecam jak najbardziej ;:108 Ten biały na przykład zakwitł po raz trzeci w tym roku :shock:
ewuś też się zdziwiłam, bo jak już pisałam beaci jeden zawilec zdążył mi zakwitnąć po raz trzeci, pierwszy raz na początku lata
Marlenko starałam się dobrać roślinki o różnej porze kwitnienia... ale w tym roku wielkiego szału nie ma ;:185 , większość to już ostatnie niedobitki
Agnieszko nachyłek u mnie w tym roku przechodzi samego siebie, kwitnie niemal nieustannie przez całe lato :shock: Polubiłam go przez to jeszcze bardziej :wink:
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Małgosiu kochana, Ty nie narzekaj, bo w ogrodzie masz jeszcze mnóstwo kolorków i jak wiesz każda roślinka ma swoją porę kwitnienia. ;:333 Zawilce i marcinki to symbol jesieni, takiej ciepłej Polskiej a zimowit wita białą panią, która puchową kołderką otula roślinki do snu, żeby wypoczęły przed kolejnym wysiłkiem za rok. ;:114
Coś mi się zdaje, że zmiany klimatyczne poprzesuwają święta i choinki ubierzemy na Wielkanoc. ;:202
Zima ma być łagodna, to nie szykuj sobie gawry jak miśki w górach ;:19 ;:306 tylko przygotuj się na wzmożone wizyty forumek. ;:33
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

A ja taką jesień jak jest teraz lubię bardzo. Roślinki zabierają się do życia po sierpniowych upałach. Jest ciepło , slonecznie ale juz nie skwar. Dużo jeszcze cieszy kolorami, inne się przebarwiają... Krolują wrzosy i hortensje. Chwilo trwaj. ;:108
I przede wszystkim trawy mają swój pokaz. ;:167
Zimą będziemy siedzieć opatulone kocykiem z laptopem na kolanach i planować wiosenne nasadzenia.
Przeleci raz dwa, jak wszystko zresztą. ;:109

-- 17 wrz 2015, o 08:56 --

Ten czerwony rozchodnik też za mną łazi. Muszę rozejrzeć się u nas.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu lekką zimę jeszcze jestem w stanie znieść :wink: W sumie to nawet wolę ją od niezmiernie przygnębiającego listopada... Myślałam, że forum też lekko przysypia zimą... No bo co tu pokazywać :?: ;:24
Olu o tak, taka jesień jak obecnie jest cudna, a byłaby jeszcze fajniejsza, gdyby były grzyby :wink: Masz rację, wszystko strasznie szybko mija, ostatnio prędkość "przemijania" zaczyna mnie lekko przerażać...
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

I co tam kobieto, podziałałaś w ogrodzie?
Mówisz że zaraziłam cię pracą...Ja dosyć dziś porobiłam , ale było tak upalnie że się długo nie dało działać. Mimo że pracowałam w cieniu za domem , miałam dość...Niby padało a głębiej dalej jest tak sucho .
Zrobiłam tylko rabatę pod roślinki od Wioli a reszta działki musi poczekać do następnego deszczu, żeby się cokolwiek dało zrobić.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu dziękuję, że chciałabyś się podzielić ;:196 ale wiem, że one wyjątkowo wolno przyrastają. Jestem niecierpliwa, muszę kupić większe, żeby je było widać na rabacie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”