Zawsze za krótkie lato cz. 26

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zawsze za krótkie lato cz. 26

Post »

Witaj Marysiu! :wit

W wątku spożywczym mogę dodać, że nie mam na tym polu ŻADNYCH sukcesów. cokolwiek posadzę jadalnego, nic się nie udaje.
Największe sukcesy spożywcze mam w produkcji nalewek. Chętnie bym Cię poczęstowała pyszną (!!!) nalewką z czarnej porzeczki, dzięki której na pewno poczułabyś się lepiej :twisted: :twisted:
Kot w kartonie przecudny. Uwielbiam tę kocią skłonność do chowania się w kartonach.
W rewanżu przesyłam Ci też kotka. Psotnego, jak wszystkie kotki, które co rok pojawiają się w moim ogrodzie.

Obrazek

P.S. A jak się sprawują Marcinki? Otwierają już kwiatki?
Pozdrawiam serdecznie!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Lisico!
Szybko przemianowałaś mój wątek z pogodowego na spożywczy :wink: A takie ładne słońce świeci za oknem, niestety kurtka całoroczna znowu w użyciu i chwilowo ogród sobie odpuszczam :? ale parę dni temu na 72 stronie pokazałam pierwsze kolory Marcinków. Jak przemykam przez ogród to podziwiam, że wyrosły takie wielkie jak ja. Widzę ;:219 że nadmorski klub czuwa nad nastrojami :;230 Kocie słodkie ;:224
Pozdrawiam serdecznie!

Lisico jeszcze Marcinki nie otworzyły płatków ;:185

Obrazek
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, co to znowu Cię dopadło? :(
Ja jestem szczęśliwa, bo wyjazd mi się udał, a w dodatku deszcz pada. :tan
Zawsze podratuje niektóre rośliny, które nie do końca wyschły.
Skrzyneczki z zakupami stoją, a ja pakuję paprykę do słoików. Zawsze sobie znajdę dodatkowe zajęcie. ;:223

Moje marcinki jeszcze nie kwitną. Może po tym deszczu?
Kot w pudełku to u mnie widok bardzo częsty. ;:306 Chyba wszystkie koty tak mają.
Dużo zdrowia. ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, chorusku! A może już po? ------ ;:147

Kocurek znalazł sobie świetne legowisko. Wszystkie koty kochają kartony. Uwielbiają zabawę w nich.
Moja kota dostała w prezencie piękny duży drapak z wieloma fajnymi gadżetami, a i tak, gdy tylko w domu znajdzie się jakiś karton, to on jest najlepszym gadżetem. Podobnie u mojego syna. On ma dwa koty, które też tylko w kartonach gustują. ;:24
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu skrzyneczki widziałam nawet się wygłupiłam pytając o oczko :oops:
Co mi jest nie wiem ;:185 przeżyję :lol:
Kot w pudełku jasna sprawa tylko celem mojej fotografii były łapki w dziurce :D
Moje Marcinki zaczynają pomalutku pokazywać kolorki, a mam taki wspaniały zbiór ubiegłorocznych darów :D
Za życzenia dziękuję ;:168

Lucynko przechrzciłaś mnie ;:145
Tak, tak moje koty zaanektują każdy nowy karton przyniesiony do domu, a Monika wlezie do najmniejszego. Przewraca się razem z nim, ale musi go zapełnić sobą ;:306

Mam dzisiaj parę zdjęć, bo pogoda dopisała a z wyjazdu do Krakowa nic nie wyszło.'

Hortensja zmienia kolory!

Obrazek

A druga ma nowe kwiatki!

Obrazek

Iwonko chciałaś krzewuszkę kwitnącą na biało, to z tej poślę Ci patyczki

Obrazek

Heptakodium zaczyna kwitnąć

Obrazek

Taki pierwszy koleś, ale powinno jeszcze coś być

Obrazek

Rdest wschodni ciekawa jestem czy się wysieje?

Obrazek

Pisałam kiedyś że te ciemne rozchodniki jakoś są nieudaczne, ale widzę że po trzech latach ten może coś pokaże ze swojej urody :?:

Obrazek

Z dedykację dla Marty pozwoliłam jednemu zakwitnąć :D

Obrazek

Jeszcze Wam chyba w tym roku nie pokazywałam rudbekii którą niewiele ogrodów gości ;:224

Obrazek

Klip Dagga z bliska

Obrazek

I na Dobranoc! z podziękowaniem za wspólny spacer ;:180

Obrazek
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu. ;:196 Ciebie też coś gnębi?
Ja od dłuższego czasu paskudnie kaszlę, ale nie mam czasu na chorowanie. Pogoda szaleje, a nasze organizmy nie nadążają za zmianami. W miniony wtorek u mnie dochodziło do 40 stopni, a dzisiaj jadąc na zabiegi zmarzłam. :?
Przy okazji pooglądałam sobie kałuże,bo już prawie dwa miesiące ich nie widziałam, a parę kilometrów dalej były jak malowane. ;:224
Pragnę Ci donieść iż Twoja werbena przetrwała w jednym miejscu i zaczyna zakwitać. :tan Amorfa i tawula trochę umęczone, ale też żyją.
Zauważyłam siewkę posłonka i dbam o nią, bo pewnie pofrunie do B..... ;:168
W moim ogrodzie też kwitną rudbekie. Co prawda te pierwsze grad zniszczył, ale wyrosło sporo nowych siewek.
Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrówka życzę. ;:196
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuniu to cała Ty ;:196 ledwo Ci posłonek odrasta, a Ty już chcesz bidoka dzielić. Zostaw! a na temat dzielenia moich pogadamy osobiście :D Czyżby u Ciebie nie podlało ;:oj kałuży to u nas nie ma, bo co popada to woda znika błyskawicznie ;:224 Jutro Ci wszystko opowiem, a dzisiaj dziękuję za odwiedziny i mocno utulam ;:4
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu, wreszcie doczekałaś się deszczu. Teraz uważaj żebyś jakiegoś przeziębienia nie złapała. Moje hortensje ogrodowe też zaczęły przybierać barwy jesienne. Dziś eM przesadził je w nowe miejsce. Rosły w słońcu i co rok miały przypalone kwiaty. Teraz będą miały cień przez pół dnia.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,nie mam tego powojnika ,a ten niebieściutki kolor jest piękny,hortensje cudownie wyglądają ,jakby to był piękny olejny obraz,namalowany utalentowaną ręką ,rdestu wschodniego też nie mam,a za karczocha to muszę Cię pochwalić ,bo jak nie mieć jego kwiatu w ogrodzie,ja już zjadłam 3 karczochy i więcej nie będę jadła ,bo mnie wyrzuty dosięgły ,że mało będzie kwiatuszków,dobrej nocki Marysiu życzę i buziaczki ;:196 i sama też zmykam do łóżeczka. ;:19
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Wszystko piękne ,rdest ciekawy . Tak mało mam w moim ogrodzie. Tyle roślinek nie znam. :D
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Marysiu, jeszcze tyle u Ciebie kwitnie :D
Piękny początek jesieni ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu myślę że powojnika da się podzielić tylko chyba dopiero wiosną i nawet chętnie go podzielę, bo nie powinien się tam rozróść :lol: Urok tej hortensji jest w wieku, bo ma na pewno ponad 20 lat a jeszcze łagodne zimy pozwalają jej pięknie kwitnąć :D i te zmieniające się kolory kwiatów ;:215 Zjadłaś karczocha? i co smakował. No widzisz Ty coś dla mnie a ja dla Ciebie taki mamy wpływ ;:4 Deszczu nie będzie, pogoda się robi całuje i dobrego dnia życzę ;:196

Martuś Rozanko ja też miałam mało, ale patrz ile masz więcej od wiosny :roll: rdest jest jednoroczny z nasion z Al. i na razie nie widzę nasion, ale mam nadzieję że będą skoro ktoś zebrał ;:219 Kwitnie całe lato ;:333

Aguś jak zaczynałam przygodę z FO i nie miałam czasem co fotografować zaczęłam kombinować nasadzenia tak żeby cały czas coś kwitło i jakoś się udaje ;:333 Przed nami jeszcze festiwal Michałków i chryzantem, a i róże będą przecież do mrozów kwitnąć :D

Dobrego dnia! :wit
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

A to się sieje wprost do gruntu ?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marto ja prawie wszystko sieje do pojemników, bo przy mojej glinie niewiele wychodzi samo, no chyba że się same wysiewają :D Nawet siewki przepadają jak jest sucho. Ten rdest to było kilka nasion, a przetrwał jeden ;:oj
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, a jak się czujesz?, ja dzisiaj byłam na chwilkę na działeczce zobaczyć co tam słychać, pozbierałam pomidorki, ogórki, a potem odwiedziłam naszą Danusie, bidulka o laseczce chodzi,kawkę odpiłyśmy i do domku, w porę, bo zaczęło u nas lać, teraz nie pada, solonko świeci, ale zimno, zimno brrrr....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”