Witam miłych Gości
Na usprawiedliwienie mojej słabej frekwencji na FO pokażę zdjęcie z małej uroczystości rodzinnej:
Przybył mi kolejny syn
Dziękuję Ci
Alu za miłe opinie o moich kwiatach i zdjęciach. Powojnik 'Multi Blue' mam pierwszy sezon. Nie wiem jak przetrwa zimę. Troszkę mi zmarniał przez palące słońce. Zauważyłam młode odrosty, ale na kwiaty nie mam co liczyć.
Marysiu ta hortensja w tym roku miała małe kwiaty. W ubiegłym sezonie jej wielkie pompony zwisały na cienkich łodygach. Musiałam podwiązywać do bambusowych kijków. Jeżeli chcesz, to wyślę Ci na wiosnę patyczki tej odmiany.
Krysiu dziękuję za chęć podzielenia się dzielżanami. Przy wycinaniu suchych badyli tych kwiatów zauważyłam parę odrostów zielonych, czyli chyba nie straciłam ich. Tak jak piszesz one szybko rozrastają się. Mam nadzieję, że odnowię kolekcję.
Ten bukiet lilii 'Saltarello' utworzyły trzy cebule. To moja ulubiona odmiana. Mam ją w trzech miejscach.
Lucynko tyle cieplutkich słów

... dziękuję. Lilie kocham od niepamiętnych czasów. Co roku dokupuję kilka odmian. To mój taki mały bzik. O hortensji pisałam w odpowiedzi do Marysi. Niestety w tym roku nie pokazała na co ją stać.
Iwonko - moja kochana "chorowitko" dziękuję za pochwały. Dbaj o siebie, abyś szybko wróciła do pełnej sprawności.
Dla wszystkich gości - płomyk wiechowaty 'Twister'