Wyczekiwany ogród
Re: Wyczekiwany ogród
U mnie to samo Małgosiu, a kwitnie, bo podlewam.
- Pulpa222
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ścieżka super
. Deszcze widzę, że i Ciebie omijają. Róże nieźle kwitną i jak zwykle są piękne
. Czekamy na pogorszenie pogody ( i kto by pomyślał, że coś takiego przyjdzie nam do głowy).
Miłej i deszczowej niedzieli
.

Miłej i deszczowej niedzieli

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuś u mnie też podlewane, ale jakoś marniejsze niż u ciebie. Ścieżka ekstra wyszła 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Czyli i Ciebie to szczęście spotkało?
Kto by przypuszczał, że ja tak będę czekała na deszcz
Ja przecież jestem na baterie słoneczne
Tylko, nie za silnie

Kto by przypuszczał, że ja tak będę czekała na deszcz
Ja przecież jestem na baterie słoneczne
Tylko, nie za silnie

- Pulpa222
Czemu Cię nie widzę?. Nie wiem, czy wątek otwarty,czy nie. Możesz dać 'głos'?. Mój malutki śniegowiec zakwitł -hura!!!
Pozdrawiam Ania
Witam Cię Aniu.
Fakt, miałam wstawić parę zdjęć z ogrodu, a ciągle brak mi czasu, a tyle już roślin przekwitło.
Uchwyciłam tak niewiele na zdjęciach.
A znów przebudowałam rabatę środkową. Chyba będzie lepiej.
Powoli róże zaczynają kwitnąć.
To nie była dobra zima, sucha, część róż nawet od korzenia nie odbiła. Właśnie kwitnie róża Aischa i ten nieszczęsny Abraham, któremu wyraźnie poprawiło się w kącie.
Cieszę się ,że zakwitł Ci śniegowiec, wiedziałam, że tak będzie.
Mój też zakwitł, ale bujniej niż poprzednio, z każdym rokiem powinno być lepiej.
Może uda mi się potem wstawić parę zdjęć.

Fakt, miałam wstawić parę zdjęć z ogrodu, a ciągle brak mi czasu, a tyle już roślin przekwitło.
Uchwyciłam tak niewiele na zdjęciach.
A znów przebudowałam rabatę środkową. Chyba będzie lepiej.
Powoli róże zaczynają kwitnąć.
To nie była dobra zima, sucha, część róż nawet od korzenia nie odbiła. Właśnie kwitnie róża Aischa i ten nieszczęsny Abraham, któremu wyraźnie poprawiło się w kącie.
Cieszę się ,że zakwitł Ci śniegowiec, wiedziałam, że tak będzie.
Mój też zakwitł, ale bujniej niż poprzednio, z każdym rokiem powinno być lepiej.
Może uda mi się potem wstawić parę zdjęć.
Róża aischa

Śniegowiec a za nim dyptam.

Piwonie chińskie

Nowa rabata

Śniegowiec a za nim dyptam.
Piwonie chińskie
Nowa rabata
- Osmunda
- 500p
- Od: 18 maja 2016, o 08:43
Przejrzałam wątek.Między pierwszą a siedemnastą stroną widać niesamowitą pracę.Efekt wspaniały gratuluję,
- Pulpa222
Ale mnie zaskoczyłaś - masz piękny kawał ogrodu
. To małe drzewko, to magnolia Sieboldi, czy jakiś inny 'cudak'?
.
Twój śniegowiec jest przepiękny; kiedy mój tak dorośnie
. Ma dobre, słoneczne miejsce, podsypuję jedzonka i co?, dalej jest powolniakiem
.
Co do nowej rabaty, to powiem, jako osoba posiadająca duże takie drzewa, że będzie gęsto...kiedyś
. Teraz jest śliczna. Ale nic to, będziesz się martwić później
.
Dyptam jesionolistny cudny i dużo - pachnie?. On chyba lubi zasadową ziemię, bo u mnie nie chciał rosnąć.
Podoba mi się to dzikie wino na murze domu; nie masz pędów na strychu, bo ja miałam?. Jak tynkowałam werandę, to musiałam zdjąć i już nie posadziłam nowego
.
Co jeszcze masz z takich rzadkich roślin?

Twój śniegowiec jest przepiękny; kiedy mój tak dorośnie

Co do nowej rabaty, to powiem, jako osoba posiadająca duże takie drzewa, że będzie gęsto...kiedyś

Dyptam jesionolistny cudny i dużo - pachnie?. On chyba lubi zasadową ziemię, bo u mnie nie chciał rosnąć.
Podoba mi się to dzikie wino na murze domu; nie masz pędów na strychu, bo ja miałam?. Jak tynkowałam werandę, to musiałam zdjąć i już nie posadziłam nowego

Co jeszcze masz z takich rzadkich roślin?

Pozdrawiam Ania
Osmuda, dzięki za odwiedziny. Wizytówki Twojego ogrodu są bardzo przestrzenne, jakie to hektary.
Aniu, tak to magnolia Sieboldi.
Tę rabatę środkową zaplanowałam z miarką w ręce, iglaczki sa z tych karłowatych, jedynie jodła slberocke jest większa i dla niej zostawiłam szerokości 5 metrów.
Na pergoli wspina się glicynia i milin, glicynia w tym roku również pięknie kwitła.
Co do roślin ciekawych, to nie wiem co jeszcze mam, bo dla każdego jest co innego
Faj ie, że wpadłaś.
Aniu, tak to magnolia Sieboldi.
Tę rabatę środkową zaplanowałam z miarką w ręce, iglaczki sa z tych karłowatych, jedynie jodła slberocke jest większa i dla niej zostawiłam szerokości 5 metrów.
Na pergoli wspina się glicynia i milin, glicynia w tym roku również pięknie kwitła.
Co do roślin ciekawych, to nie wiem co jeszcze mam, bo dla każdego jest co innego

Faj ie, że wpadłaś.
- Pulpa222
Czekaj, czekaj, skoro u Ciebie kwitła glicynia, to i u mnie powinna przeżyć, jak sądzisz?. Mam na nią chrapkę od wielu lat, ale dawno temu mi padła i teraz tylko chodzę koło niej
.
Jeżeli wymierzyłaś rabatę, to w porządku
. Ja mam problemy z określeniem przestrzeni i odległości, dlatego dla mnie projektowanie, to 'czarna rozpacz'
. Porób trochę zdjęć, może coś wpadnie w moje oko
.
A moje odwiedziny u Osmudy, skończyły się w śmietniku forumowym, bo ja dalej nie wiem, co to są te 'wizytówki', ale się nie upieram, bo nie chce mi się czytać regulaminu 'ze zrozumieniem' - za dużo innych spraw na głowie
.

Jeżeli wymierzyłaś rabatę, to w porządku

A moje odwiedziny u Osmudy, skończyły się w śmietniku forumowym, bo ja dalej nie wiem, co to są te 'wizytówki', ale się nie upieram, bo nie chce mi się czytać regulaminu 'ze zrozumieniem' - za dużo innych spraw na głowie

Pozdrawiam Ania
Dobrze, zdjęcia będę wstawiać.
Dziś wygoniłam męża na drabinę, żeby porobił foty piwoniom z góry.

Przetacznik

Pszczelnik

Dzika róża wyhodowana przeze mnie z nasion tak się rozrosła

biały dyptam

I to by było na tyle.
Dziś wygoniłam męża na drabinę, żeby porobił foty piwoniom z góry.

Przetacznik

Pszczelnik

Dzika róża wyhodowana przeze mnie z nasion tak się rozrosła
biały dyptam
I to by było na tyle.
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Witam
przejrzałam cały wątek, piękny masz ogród i jaką zmianę widać w stosunku do pierwszych zdjęć
niestety ostatnich nie widać 

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Natalio, naprawdę nie widać ostatnich zdjęć
Niech ktoś jeszcze podpowie.
U mnie wszystko działa nawet po wylogowaniu.
Niech ktoś jeszcze podpowie.
U mnie wszystko działa nawet po wylogowaniu.