Mój ogród na górce

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na górce

Post »

No,to jest naprawdę Ciekawe ;:oj
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Dalie przecudne ;:oj szkoda że nie mam ich gdzie przechowywać.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Ja niestety mam ten sam problem, brak miejsca do przechowywania karp dalii, a one takie piękne i ciągle nowe odmiany. U Ciebie Michasiu daliowy raj :D .
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie w ten piękny deszczowy chłodny dzień :wit
Wreszcie pada ;:138 I jest bardzo zimno , u nas tylko 11 st brr... Niemiła odmiana po upałach .

Miłka
Dzięki za podpowiedź jak nazywa się dalia. Pierwsze dalie dostałam od znajomych a potem wymieniałam z innymi i jakoś tak nigdy nikt nie wymieniał nazw odmian. Teraz kupiłam kilka nowych ale niektóre z nich nie wyglądają jak zamówione. Ta zmienność dali ma dwie strony mamy coś nowego a z drugiej strony niekoniecznie oczekiwanego. Ale chyba dobrze ,że nas zaskakują. Przynajmniej mi to odpowiada :D

Tulap

To nie tylko ciekawe ale potafi taka dalia mile zaskoczyć. Sadzisz jedną a masz dwie lub trzy w jednym ;:138

Marysiu
Ja na szczęście mam dużą piwnicę i dobre warunki do przechowywania cebulek kwiatowych i dali. Tylko ziemniaki już w grudniu wchodzą w okres kiełkowania a na wielkanoc już są po kwitnieniu :lol:

Daysy
Odmian dali co niemiara a ogród taki mały :D Już myślę, jak przeprowadzić remont ogrodu aby uzyskać nowe miejsca :D
W tym roku dalie słabiej kwitną z powodu suszy. Wiele z nich nie zakwitło ;:174

A teraz spacerek po wczorajszym ogrodzie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam cieplutko
;:3
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Ogród masz piękny i rośliny w nim również :) Ciekawe o tych daliach, jak potrafią być zmienne.
Moje dalie też słabiutko kwitną mimo podlewania :( Taki dziwny sezon. Ale mam nadzieję, że chociaż pod ziemią karpy się rozrastają, skoro rośliny nie wydały kwiatów ;) Niedługo wykopki i wszystko się okaże :)
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz taki sam problem jak ja, tylko Ty z daliami a ja z różami, chciałoby się więcej i więcej, bo tyle jeszcze ślicznotek nie mamy :D
W ogrodzie miejsce wygospodarujesz, a co z pojemnością piwnicy ;:oj ;:306 .
Ja z dalii muszę zrezygnować, bo nie mam gdzie trzymać wykopanych karp. Piwnicy nie mam, bo na naszym terenie piwnice stają się jednocześnie przejściowo basenami :;230 :;230 :;230
W domu jest za ciepło, więc muszę odpuścić i pozachwycać się daliowymi widokami u Ciebie, a jest czym ;:108
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p

Post »

Witajcie
Po wczorajszym wietrznym i deszczowym dniu , dzisiaj wyjrzało słoneczko. Skoro słoneczko wyjrzało więc ja tez wyjrzałam na ogród i wzięłam się za szpadel. Skopałam gorczyce na poplon, będzie miejsce na truskawki. Wypieliłam truskawki, i przygotowałam nowe miejsca na gorczyce. Jeszcze jeden dzień na warzywniaku i będę mogła z czystym sumieniem zająć się kwiatami :D
A plany są ......i dużo pracy z tym związane. Mąż zażyczył sobie ścieżkę, bo wszystkich kwiatów nie widzi. Ma być ścieżka przez rabatkę a po obu stronach kwiatki. Myśl dobra ..... tylko jak poprowadzić ścieżkę.... Długo myśleliśmy aż wymyśliliśmy. Ma się wić jak wąż, zahaczyć o róże , ominąć forsycje i jeszcze innych pomysłów. Tylko,że ile czeka mnie przesadzeń..... Zbieram siły i ciągle myślę jak to zrobić aby było ładnie.

Ewunia

Moje dalie też w tym roku mniejsze,skromniejsze i nie wszystkie kwitną. Są niższe niż inne lata. Mam nadzieję,że może pójdzie im w karpy :)

Daysy

Twoje róże budzą mój nieustanny zachwyt i podziw ;:138
Ja na szczęście mam dużą piwnicę i spokojnie mogę nawtykać dali ile wlezie. I jeszcze opał na zimę się zmieści i słoiczki z przysmakami.
Róże są dla mnie za dużym wyzwaniem, dalie jest mi łatwiej uprawiać i chyba ziemia im moja odpowiada.

Pozdrawiam ciepło i serdecznie
Teraz herbatka a potem do szpadelka :D
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Michasiu, ale moje róże tez w tym roku mocno ucierpiały, nie pokazuję tych, które poległy zupełnie w tym roku, bo i po co.
Ten rok był naprawdę trudny dla wszystkich roślin, więc wypada się cieszyć, że były też takie, które sobie lepiej poradziły.
Tak naprawdę, to pięknie kwitły tylko te wczesne a później było już tylko gorzej ;:131 .
Miejmy nadzieję, że przyszły sezon obejdzie się z naszymi ogrodami lepiej. Może my też lepiej przygotujemy się do takich niespodzianek pogodowych.
Jesień i nowe wyzwania przed nami :D , widzę, że u Ciebie też gorący okres w ogrodzie :wink: Zatem powodzenia w ich realizacji :wit ;:196
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Żanko dalie cudne i ja mam pytanie ,czy ty jak przekwitną obcinasz te suche kwiatostany?Moje średnio się prezentują i te obeschnięte mnie denerwują bardzo i nie wiem czy mogę je przyciąć ?
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p

Post »

Witajcie
Daysy

Masz rację, ten rok nie był łaskaw dla kwiaty. Moje dalie najpiękniej zakwitły w lipcu a potem już było gorzej. Wiele z nich nie zakwitło a szkoda bo kilka z nich było nowych i byłam ciekawa

Betusia
Ja swoje prtzeschnięta kwiaty obcinam, zaraz po przekwitnieniu. Nie wiem czy dobrze robię ale nie zauważyłam aby jakoś ucierpiały :D
Moje dalie też w tym roku słabsze :cry:

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

jakie piękne dalie, wow, jestem zachwycona kolorami, formami-piękne ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p

Post »

Karolinko
mnie też cieszą moje dalie, pomimo suszy dały z siebie wszystko ;:138 Szkoda,że kilka nowych nie zakwitło , bardzo jestem ich ciekawa. Ale chyba będę musiała poczekać do przyszłego roku :D
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Żanka, pokaż jeszcze trochę zdjęć ;:196
Masz tyle piękności a chowasz je dla siebie :wink:
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p

Post »

Ewunia

Zgodnie z Twoim życzeniem wieczorny spacerek po ogrodzie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak miło się ogląda takie widoki :)
Te chryzantemy w różnych kolorach obok siebie wyglądają super :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”