Ogród Biedronki 641 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Biedronki 641 cz.3

Post »

Soniu cyklameny w tym roku gorsze,ale kwitną.
Kosmos jeszcze jaki taki.Ma nowe pąki to może jeszcze będzie kwitł.
Zobaczymy czy prognozy się sprawdzą.

Dla Ciebie jeszcze nie w pełni kwitnienia śniedek.

Obrazek

Obrazek

Pierwszy zimowit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Śniedek jest niesamowity. ;:oj Miałam kiedyś w donicy, ale nie przeżył zimy. Zimowity są cudne. Mieszkałam poprzednio na osiedlu Zimowit. Było tam kilka hektarów łąk, na których jesienią były ich tysiące. Całe miasto przyjeżdżało oglądać.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Alu jeszcze nie zakwitł ten tajemniczo wyglądający kwiat a Ty już znasz jego imię .... i cały czar prysł :D
Lubie takie tajemnicze sprawy i czekam z niecierpliwością na pełny rozkwit jak coś posadzę bez etykiety i pamieć przy tym zaszwankuje.
W tym roku faktycznie nie trzeba dosuszać nasion ale trojeść krwistą to ja jednak zbieram przed pękaniem nasienników bo potem ciężko toto okiełznać.... Werbena hastata ma tak długie kłosy,że przy deszczu może ją położyć i chyba z myślą o nasionach palik dam. Mam nasiona mieszanki 4 kolorów i zapomniałam posiać :wink:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ala,zimowity i u mnie pojedyncze zakwitają ,ale czekam na całość,piękne masz cyklameny,ja też miałam ,ale o nich zapomniałam,może i są ,kosmosy uwielbiam przez tą ich prostotę ,ale nie wysiałam ,bo nie zdążyłam i mam w siateczce nasionka;:306 ,dobrej nocki ,chłodu i deszczyku ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.
Ochłodzenie nadeszło i to zbyt okrutne. Deszczu nie przyniosło.

Soniu śniedka mam trzy lata.Nigdy mi nie kwitł.Sadzony po przymrozkach i na zimę wykopywany.
W tym roku ma pąk. Czekam na jego kwitnienie, bo sama jestem ciekawa jak rozkwitnie.
To widoki musiały być niesamowite. ;:108

Krysiu czar prysnął,bo tak szybko przez Iwonę został już w pąku rozpoznany Wtedy sobie po kojarzyłam,że to może być on,bo go miałam.Tylko jeszcze nie wiem jaki to będzie.
Masz rację nasiona trojeści szybciej i bezproblemowo można oddzielić ,kiedy jest strąku niż jak już puszek się wydostaje.

Marto niektóre zimowity na wierzchu .Innych jeszcze nie widać. Ochłodziło się i to bardzo.Teraz niech tylko dobrze popada. O zaczyna grzmieć. Niech przyniesie deszcz.

Obrazek
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu z przyjemnością pooglądałam Twoje kwiatuchy , u Ciebie mogę zobaczyć wiele dla mnie nieznanych roślin,ja mam raczej pospolite,zaciekawił mnie śniedek,pąk ma jak kłębek wełny :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko miłe to co piszesz,ale nowych roślin już u mnie nie zobaczysz , bo prawie przez cały rok nic nie kupowałam. Na śniedka kwitnienie i ja czekam.

Nie wiele mi już kwitnie,ale pokażę to co jeszcze się nadaje do pokazania i skromnie,ale kwitnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu moje zimowity tez wystrzeliły jak z procy ...nie było nic a tu proszę nie było mnie dwa dni a one kwitną .
Kwitnących roślin u mnie już też nie za wiele ale za to są jeszcze w miarę ładne hosty , to jest też czas paproci , niektóre epimedia ładnie się przebarwiają oraz drzewa i krzewy.
Co do temperatury to fakt bardzo duża różnica zwłaszcza u Ciebie u mnie nie było to aż tak odczuwalne . Deszcz troszkę popadał ale co to za deszcz ...po za Szczecinem pada a w mieście nie .
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Niewiele kwitnień, bo takie lato, ale jeszcze nie jest źle Alu, kolorów trochę jest :wit
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Moje zimowity nadal siedzą pod ziemią i obawiam się, że już nie wyjdą. Zamiast deszczu mamy nadal porywisty wiatr oi odrobinę mżawki. Za to temperatury potrafią przyprawić o gęsią skórkę. Rano było cieplutko i słonecznie teraz musiałam narzucić na siebie bluzę żeby odebrać syna ze szkoły.. takie pomieszanie z poplątaniem jest chyba gorsze od tych upałów :roll:
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Witaj Aluniu, własnie przeglądnęłam co tam u Ciebie kwitnie i widziałam mojego już Twojego kielisznika hihi. Super że Ci kwitnie ;:196
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Alu co to za słoneczniki na pierwszym zdjęciu z postu Cz 03 wrz 2015 23:05 - jakoś nie kojarzę ?
Widzę kwitnące chryzantemy a wyobraź sobie,że przez ta suszę niektóre odmiany sadzonkowane pod koniec czerwca chyba u mnie nie zdążą zakwitnąć ... będą gotowe jak znalazł na kolejny sezon więc już przestałam się martwić....
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo jeszcze nie widzę zimowitów białych,ale one zawsze wychodzą później.
U mnie już szaro i buro się robi. Wcześnie zapada zmrok. Jeszcze parę roślin kwitnie starym kwitnieniem.Na nowe nie bardzo liczę.

Iwonko gdyby nie to paskudne lato to jeżówki i inne kwiaty powinny jeszcze kwitnąć a tak to klapa.

Sabinko i Twoje zimowy wyjdą. Ja mam różnych miejscach i nie wszystkie idą jednakowo.Deszcz mam prawie codziennie w nocy. Pomimo tego ziemia wcale nie przemokła.A zimno się zrobiło. Z tak upalnych dni to uważam,że zbyt duża jest różnica.

Ewo garden11 co porabiałaś ,jak Cię nie było. Już nie wiele kwitnie. Jesień się zbliża.
Kielisznik poszedł jak burza. Jesteś już wolniejsza?

Krysiu to słoneczniczek szorstki. . Nie znasz go? Lubi się wysiewać. Wysoki,kwitnie od czerwca.
Chryzantemy z tamtego roku dwie nie odbiło a dwie żyją,ale tak marne,że hej. Ta jest nowa.

Obrazek

Tak wyglądają w większości moje kwiaty.
Wczoraj powycinałam parę taczek suchych badyli.

A ten jeszcze ładniutki.

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Alu ładnie kwitnie trójsklepka ja mam tylko tą wcześniejszą żółtą .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu zimowity były prawie wszystkie fioletowe. Widok był cudny. ;:oj Jeszcze co roku je oglądam, syn został na tamtym osiedlu. Zawilce ładniutkie i chryzantema z Zebrinusem ślicznie, świeżo wygląda. Floksy i parapetowe czerwone też cieszą. ;:215 Patrz na te ładne, brzydkich nie zauważaj. ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”