Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Post »

Narcyzy przepiękne!
Z tulipanów Queen of the Night będziesz zadowolona. Też je mam z B, i już kwitły dwa lata pod rząd.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wczorajszym dzień minął na grillowaniu. Miałam z rana skosić trawnik, ale nie starczyło mi czasu, więc czynność ta poczeka do środy. Dziś dzień też dość napięty. Przed obiadem pędzę z córcią na zakupy - mamy jeszcze parę rzeczy do dokupienia przez 1 września. A na 17,00 brany na stadion. Mamy bilety na mecz tvn vs tvp :lol: :lol:

Mam do Was pytanie dot. sadzenia cebulowych. Czy macie jakieś doświadczenie w sadzeniu cebul w donicach tzw "dołowaniu donic"? Korci mnie, aby w tym sezonie część cebul posadzić w donicach przemysłowych, zadołować a wiosną wykopać, przedłożyć w osłonki i postawić na tarasie ;:224 Co o tym myślicie?

Aniu, ja przegrzebałam aż 3 pudła i z odmian, które wybrałam, wzięłam wszystko to, co było dostępne. Miałam nadzieję na czosnki, ale nie było ;:222 Generalnie w mojej B wiało "malizną". Na szczęście sezon cebulowy dopiero się rozkręca, więc mam nadzieję, że jeszcze coś mi wpadnie w łapki.

Wandziu Narcyzy rzeczywiście trafiły mi się śliczne, szkoda tylko, że dostępna była tylko 1 paczka. Może jeszcze gdzieś trafię, boz chęcią bym dokupiłam jeszcze. Queen of the Night zapowiada się nieźle, zastanawiam się czy jego kolor to bardziej czerń czy może bardzo ciemny fiolet?
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Marlenko fajny dzień u Ciebie się zapowiada:) Ja tez muszę jeszcze dokupić kilka drobnostek do szkoły.
Okładki kupujesz na książki te bezbarwne?
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Nie, nie bawię się w okładki. Książki które mamy są jednorazowe (3klasa podstawówki) ani tych książek sprzedać nie można ani oddać, więc póki co są bez okładek :wink:
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie Queen of Night to bardzo ciemny brąz z bordowym połyskiem. Ale myślę, ze to od gleby sporo zależy, wiec musisz cierpliwie poczekać do wiosny :wink: Faktycznie ubogo w tej Twojej B. W mojej te skrzynki też tak schowane były, ze dopiero za drugim razem je znalazłam, ale 3 skrzynki były. Oni tak dziwnie pakują, bo na te 3 skrzynki tylko jedną paczkę irysków znalazłam :roll:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Moje Queen'y były ciemno fioletowe. Naprawdę ciemne. Też musiałam ich dokupić, bo rok temu tylko wzięłam jedną paczkę. Nie wiedziałam, czy na żywo mi się spodobają. Są super! Więc dokupiłam. ;:215

Jak to dobrze, że w moich Biedrach nie ma aż takiej posuchy. ;:224
Cebule kupiłaś całkiem w moim guście. ;:333
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Dziś 1 września a temperatury iście tropikalnie. Jeśli o mnie chodzi, to męczyło mnie siedzenie i nic nie robienie Obrazek. Teraz, mimo, iż jest już 21 wcale nie jest lepiej. Poważnie zastanawiam się nad założeniem klimatyzacji w mieszkaniu ;:224 Na szczęście od jutra będzie chłodniej.

Dziś miałam wolny dzień (rozpoczęcie roku szkolnego itp). Gdy już skończyłam wszelkie czynności dot. szkoły, pojechałam na działkę, a tam, na tablicy ogłoszeń informacja, że woda we wrześniu będzie w godzinach 9-11 i 14-19 a w październiku do 1, bo zużycie jest bardzo wysokie ;:145 A ja po pracy na działkę docieram po 18,00 i nie ma szans, abym podlałam wszystko. Dziś zamówiłam dodatkowy wąż, taki nawadniający, może na dwa węże jakoś dam radę podlać wszystkie roślinki...

Zdjęć nowych nie mam. Nie miałam sił biegać z aparatem - przez godzinę ściągałam jakieś małe, zielone gąsienice, gady jedne zjadają mi liście różObrazek
Jak tylko złapię oddech, pstryknę kilka fotek i wrzucę coś na pewno ;:108

aneczka1 mam nadzieję, że moje też będą ciemnofioletowe ;:333
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Marlena, u mnie dziś w nocy porządnie popadało i ochłodzenie czuję znaczne.
Podobno teraz ma być przez jakiś czas deszczowo no i sporo chłodniej, to może z tym ograniczeniem u Ciebie wody na działkach nie będzie tak źle, może roślinki same dadzą radę :roll:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Zuza, jak ja Ci zazdroszczę tego deszczu!!! U mnie dalej sucho, co prawda właśnie nadciągnęły chmury ale póki co nic z nich nie pada i jeśli nie popada, to moje roślinki aż do soboty będą bez wody, gdyż w tym tygodniu muszę posiedzieć dłużej w pracy i nie dam rady ich podlać Obrazek

Mam jednak nadzieję, że będzie ok.

A tymczasem kolejna dalia zakwitła:

Obrazek
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale ciekawy ten roztrzepaniec ;:oj
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witajcie, w końcu i ja mogę powiedzieć, że pada ;:63 I to nawet całkiem solidnie :D I niech tak zostanie przez jakiś czas. Wczoraj wieczorem pognałam na działkę, bo musiałam skosić trawę - skończyłam po ciemku ale trawę skosiłam :wink: Jutro chcę w końcu posadzić różę pnącą, bo niestety, jeszcze tego nie zrobiłam.

Obrazek

agniesz-ka Witam Cię bardzo serdecznie, zaglądaj częściej ;:7

vimen Ten roztrzepaniec to dalia Nick SR i muszę przyznać, że naprawdę śliczna jest. Najbardziej czekam na Cafe au Lait ale niestety, obawiam się, że to właśnie ona może być w gronie tych, co nie wzeszły, bo jakoś nie widzę jej nigdzie ;:185
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No właśnie, pada, pada! Ale dlaczego od razu tak zimno się zrobiło? Nie mogło to spokojnie i stopniowo się ochładzać? I natychmiast zrobiła się smutna, mokra jesień. Niedługo trzeba będzie liście grabić :wink:
Też miałam dzisiaj przesadzać róże, ale na razie deszcz.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Wandziu, fakt, ochłodzenie nie jest aż takie przyjemne, ale może dzięki niemu nasze roślinki odetchną. Mój ogród bardzo jest wymęczony słońcem. A co do liści, to ja już dwa razy grabiłam ;:oj Na moim ROD liście spadają od sierpnia, coś mi się zdaje, że jesień przyjdzie do nas wcześniej,
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Oj chyba przyjdzie, u mnie już wrzosy kwitną na całego, a i chryzantemy widziałam na Fo już kwitnące... ;:202
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Nie straszyć mnie tu! ;:144
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”