Zawsze za krótkie lato cz. 26

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zawsze za krótkie lato cz. 26

Post »

Witam Marysiu ;:196 Pięknie u Ciebie mimo że jesień już widać .
Smaczne jabłuszka , jeżynki i cudne kwiaty pokazujesz ;:215 ;:215
Zazdroszczę Ci deszczyku - u mnie praktycznie od czerwca nie padało , susza okropna i wszystko usycha mimo podlewania .
Pozdrawiam serdecznie ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonko zarówno wieczorem jak i rano nie odczuwam otwartego okna, bo ciągle jest powyżej 20 st.
Morza to Wam zazdroszczę :oops:

Aguś a ja mam jedną roślinę cukinii owocującą a dyń wcale , nie licząc jednaj która teraz zaczyna owocować :D WIęc każdemu coś :wit

Witaj Tereniu!
Ciebie naprawdę natura nie oszczędza, bo najpierw plaga ślimaków, teraz drugi ogród usycha ;:oj Jednak na działce mam nadzieję że rośliny przetrwają, bo są porządnie rozrośnięte ;:215 Teraz tylko żeby zimy srogiej nie było, bo to byłby już koniec ;:oj No chyba że jesień będzie mokra. Nie martwię się na zapas tylko życzę poprawy pogody i ściskam ;:196
Awatar użytkownika
Margolcia_K
200p
200p
Od: 27 kwie 2014, o 14:58

Post »

Witaj Marysiu!
Wiesz, ja wcale nie mam w tym roku cukinii. Mimo, że cieniowane, podlewane i hołubione, nie urosły, zwiędły, uschły i musiałam powyrywać. ;:145
A dynia ledwo rośnie. Liście ma małe, obsychają mimo podlewania i dokarmiania, kwiaty prawie wyłącznie męskie, a te żeńskie, które sie pojawiły (aż cztery!!!!!!) zawiązały owocki i natychmiast je zrzuciły. Przetrwał tylko jeden, ale i on nie urósł. Miała to być dynia olbrzymia, a owoc jest wielkości pomarańczy i wygląda już jakby był dojrzały. Mogę wziąć udział w konkursie na najmniejszą dynię olbrzymią. ;:306
Ogórki już się ugotowały i uschły, fasola nie ma ani jednego strąka. O reszcie to nawet pisać nie będę, bo aż żal ściska. Wszystkim roślinkom było za gorąco, choć na początku podlewałam. Teraz podlewam (i to bardzo symbolicznie) wyłącznie pomidory. Jak tak dalej pójdzie to i dla mnie zabraknie wody. ;:222
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Bierze nas ta natura na wytrzymałość w tym roku, a Terenię na prawdę nie oszczędza, oby jesień była łaskawsza dla naszych pól, łąk i naszych działek. Dziś u nas parówa straszna, mówią, że będzie deszcz i burza, no zobaczymy, bo oddychać niema czym ;:219
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Ja się pierwszy raz odważyłam Marysiu w tak daleką podróż sama, bez zmiennika i to z wnuczkami ale nie żałuję bo było wspaniale, może w przyszłym roku wybiorę się w inny zakątek kraju ;:oj
Iwonko u mnie dzisiaj na termometrze w półcieniu było 49 * ;:145
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O matulu ;:202 Marysiu, no co się dzieje z tą pogodą ;:185 a wycieczkę pewnie w zachodniopomorskie planujesz :wit Marysiu a u Ciebie jak dzisiaj?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

O i u Ciebie denat w ogrodzie? Biedaki...takie małe ciałka, krótkie życie. Mój został nazwany przez Zuzę koliberkiem, przez Madzię zimowitem. Poszedł do pudełka i tyle.
A koniec lata uwielbiam. Jako dziecko nie lubiłam z wiadomych względów, ale już w pewnym wieku szanuję ten czas. I kolory późnego lata. w mojej gamie :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dopiero teraz dotarłam do domu, bo na 17 miałam okulistę (idzie na dobre), a potem byłam u koleżanki. Jak już wyszłam w taki żar to musiałam to wykorzystać :D

Margolciu makabra z tą pogodą, ja dzisiaj miałam wrażenie że moja trawa parzy. Gdybym nie miała butów nie dałabym rady iść ;:oj W środę widzę już ludzkie temperatury i opady, no to zobaczymy jak będzie. Wiem że nie ma kapusty, że kapusta jest i będzie droga, pewnie i innych rzeczy nie będzie ;:185 dlatego słoikuję co się da i przetrwamy zimę. Mam nadzieję, że wody Ci nie zabraknie ;:333

Iwonko co dzień to gorzej! dobrze że w mieście jeżdżą klimatyzowane autobusy i busy a i sklepy są klimatyzowane, więc co jakiś czas wdepnęłam i dalej ;:65 Jeżeli o mnie piszesz to raczej nie zachodniopomorskie planuję. Planujemy Augustów i może Albanię (M chce).

Marysiu jak wcześnie termometr był w słońcu to szybko temperatura nie spada. Trzeba się odważyć na dalsze jazdy bo inaczej nie poznasz naszego pięknego kraju ;:333

Gosiu u nas niestety takie pogrzeby też się zdarzają, coraz mniej ale jednak ;:222 szczególnie wśród młodych i niedoświadczonych ;:202 Późne lato ma swoje uroki, lubię o tej porze mgły, opary i wyprawy na grzyby ;:333 A tu grzybów niet!

Co ten księżyc nam przyniesie?

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy!
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Upał będzie jutro :( Grzybów nie ma :( , wiem od leśnych ludzi.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu ja też wiem że nie ma ! no bo i skąd miałyby być jak wszędzie sucho, ale jest nadzieja na deszcz już wkrótce :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Z radością dzisiaj odkryłam, że mój ogród jest kolorowy. Wiele roślin kwitnie powtórnie!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrego dnia i wspaniałego miesiąca!
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Maryś ! jak miło kolorowo zaczęłaś dzień cudnie że jeszcze cos kwitnie ja też mam nadzieję
Ze jeszcze zakwitnie coś i u mnie.
Zaglądam do szaliczka Ty wiesz o tym ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Piękny Sebastian ;:138 Pomimo wszystko roślinki dają radę. Gorzej z wodą, w studni głębinowej opary.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No i pięknie. A dużo podlewasz ?Ja wczoraj obiegałam się z konefką ale przynajmniej ładnie roślinki rosną. Np forsycja stała w miejscu a jak zaczęłam ją mocno podlewać to w końcu rośnie. :heja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu oczywiście że jeszcze coś zakwitnie, jeszcze będzie festiwal michałków, astrów no i przecież róże kwitną aż do mrozów. Jak się ochłodzi i spadnie trochę deszczu to może i rośliny dostaną sygnał do nowej wegetacji :?: :?:

Justynko ja jeszcze trochę mam w beczkach, a tak to pozostaje wodociąg ;:oj

Marto mój ogród jest w dużej części osłonięty starymi drzewami, które stwarzają cień i pewien mikroklimat. Po wycięciu lasu z dziczek śliwkowych powstały rabaty nasłonecznione dla róż itp. i tutaj jest sucho. Podlewam jedynie trochę warzywa, tunel z pomidorami a kwiaty raz na jakiś czas i oczywiście trochę podlało z nieba :uszy Codziennie podlewam to co wsadziłam w tych dniach ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”