Moja nowa wymarzona działka cz.9
- sweetdaisy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja nowa wymarzona działka cz.9
Dziewczyny, te obrazki włoskie widziałam ostatnio do kupienia w A. Powiedzcie coś więcej o tej roślinie.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Do obrazków miałam 4 podejścia -za trzecim razem myślałam ,że dam sobie z nimi spokój,ale skusiłam się jeszcze raz ,liście wypuściły piękne ,dla samych liści warto,bo "pałka z kuleczkami" -kolba -tylko jedna -nie wysiliły się 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Obrazki mają też ładne kwiaty jak Cantedeskia tylko w zieleni i zbyt słabo je widać na tle pięknych liści.Jednak kolba widoczna z daleka
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No tak , w pączku kremowy , po rozwinięciu się , biały
Nie mam takiego . Ja miałam jeszcze większą niespodziankę. Czekałam kilka lat i miałam nadzieję ,ze będzie biały. A on właśnie zakwitł i jest różowy , taki najpopularniejszy i mam ich już 4, teraz 5 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko, a ja właśnie dzisiaj zerwałam całą aronię. Wyjątkowo dużo tego narosło i już się zastanawiam, kiedy się z nią uporam.
Głównie przeznaczam ją na nalewki, ale robię też sok. Pomyślę, co by tu jeszcze można zrobić, może jakąś galaretkę w połączeniu z winogronami ...
Fajne są te obrazki włoskie. Moja sąsiadka po raz pierwszy je posiada i już są calutkie czerwioniutkie.
Głównie przeznaczam ją na nalewki, ale robię też sok. Pomyślę, co by tu jeszcze można zrobić, może jakąś galaretkę w połączeniu z winogronami ...
Fajne są te obrazki włoskie. Moja sąsiadka po raz pierwszy je posiada i już są calutkie czerwioniutkie.

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Iwonko, cieszę się, że jesteś już w domku, coś te choróbska uparły się ostatnio na Ciebie, oby już teraz było tylko z górki, ogród ogrodem, ale zdrowie jednak najważniejsze. Czytam o tej aronii i aż mi się wierzyć nie chce, że ma takie powodzenie, nam niestety nie smakowało z niej dosłownie nic, zawsze czuliśmy tę jej drętwość, a mieliśmy na poprzedniej działce po poprzednich właścicielach aż 4 krzaki, fakt faktem, że wówczas jeszcze nalewek nie robiłam 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Iwonko,ogród doskonale daje radę ,dobrze,ze wracasz do zdrowia,i nie bądź wyrywna ,bo narobisz sobie kłopotu,pozdrawiam i życzę szybkiego zdrówka 

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Ja z aronii swego czasu robiłam pyszne dżemy. Dodawałam do nich ciut jabłek i gruszek. Były pyszne
A cierpkości z aronii można się pozbyć przez jej przemrożenie. Ja trzymałam partiami w zamrażarce po kilka dni i cierpkość całkowicie znikała

A cierpkości z aronii można się pozbyć przez jej przemrożenie. Ja trzymałam partiami w zamrażarce po kilka dni i cierpkość całkowicie znikała

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Obrazki włoskie malowniczo Ci owocują! Ja nie mam do nich szczęścia. Chyba nie odpowiada im mój ogród 

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witajcie kochani
Widzę, że powinnam zamknąć wątek, a na nowy nie mam niestety aktualnych zdjęć, więc chyba zamknę, a otworzę po dłuższej wizycie na działaczce
Martusiu, wiem, wiem, dlatego grzecznie siedzę na tyłku i czekam aż będzie lepiej, na razie to prawie co dzień jakieś wizyty u lekarzy, jestem tym trochę zmęczona
Zuziu, Ilonko, Lucynko, czytam, że dziewczyny dodają liście z wiśni i sok z cytryny, że to też zabija goryczkę, może tak spróbować?
No widzisz Karolka, ale jak chcesz to może po przycięciu wpakuje go do paczuszki
Zuziu, Dorotko, Jadziu, ja z obrazkami nie robię dosłownie nic, posadziłam i rosną, wiosna jakiegoś wiosennego nawozu dam, a jesienią jesiennego na wszystkie rośliny, to wszystko, rośnie bezproblemowo u mnie
Kasiu dziękuje
Marysiu podlało, ale jak byliśmy to na zapas trochę chciałam podlać, rośliny takie wymęczone, deszcz było widać tylko w ogórkach
serek pychotka, Adaś nie robi na razie, bo ja bym go wciągnęła od razu, a po serku mam niestety zgagę i jakieś boleści, raz tylko zjadłam, i boje się na razie, co do hortensji to jak coś dasz znać
Aniu dziękuje
Różyczko, czas przetworów, więc się bawmy, a zimą jak znalazł będzie
Miłko aż nie wierzę, ja z nimi nic nie robię, rosną w cieniu i nie za mokro mają, nawet przesadzałam na nową działkę w czasie suszy, nic sobie z tego nie robiły

Widzę, że powinnam zamknąć wątek, a na nowy nie mam niestety aktualnych zdjęć, więc chyba zamknę, a otworzę po dłuższej wizycie na działaczce

Martusiu, wiem, wiem, dlatego grzecznie siedzę na tyłku i czekam aż będzie lepiej, na razie to prawie co dzień jakieś wizyty u lekarzy, jestem tym trochę zmęczona

Zuziu, Ilonko, Lucynko, czytam, że dziewczyny dodają liście z wiśni i sok z cytryny, że to też zabija goryczkę, może tak spróbować?

No widzisz Karolka, ale jak chcesz to może po przycięciu wpakuje go do paczuszki

Zuziu, Dorotko, Jadziu, ja z obrazkami nie robię dosłownie nic, posadziłam i rosną, wiosna jakiegoś wiosennego nawozu dam, a jesienią jesiennego na wszystkie rośliny, to wszystko, rośnie bezproblemowo u mnie

Kasiu dziękuje

Marysiu podlało, ale jak byliśmy to na zapas trochę chciałam podlać, rośliny takie wymęczone, deszcz było widać tylko w ogórkach

Aniu dziękuje

Różyczko, czas przetworów, więc się bawmy, a zimą jak znalazł będzie

Miłko aż nie wierzę, ja z nimi nic nie robię, rosną w cieniu i nie za mokro mają, nawet przesadzałam na nową działkę w czasie suszy, nic sobie z tego nie robiły

No to czekamy.Tylko daj znać jak otworzysz bo ja na pewno zapomnę 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko to na szybko pozdrawiam i zdrowiej szybciutko bo będziemy tęsknić 
Do następnej części wątku Iwonki zapraszamy
tutaj.
bab...

Do następnej części wątku Iwonki zapraszamy

bab...