Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Martuś jak miło ogląda się to co przed chwilą dotykało się ręką czy wąchało i mogę poświadczyć tak jest, a nawet powiem dużo ładniej na żywo! Ta Akita jest cudna i jabłonka i floksy i niski hibiskus...i ...i...i :D To sił do pracy życzę i mocno całuję ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

I ja sił do pracy życzę Martusiu, a floksy przepiękne masz, moje bidule zmaltretowane przez tą susze, rosną przy płocie ale za działaczką, nie zawsze tam wodą siegnę ;:219
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

'Akita' śliczna! Jedna z moich ulubionych - nieobecnych (jeszcze).
Płomyka 'Younique Bicolor' też podziwiam. Właśnie dziś obcinałem moje płomyki, bo smętnie wisiały, a może niektóre jeszcze powtórzą kwitnienie.
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś ile piękności i smakowitości u Ciebie
Dalie prześliczne ;:167
Ile już masz porobionych przetworów ;:138
Mnie pewnie jutro ogórki czekają, tydzień ich nie zrywałam, a i pomidory też pewnie przez ten tydzień dojrzały
Miłego weekendu
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie ,właśnie wróciłam z podlewania,księżyc chyba w pełni i w ogrodzie bardzo jasno,świerszcze grają ,więc jest przyjemnie i bardzo ciepło,ogród już ostatkiem sił wytrzymywał bez wody ,hortensje i dalie już wisiały ,a jutro nie mam czasu podlewać ,więc muszę w nocy.

Gosiu,róże bardzo mnie pozytywnie zaskoczyły swoją bujnością ,zdrowotnością i wyglądem,krzewy tak pięknie sie rozrosły i są bardzo zdrowe,cieszę się nimi i na drugi rok powinny pokazać na co ich stać ,chociaż i w tym roku pokazały dużo,róża na ostatnim zdjęciu jest podpisana,floksów mam sporo odmian i jestem z nich zadowolona ,jak się rozchylą to ich przywiążę do patyczka,pozdrawiam :wit

Marysiu,fajnie ,że chociaż na chwilę wpadłaś i mogłyśmy w realu pospacerować po ogrodzie,kwiaty są tak piękne ,że nigdy nie można powiedzieć ,że któryś ładniejszy ,każdy ma w sobie to coś i nas urzeka,chyba ,że jeszcze dodatkowo ma się do niektórych sentyment,to wtedy są one jakby wyróżnione,ale piękne są wszystkie ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Iwonko,dziękuję ,siły i zdrowia trzeba dużo,ale to chyba nas trzyma ,że mamy te ogrody,floksy to obowiązkowe kwiaty w ogrodzie ,uwielbiam ich zapach i kolory,susza jest już nie do wytrzymania w tym roku,mogą być w ogrodach straty,bo to wszystko trwa za długo,pozdrawiam :wit

Jacku,ja myślałam ,że tylko u mnie dalie takie spóźnione,przecież one już powinny wszystkie kwitnąć,u mnie piękna Merostar też nie kwitnie i jeszcze inne,żeby tylko przed mrozami zakwitły,Younique Bicolor ma taki bardzo spokojny, delikatny ,subtelny kolor,ja jeszcze nie obcinałam Płomyków,ściągam ręką te przekwitłe kwiaty i one dalej zakwitają,pozdrawiam :wit

Ewuniu,nazbierało się trochę już w spiżarni,dzisiaj robiłam kompociki z mirabelek ,ogórki na zupę utarte juz ukisiłam ,ale teraz pomidory mnie czekają i papryka,nie mam niestety swoich,ale wszystkiego nie da się mieć ;:185 ,pozdrawiam ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Jeszcze u Ciebie floksy kwitną? U mnie jedne definitywnie zakończyły, a inne kończą. Jednak kończenie kwitnienia tych kwiatów jest mało estetyczne delikatnie mówiąc i wtedy wkraczam z sekatorem. Twista sobie zakupiłam wiosną, ale nie raczył u mnie się zaaklimatyzować.
Jaką masz odmianę rajskiej jabłoni?
:wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas trochę popadało, to i rośliny odżyły lekko, a i zarasta mi szybciej, a na pracę w ogrodzie jeszcze muszę poczekać ;:108
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu,bardzo dużo kwitnie teraz floksów ,niektóre powtarzają kwitnienie,ściągam przekwitłe kwiaty z łodygi i one w tych samych wiechach kwitną z powrotem ,nie znam tej odmiany jabłoni rajskiej ,bo kupiłam przed forum i nic nie zostawiałam ,ani mnie nazwa nie interesowała :roll: :wit

Iwonko,bardzo musisz teraz o siebie dbać i wstrzymać się z pracą w ogrodzie ,fajnie ,że u Ciebie padało, u nas nic,susza niebotyczna właściwie ty podlewaniem tak się ratuje rośliny ,przecież drzewa i krzewy nie zawiążą pączków kwiatowych na rok następny i znowu będzie wielki kryzys,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuś mnie się wydaje, że floksy po prostu inaczej się zachowują w upale, że wszystkie kwiaty ciepłego klimatu mają dobry rok. Tak samo na okrągło kwitnie mi lawenda, wszystkie floksy i hibiskus bylinowy. Miłego wieczoru niedzielnego ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Parę zdjęć z mojego ogrodu ,zapraszam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dalie we flakonie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazki włoskie
Obrazek

zaczyna kwitnąć biały rozchodnik
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zakwitnął pierwszy karczoch
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i z bliska
Obrazek
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Martuś, witaj. ;:196
Ogród prezentuje się pięknie. Aż radość oglądać takie zadbane i urokliwe miejsca. Jak tak przyglądam się Twoim rarytasom, to sobie myślę, a to jeszcze bym chciała, a to...
Buziaki zostawiam i serdeczności. ;:167
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusiu moje Cleome w końcu pokazało pączki, ale pewnie na nasiona nie mam co liczyć, nie zdążą dojrzeć, jak się ciesze z tych kwiatów ;:138
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś hibiskus bylinowy wspaniale kwitnie, cudny. ;:oj Hortensje z Variegatusem świetnie wyglądają. ;:215 Odgapiłam. ;:180 Kleome piękna, a kwiat karczocha pierwszy raz widzę. Dzięki ;:196 za informację o różach, skarpa powoli się przygotowuje na nie. :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu moja Kip Dagga też dumnie sterczy jak Masaj tylko dzidy jej brakuje :;230 Podoba mi się ten kwiat :D
Karczoch ślicznie Ci zakwitł, ma piękny kolor! a cleome masz boskie! Życzę wytchnienia w nocy i może jednak jakiegoś deszczu w dzień. Spokojnej nocy ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Marto.
Kip Dagga śliczna. Szkoda,że jednoroczna. Sama ją wyhodowałaś?
A co rośnie koło żeniszka? Kleoma przepiękna. Karczocha kwitnącego się doczekałaś. ;:215
Spokojnej nocy. ;:196 :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”