Marlena, jak tam, byłaś na łowach cebulowych w A?
Sabinko, masz rację, jak już wszystko zaczyna w ogrodach przekwitać, my zaczynamy już marzyć o wiosennych roślinkach wyłaniajacych się po zimie z ziemi, a że juz w każdym sklepie są, to jeszcze bardziej się człowiek wiosennie nakręca
Dorcia, dzięki za info - poszperałam też trochę w necie na ich temat

Zazwyczaj nie kupuję roślin jeśli nie mam o nich pojęcia, ale te niebieskie to po 2zł z czymś były, więc aż żal było nie kupić...
Aneczko, ogrodnicze lub centra handlowe powinny nam odpalać jakąś kaskę za reklamy na Fo

Ja też jak coś wypatrzę u innych, to chciejstwa mi się włączają na rzeczy, których wcześniej na oczy nie widziałam
Aniu - Anabuko, do nowego ogrodu to sporo cebulowych będziesz mogła nakupić

Jak się ma gdzie to dopiero można poszaleć

Ja już raczej upychać będę musiała. A te najciekawsze tulipany to w Auchanie dostałam.
Kaśka, ja też w zeszłym roku jak oglądałam wasze ogrody na wiosnę, obiecałam sobie koniecznie cebul dokupić, co niniejszym właśnie czynię
Anita, żeby tylko kwitły tak jak wyglądają na paczce...
Jolu, nie strasz, nie strasz, nic nie słyszałam

Dałam za nie tyle kasy że MUSZĄ się otworzyć
Iwonko, ja też sobie obiecałam że je upoluje, i... upolowałam
Paulii, w moim Auchan cebule były na zewnątrz, przy ogrodzie zewnętrznym. Jak weszłam na halę też myślałam że nie ma, ale na Fo pisali że są więc węszyłam jak psiak, aż je wywęszyłam
Beata, tak, te najładniejsze to w Auchan upolowałam

Ale podobno w Obi też jakieś cudeńka mają.
Miłeczko, dwie setki cebul

Ty to chyba cały rok zbierasz do skarpety na nie

A potem wykopujesz to wszystko, czy zostawiasz w ziemi i tylko dosadzasz nowe?
Lucynko, chwal się koniecznie co tam nabyłaś

Ja tulipany sadzę w koszyczkach, na razie nie wykopywałam żadnych, będą u mnie trzeci sezon w ziemi. Jak zauważę w przyszłym roku że są jakieś słabsze to wtedy wykopie. Na razie dwa sezony były ok.
Alicjo, masz rację że cebulowe cieszą chyba najbardziej

Nie wiem czy to dlatego że po zimie jesteśmy spragnieni roślinności, czy że tak krótko można się nimi cieszyć

W każdym razie ja ciesze się na nie już chyba od jesieni, jak mam takową cebulkę już w rękach
Agniesz-ko, czyżbyś była kolejną osobą pozytywnie zielono zakręconą? Witaj u mnie i powiedz coś więcej o sobie. Pozdrawiam