Kawałeczek słońca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kawałeczek słońca na ziemi

Post »

Witaj Zuziu :wit Rozplenica NN piękne kłoski pokazuje :D
Fireworks nieśmiało pięknie zaczyna pokazywać swe kłoski
Rewelacyjne zakupy cebulowe poczyniłaś ;:215
U mnie w Auchan jeszcze cebulek nie ma
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Zuziu jakie ty cuda zakupiłaś ,szkoda,że u mnie takiego sklepu na A nie ma bo domyślam się,że to w tym te ostatnie cudeńka zakupiłaś ?
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to najwyższy czas żebym i ja się wybrała na łowy. Pierwsze juz poczynione w Biedzie, a pozostałe sklepy muszę zaplanować. Co roku muszę dosadzić z dwie setki cebul, bo jak nie, to się pochoruję!!! ;:306 te fikuśne tulipany mnie strasznie kuszą!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zuziu, ja też czekam na podobne zakupy, tzn. zamówiłam i czekam na przesyłkę. Mają zacząć wysyłać po 25.sierpnia, a kupiłam w przedsprzedaży, a tym samym co nieco taniej.
Też się pochwalę, jak odbiorę. A co?!
Ekstra zakupy zrobiłaś. ;:215 ;:215
Jak będziesz sadzić tulipany? Ja w tym roku posadzę w doniczkach. Wiosną po przekwitnięciu wysadzę doniczki z ziemi, odstawię w ustronne miejsce i niech tam sobie dokonają żywota.
Dobrej nocy, Zuzanko. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Jakie zakupy ;:138 Cebulowe trzeba mieć! Te wiosenne kwiaty cieszą najbardziej. Śnieżnik jest piękny, dobrze że kupiłaś. Bardzo go lubię. Tego dziwnego szafirka i ifejona jednokwiatowego nie znam. Będę śledziła jak się u Ciebie spisują.
agniesz-ka
200p
200p
Od: 16 kwie 2013, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

takasobie pisze:No to najwyższy czas żebym i ja się wybrała na łowy. Pierwsze juz poczynione w Biedzie, a pozostałe sklepy muszę zaplanować. Co roku muszę dosadzić z dwie setki cebul, bo jak nie, to się pochoruję!!! ;:306 te fikuśne tulipany mnie strasznie kuszą!
Ależ mnie rozbawił ten tekst o chorowaniu z braku cebul :D. Jak na wiosnę zaczną wychodzić z ziemi to znów będzie ekscytacja.
"Drobiazg nieraz, a ślady jak w śniegu" W. Myśliwski
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Marlena, jak tam, byłaś na łowach cebulowych w A? ;:198
Sabinko, masz rację, jak już wszystko zaczyna w ogrodach przekwitać, my zaczynamy już marzyć o wiosennych roślinkach wyłaniajacych się po zimie z ziemi, a że juz w każdym sklepie są, to jeszcze bardziej się człowiek wiosennie nakręca ;:198
Dorcia, dzięki za info - poszperałam też trochę w necie na ich temat ;:108 Zazwyczaj nie kupuję roślin jeśli nie mam o nich pojęcia, ale te niebieskie to po 2zł z czymś były, więc aż żal było nie kupić... ;:224
Aneczko, ogrodnicze lub centra handlowe powinny nam odpalać jakąś kaskę za reklamy na Fo ;:306 Ja też jak coś wypatrzę u innych, to chciejstwa mi się włączają na rzeczy, których wcześniej na oczy nie widziałam ;:108
Aniu - Anabuko, do nowego ogrodu to sporo cebulowych będziesz mogła nakupić ;:108 Jak się ma gdzie to dopiero można poszaleć ;:172 Ja już raczej upychać będę musiała. A te najciekawsze tulipany to w Auchanie dostałam.
Kaśka, ja też w zeszłym roku jak oglądałam wasze ogrody na wiosnę, obiecałam sobie koniecznie cebul dokupić, co niniejszym właśnie czynię ;:198 ;:306
Anita, żeby tylko kwitły tak jak wyglądają na paczce... ;:152
Jolu, nie strasz, nie strasz, nic nie słyszałam Obrazek Dałam za nie tyle kasy że MUSZĄ się otworzyć Obrazek
Iwonko, ja też sobie obiecałam że je upoluje, i... upolowałam Obrazek
Paulii, w moim Auchan cebule były na zewnątrz, przy ogrodzie zewnętrznym. Jak weszłam na halę też myślałam że nie ma, ale na Fo pisali że są więc węszyłam jak psiak, aż je wywęszyłam ;:306
Beata, tak, te najładniejsze to w Auchan upolowałam ;:108 Ale podobno w Obi też jakieś cudeńka mają.
Miłeczko, dwie setki cebul ;:oj Ty to chyba cały rok zbierasz do skarpety na nie ;:306 A potem wykopujesz to wszystko, czy zostawiasz w ziemi i tylko dosadzasz nowe?
Lucynko, chwal się koniecznie co tam nabyłaś ;:108 Ja tulipany sadzę w koszyczkach, na razie nie wykopywałam żadnych, będą u mnie trzeci sezon w ziemi. Jak zauważę w przyszłym roku że są jakieś słabsze to wtedy wykopie. Na razie dwa sezony były ok.
Alicjo, masz rację że cebulowe cieszą chyba najbardziej ;:108 Nie wiem czy to dlatego że po zimie jesteśmy spragnieni roślinności, czy że tak krótko można się nimi cieszyć Obrazek W każdym razie ja ciesze się na nie już chyba od jesieni, jak mam takową cebulkę już w rękach :;230
Agniesz-ko, czyżbyś była kolejną osobą pozytywnie zielono zakręconą? Witaj u mnie i powiedz coś więcej o sobie. Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

takasobie pisze:Co roku muszę dosadzić z dwie setki cebul, bo jak nie, to się pochoruję!!! ;:306 te fikuśne tulipany mnie strasznie kuszą!
Ha ha ha! ;:306 Od dziś jesteś moją cebulową idolką!
Mam tak samo. Muszę dosadzić ze dwie setki cebul, bo inaczej będę chora. Poszłam więc tak jak Ty na łowy do Biedry i do Obi też. ;:183 Efekt? ;:183 205 cebul już mam. A jeszcze poluję na niebieskie hiacynty i czosnki gladiatory. W sumie to białymi tulipanami też bym nie pogardziła. ;:183
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Tylko dosadzam, bo na wiosnę stwierdzam, ze gdzieniegdzie jest goło ;:306 Narcyze są nietrwałe więc dosadzam co roku. A co to są dwie setki? Pikuś! A nie muszę zbierać do skarpety, bo ja to jestem z tych, co w butach starych będę chodzić, a do ogrodu kupię! ;:173 A tak poważnie, to kiedyś nie liczyłam i tak co w sklepie byłam - kupiłam paczuszkę cebulek. Często były to tzw mega paki. Ale tknęło mnie kiedyś i policzyłam! I wyszło 180 szt, cebulek ;:306
(Policz swoje! Kupiłaś 155 cebulek!)

-
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aneczko, widziałam Twoje zakupy u Ciebie ;:108 Hahaha, następna co w setki idzie, oj będziemy narzekać na plecy jesienią... Obrazek A niebieskie hiacynty widziałam w tesco po 3,49 za dwie sztuki
Miłeczko, o rzesz Ty, faktycznie jak się policzy to już w setki poszło. A że niektóre rodzaje mam kupione po dwie paczki, to już też ponad dwie setki pyknęło :heja
Dziewczyny zakładamy klub dwusetkowych cebularek Obrazek Wiosną bedzie piknie Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Zuza, poszłam wczoraj do A. Kupiłam 2 paczki double negrita, tak mnie nimi kusiłaś, że musiałam ;:224 Przy okazji kupiła 20 szt białych tulipanów i 30 szt hiacyntów. I mam zakaz zbliżania się do roślin, które można kupić :;230 I nie mogę doczekać się wiosny ;:167
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zuziu, ja w ubiegłym roku po raz pierwszy wysadziłam tulipany w koszyczkach i nigdy więcej tego nie zrobię. Wszystkie pogniły. Wystarczyło, że jednego dopadła zgnilizna, a pozostałe miały to samo. Te, które posadziłam indywidualnie, też nie wszystkie przeżyły, ale tylko pojedyncze. :wit
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Zuza to jeszcze się do klubu nie łapię, ;:145 mam dopiero siedemdziesiąt nowych. Mus to naprawić. ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sonia to marsz do skelpu po kolejne cebule! Sama przed chwilą u siebie napisałaś, że masz nieodparte ciągoty na sadzenie! ;:183
;:65
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Zuziu, jejku ale się będzie u Ciebie działo w przyszłym sezonie, tyle nowych i ciekawych cebul, troszkę Ci zazdroszczę, gdyż ja z braku miejsca niestety nie mogę już poszaleć, ale będę cieszyć oczy u Ciebie, a i tak przywlokłam dzisiaj ;:306 paczkę hiacyntów 8 sztuk za 7,99zł
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”