Kiedyś będzie tam ogród...
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kiedyś będzie tam ogród...
Ależ cudne te rozczochrane dalie szczególnie ta w oranżu czy wiesz Kasiu jak ona się zwie ????? Brawo dla Francka za pierwszą zdobycz ,ale jednak kotki są bardziej łowne
Jadziu to dalia Bright Star. Cały krzak się bardzo ładnie prezentuje, mimo że w tym roku dalie niezbyt udane.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kolejna porcja pięknych zdjęć dalii! Bardzo podoba mi się pomponowa
Jak Francek będzie miał dostatek myszy - za nornicami nie będzie się uganiał. Przerabiałem to z moją kotką; bardzo łowna ale na myszy, nie na nornice.

Ta pomponowa to prawdopodobnie Hapet Vinette - teraz się mocniej wybarwiła, bo pierwszy kwiat był strasznie wyblaknięty.
Dziurami nornic Francek bardzo się interesuje i nawet jedną nornicę przywlókł, ale chyba ją po prostu zdechłą gdzieś znalazł, więc mu nie zaliczyliśmy do dorobku
Ja nawet nie wiedziałam, że tu jakieś myszy w ogóle są, bo wszędzie tylko dziury po nornicach.... Ale mam nadzieję, ze Twoje słowa Jacku się nie spełnią i Francek nornicami sie też zajmie 
Dziurami nornic Francek bardzo się interesuje i nawet jedną nornicę przywlókł, ale chyba ją po prostu zdechłą gdzieś znalazł, więc mu nie zaliczyliśmy do dorobku

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Kasiu dalie cudnie mienią się kolorami.
Ta pomarańczowa, z rurkowatymi powyginanymi płatkami niesamowita.
Powojnik jeszcze kwitnie. 

Soniu to dalia Bright Star - tegoroczny nabytek - jak widać trafiony
Powojników mi nawet jeszcze 5 kwitnie: cudowny Henryi posadzony w tym roku, który wystrzelił na 2,5 metra i co chwila rozkwita ogromnymi białymi kwiatami; delikatny drobny Paul Farges; Andromeda, którą w tym roku już dwa razy przy ziemi wycinałam kwitnie strasznie drobnymi kwiatuszkami na wysokości 10 cm; Vyvyan Pennel zaplątany w małą paulownię kwitnie pod jej wielkimi liśćmi pojedyńczymi kwiatami oraz Innocent Blush, któremu na słońcu wyrodziły się kwiatki. W zeszłym roku widziałam w którymś z okolicznych ogródków pięknie kwitnące powojniki jeszcze na początku listopada. Więc tak po cichutku liczę, że moje jeszcze troche pokwitną
No i jeszcze muszę się pochwalić moimi zdobyczami z biedronki
W sumie tylko 80 cebulek,m bo się ostatnio bardzo wybredna zrobiłam... Iryski to dopiero w ostatniej skrzynce znalazłam, więc opłaciło się wszystkie przewalić 

I na dobranoc Francek za krzaczkiem Żółtodrzewu pieprzowego.

Powojników mi nawet jeszcze 5 kwitnie: cudowny Henryi posadzony w tym roku, który wystrzelił na 2,5 metra i co chwila rozkwita ogromnymi białymi kwiatami; delikatny drobny Paul Farges; Andromeda, którą w tym roku już dwa razy przy ziemi wycinałam kwitnie strasznie drobnymi kwiatuszkami na wysokości 10 cm; Vyvyan Pennel zaplątany w małą paulownię kwitnie pod jej wielkimi liśćmi pojedyńczymi kwiatami oraz Innocent Blush, któremu na słońcu wyrodziły się kwiatki. W zeszłym roku widziałam w którymś z okolicznych ogródków pięknie kwitnące powojniki jeszcze na początku listopada. Więc tak po cichutku liczę, że moje jeszcze troche pokwitną

No i jeszcze muszę się pochwalić moimi zdobyczami z biedronki

I na dobranoc Francek za krzaczkiem Żółtodrzewu pieprzowego.

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Kasiu,nic nie kokietuję
,Twoje dalie cudne i jak ich masz dużo,urzekają kwiatami i kolorami ,po prostu można się rozmarzyć ,kot też rewelacyjny tygrysek ,mój mały czarny też codziennie przynosi do domu chyba ryjówki ,bo z takimi długimi ryjkami i przyniósł już 5 kretów,pozdrawiam 

- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Witaj Kasiu, fiu, fiu, poszalałaś w tej biedronce
Śliczne cebulki kupiłaś
Może i ja powinnam się przejść do Biedry ....
Dalie wspaniale Ci kwitną, pierwsza i ostatnia to istne cudeńka. Planujesz powiększenie kolekcji? Ja pewnie zamówię kilka karp u pana Stanisława
Francek

Dalie wspaniale Ci kwitną, pierwsza i ostatnia to istne cudeńka. Planujesz powiększenie kolekcji? Ja pewnie zamówię kilka karp u pana Stanisława

Francek

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
A ja miałam nadzieję, że będą żółte irysy żyłkowe. Chyba jasne niebieskie najlepiej się mnożą
Piękne dalie! Pokazuj, pokazuj! mogę oglądać bez końca!

Piękne dalie! Pokazuj, pokazuj! mogę oglądać bez końca!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
To dzielny ten Twój kociak Marto, że krety przynosi
A twoja kolekcja dalii też jest niezła i widziałam, ze masz piękna kolekcję hibiscusów - zobaczę co z moich siewek zakwitnie i będe się do Ciebie o nasiona uśmiechać
Marlenko ja w tym roku ponad setke dalii posadziłam - a widziałam jeszcze kilka pięknych... ale najpierw muszę wymyślić co wywalić z ogródka nim powiększę kolekcję
A jeśli już to muszę już zacząć listę robić, zeby dobrze wybrać....
Miłko w mojej biedronce był tylko ten jeden irysek i to dobrze schowany. Żółtego posadziłam w zeszłym roku - pięknie się prezentuje, ma taki żywy kolor. Ja też mogę tak oglądać - tylko że od razu mi się chcica włącza
Tę różową rozmnażaj szybciutko, bo po nocach mi się już śni 

Marlenko ja w tym roku ponad setke dalii posadziłam - a widziałam jeszcze kilka pięknych... ale najpierw muszę wymyślić co wywalić z ogródka nim powiększę kolekcję

Miłko w mojej biedronce był tylko ten jeden irysek i to dobrze schowany. Żółtego posadziłam w zeszłym roku - pięknie się prezentuje, ma taki żywy kolor. Ja też mogę tak oglądać - tylko że od razu mi się chcica włącza

- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Ponad 100 Dalii ależ Ci zazdroszczę !!! Jak możesz, to zamieść fotkę "ogólnego widoczku" daliowej rabaty
Ja w tym roku kupiłam 30 szt ale wzeszło mi tylko 21, nie wiem dlaczego...

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Każdy kot ma trochę inne zwyczaje i charakter więc oby Twój sprostał Waszym oczekiwaniom
Zabierzecie go do Wawki?
Szukałem na Twoich zdjęciach 'Bright Star', o której piszesz ale nie pokazałaś takowej. To dalia kaktusowa i taki roztrzepaniec. I bardziej jaskrawa od tej pomarańczowej o rynienkowatych płatkach.
Bardzo ładna ta pierwsza. I druga też
100 karp! - mój szacunek

Szukałem na Twoich zdjęciach 'Bright Star', o której piszesz ale nie pokazałaś takowej. To dalia kaktusowa i taki roztrzepaniec. I bardziej jaskrawa od tej pomarańczowej o rynienkowatych płatkach.
Bardzo ładna ta pierwsza. I druga też

100 karp! - mój szacunek

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Kasiu zaszalałaś w B, tyle dobra.
Niech kociak się przysłuży,
żeby cebulki ładnie wiosną zakwitły.