Dziki zakątek cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Dziki zakątek cz.2

Post »

Martuś ja w piątek nawet tuje przesadzałam, o innych roślinach nie wspomnę. ;:306 Ale ja ryzykantka jestem. ;:108 W przyszłym tygodniu ma być upalnie, to po przesadzaniu trzeba cieniować. Lilie przesadzałam z łodygą, nic się nie stało, tylko z większą bryłą wykopałam i podlewam. Spokojnego wypoczywania. :wit
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Malwa ma słodki kolorek i pełna , czy to biedronkowa??? moja jeszcze w pakach ciekawa jestem jaka mi się trafiła :D Tylko musisz ją opryskać bo rdza się jej czepiła a ona lubi się przenosić na inne rośliny :(
Róże fajniutkie ta jasna podobna do mojej :D , tylko nie bardzo radze sobie z różami - z mojej czerwonej wielkokwiatowej chyba została tylko podkładka bo jakoś tak dziko rośnie , kwitnie ale nie pachnie i taki chochoł się zrobił, nie bardzo mam na nią pomysł chyba pójdzie na kompost
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mateusz , te lilie to chyba nie zaschną w tym stuleciu nawet :lol: zielone ciągle :D. Może oczekam do września jak będę cebulki sadzić. Teraz tak głupio wystają i chcę je w jednej kępie posadzić obok liatr i lili.
Soniu , chyba poczekam . W sumie też w upałe przesadzałam to i owo, nawet sadziłam rośliny i się poprzyjmowały w 90 %. Ale może przemyślę dobrze wygląd rabatek. Dużo roślin mi nie wzeszło i tak niektóre pojedynczo póżniej kwitły. Teraz będzie szansa to poprawić. Rabatki powiększyły się i dokupię więcej tulipanków i innych cebulowych, ale muszę też pomyśleć co dać miedzy cebulki żeby te dziury póżniejsze zapchać. Na razie posadziłam w luki berberysa i lawendę . Pomyślałam, że musi być takie stałe tło dla kwiatów. :D rónież miłej niedzieli Tobie życzę i wszystkim.

-- 23 sie 2015, o 11:06 --

Adamanno :) malwa od teściowej nie wiem skąd ją miała. Czym pryskać na rdzę ? Co do róż mam pierwszy rok z niektórych jestem zadowolona z innych mniej. Ale ogólnie polubiłam je. :)
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuś ja swoją opryskałam wiosną i dobrze podlałam prewikurem bo akurat to miałam rozrobione w spryskiwaczu, póki co nie widzę rdzy ale to nie jest środek celowany na rdzę raczej na inne choroby grzybowe
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

To na wiosnę teraz pryskać ?
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja bym chyba jeszcze teraz popryskała , a na wiosne powtórka, tylko poszukać czegoś specjalnie dla malwy, najlepiej urwij jakiś najbardziej porażony liść i idź do ogrodniczego :D to cos Ci poradzi
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Martuś :wit
Pieknie zaczyna sie robić u Ciebie w ogródku. Tyle roślinek ;:oj . Niby małymi kroczkami zagospodarowujesz ogród ale sporo się dzieje i kwitnie ;:333 Śliczne masz róże ! Gdzie kupowałaś ? takie zdrowe okazy
Lista chciejstw ciekawa, tulipany z B bardzo polecam:) Ja w zeszłym roku posadziłam i jestem zadowolona.
Wejdź do mnie na 9 stronę są na zdjęciu jak kwitły tej wiosny.. zdjęcie 3 i 4 ;:215 Mój wpis z 13 maja z 19:23
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Adamanna to od imion Adam i Anna ?może tak zrobię z tym środkiem na malwy bo nic nie mam.
Asiu zaraz spojrzę też miałam cebulki z biedronki w sumie tanio po 8sztuk tulipanów i cebulki ładne. Zaraz spojrzę do Ciebie. :D
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Asiu róże kupowałam z B. A także w ogrodniczym i w internetowym albo rozaria lub rozarium musze sprawdzic . Te z internetowego dorodne krzaczki były. A Twoje tulipanki cudne. :D

-- 23 sie 2015, o 13:06 --

Asiu róże kupowałam z B. A także w ogrodniczym i w internetowym albo rozaria lub rozarium musze sprawdzic . Te z internetowego dorodne krzaczki były. A Twoje tulipanki cudne. :D
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie Martuś - adamanna to początek mojego nazwiska i moje drugie imię :D
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

A tak mi się rzuciły w oczy 2imiona . :D
A ja jestem w szoku. Zauważyłam kilka małych pączków na powojniku . Hmmm
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marto śliczna ta candy rain ;:167 A malwę popryskaj, bo szkoda byłoby ja stracić :D Dziękuję za pw, już dostałam odpowiedź ;:333
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Marysiu dziś candy rain w środku jest morelowa na brzegu jasny róż a jak pachnie. Stosuję aromatoterapie codzień. :D
Zakupy w B zgubią mnie byłam po jedzenie i kupiłam tulipany Claudia i Flaming flag. Nie mogę się oprzeć. No cóż kwiatoholizm i krzewoholizm mnie dopadł zaawansowane stadium. ;:306
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Obawiam się że na w/w choroby cierpi większość ogrodomaniaków :;230 ja tez się nie potrafię oprzeć , wczoraj wlazły mi w łapki hiacynty w auchan, a pojechałam po drodze tylko po ryz dla psów :roll:
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Następnym razem pewnie też coś przyniosę. :D . A bo tyle jeszcze odmian nie mam. :D Te ładne tamte ładne żal nie wziąć. Poluję jeszcze na hiacynty ale w B jakoś niewiele a nie wiem jeszcze jaki kolor chcę. :-D . I pewnie jeszcze coś dowiozą. ;:170
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”