Miłych
Gości miło powitać! Serdeczności dla
Was ślę!
Wczorajszy dzień bardzo był pracowity z widocznymi efektami

tzn.eM przesiał górę kompostu

a ja zrobiłam
roszadę na hostowo-paprociowej rabacie

Byłam zaskoczona wilgotnością gleby w tym miejscu ...faktem jest, że wszelka woda z wiadra pod kranem najczęściej ląduje na tej rabacie. Z łatwością, której się nie spodziewałam wykopałam błyskawicznie 3 spore hosty! I pomyśleć,że dzień wcześniej intensywnie kurowałam ból lędźwiowy

który na szczęście ustąpił i poranna porcja maści pozwoliła mi normalnie funkcjonować !
Soniu 
ogródek niewielki więc ogarnąć nawet z podlewaniem łatwiej , choć nie miałam możliwości podlewania tak częstego jakbym chciała , ale jest OK na razie czekam na deszcz,który w
niektórych prognozach jest przewidywany na dzisiaj...oby!
Biały rozchodnik jest śliczny jednak nie kwitnie długo,szybko rudzieją kwiaty przynajmniej u mnie tego doświadczyłam...Ale zakwita dość wcześnie.Vanilka i jej podobne u mnie w pełnym słońcu ale co roku jest piękna i już wszystkie sąsiadki się nią zaraziły bo jest widoczna od drogi...Podlewam je często i obficie ale nigdy nie zraszam ...
Lucynko 
jak zawsze starasz się mnie dopieścić!

ta roślina jest jednoroczna , nazwy nie znam bo to ryneczkowa a tam raczej większość jest nn albo nazwa domniemana...

Szkarłatka kwitnie owszem a jej siewki znajduje w najodleglejszych zakątkach ogródka ale je łatwo usunąć.
Alu rozplenica Rubrum zimuje owszem ale w domciu

Rozpisywałam się wielokrotnie na ten temat. Moja ma już 4 sezon i 3 zimy za sobą na oknie i pod moim okiem...

Dasz radę a jak nie to kupisz nową...bo jest tego warta!
Zestawienie kosmosu z werbeną sobie
wymyśliłam 
/bo chyba nie widziałam nigdzie/ale miałam problem na wiosnę z kosmosem,który jak na złość mi się nie wysiał jak co roku...Wypatrzyłam aż ...jedną sadzonkę u siebie i..kilka u sąsiadki
Więc wzięłam sadzonki żeniszka i wyprosiłam 2 sadzonki
za machniom.Udało się bo wielkością się dopasowały idealnie ...podlewam je jednakowo a u sąsiadki nie podlewane o połowę niższe...
Chmurzy się...
barbra13 Basiu

miło , że zatrzymałaś się chwilkę u mnie i że Ci się spodobało co zechciałaś wyrazić swoim wpisem.Bardzo dziękuję i zapraszam!
Pulpa222 Aniu

,miło Ciebie gościć o tak rannej porze!

Zestawienie nie tylko kolorystycznie ale i pod względem pokroju roślin takie
moje!Bo tak lubię...Ale i z cleome wyszło
po mojemu!
A co !...niech się i ja pochwalę!
Te 'badylki'jak piszesz w zestawieniach z innymi roślinami dopiero zyskują moim skromnym zdaniem .
..................................................
. . . . . . . . . . . . .