Po kilku dniach nieobecności mam sporo do nadrobienia,wróciliśmy z 4 dniowego wypadu nad morze bałtyckie
Pogoda była,raz jedyny pokropiło,słońce świeciło,ale co z tego,jeśli o kąpieli w morzu nie ma mowy,a w górze powiewa czerwona flaga?
Piękna plaża,szeroka,czysta...warunki do pluskania idealne,ale co to? Zakaz kąpieli? No tego się nie spodziewałam
Niestety,ale jestem niezadowolona do końca z wyjazdu,bo co z tego,że trafiliśmy w pogodę skoro stroje kąpielowe i kąpielówki leżały w szafie? Woda była tak zimna,że prawie stopy odpadały

Plusy to pyszna rybka i gofry mniam
Podczas mojej nieobecności na działce zaczęły kwitnąć róże i to coraz piękniej,prześcigają się,która będzie naj...
Novalis dalej czaruje swoim urokiem,LO zakwitła ponownie nad oczkiem,a Winter Lodge ma mnóstwo tłuściutkich pączków.
Kilka dni temu w nocy solidnie popadało ...
Jajagna po przyjeździe pojechałam od razu na działkę i ku mojej wielkiej radości ogłaszam,że rozplenica wydała kłosy
Ale radość mnie ogarnęła,a jednak...
Madame Anissette widziałam na tej stronie co podajesz,a ja myślałam o niemieckiej szkółce...jeszcze sprawa jest do przemyślenia,ciekawe,czy Ty zamówisz?
Novalis w tym roku długo kwitnie...
smolka Pinky Winky zachwyca najbardziej w tym roku ...
Charles Austin ...
Marlena trawy uwielbiam,zeszłej jesieni kilka zakupiłam i jestem bardzo zadowolona z tego zakupu.Są coraz większe i wnoszą powiew lekkości do ogrodu

Gdzie zamierzasz kupić?
Leonardo da Vinci czaruje
Dorotko TWR jest spora,nie mam dla niej podpory,więc trochę na porzeczkę mi się pokłada,z opisem się zgadza
Herzogin Christiana i mi wpadła w oko i co ja mam z tym fantem zrobić?
TWR dla Ciebie z bliska...
Lucynko dużo podlewam i gdyby nie hektolitry wylanej wody to kiepsko wyglądałyby moje rośliny
Hortensje sa pięknymi krzewami i gdybym tak miała miejsce zaprosiłabym jeszcze kilka ...
Sophie Renaissance obrodziła pięknie...
Tolinko ja z Rosenfaszination w pierwszym roku nie byłam zadowolona,a wręcz rozczarowana,słabo kwitła,ale w tym roku pięknie i bujnie zakwitła
Hortensje ogrodowe czasami podmarzają,jednak co roku kwitną ...
Cebule tulipanów u mnie w B wymiotło,muszę zaczaić się w innej B

Na razie wczoraj kupiłam w Au paczkę 10 cebul z serii Diamonds

i kilka na sztuki w kolorze białym...
Rosenfaszination z Sophie się kłaniają...
Iwwa na dalie czekam w tym roku jak nigdy,co rok zmienia mi się stosunek do nich
fajne jest to,że możesz co roku gdzie indziej je podziwiać i skakać z nimi po zakątkach ogrodu...
LO powtarza
Grażynko tak bardzo lubię hortensje,że chętnie ukorzeniłabym patyczki z Limelighi i Pinky Winky...ale to wiosną dopiero
Trawy pięknie się kłoszą i tańczą na wietrze ...
Aneczko trawy mnie zachwyciły w zeszłym roku i nie wyobrażam sobie,żeby ich nie było,a w planach mam jeszcze kilka
Novalis
Gosiu u mnie Novalis tez jak ma za dużo słońca to płatki przypalone,ale dla mnie to nie problem
Eden to żelazna róża,u mnie zaczyna powtarzać,uwielbiam jej pąki kremowe z lekkim pąsem...
Sabinko mam dwie RU jedna krzaczasta,a druga na pniu i ta druga w tym roku mnie oczarowała swoją urodą
Liście ma zdrowe,błyszczące,mam ją chyba ze 3 lata,nato miast krzaczasta na początku zdrowa,a w sierpniu zawsze łapie brzydkie plamy,taka jej uroda

Twoja RU jeszcze młoda,na pewno się rozkręci
RU na pniu
Zuzia tańcząca trawka właśnie zrobiła się nn,bo gdzieś wywiało znacznik

Jak ja nie lubię uczucia,kiedy nie mogę znaleźć nazwy ...
Eden w pąku mniam...
First Lady
Przyjechała do mnie jeżówka z BR...firma ładnie się zachowała przysyłając mi inną jeżówkę Pink Double Delight zamiast rzekomej Marmelade

Gdzieś u kogoś ją zobaczyłam jak bujnie kwitła i taka myśl,że może i u mnie stworzy bukiet?
Pozdrawiam serdecznie wszystkich gości:)