Witam w niedzielę
Jak mnie to cieszy, że wszyscy jesteśmy wrażliwi na otaczające nas piękno

Nie potrafię usiedzieć za długo w czterech ścianach i nawet jeżeli warunki pogodowe nie sprzyjają to się bodaj przebiegnę przez ogród. Spojrzę czy coś przybyło, ubyło a potem wychodzę na moje pole i Ci co mnie odwiedzili wiedzą o czym mówię

Na końcu łapię głęboki oddech i mogę znowu zająć się domowymi sprawami
Aguś Ty masz wokół las, ale drzewa też mają swój niepowtarzalny urok
W tym roku okazało się, że floksy potrzebują wody do życia, a zawsze mi się wydawało że to kwiaty bezobsługowe
A Ty masz floksy?
Julciu mam takie rządek siewek floksów od koleżanki i co prawda w cieniu ale się rozrasta i każdy kwiatuszek ma inny wzorek

Roże mi kwitną ale niektóre mają jakieś zmutowane maleńkie kwiatuszki które szybko usychają, a przecież nie które podlewam
Lisico pozwolę się nie zgodzić z Tobą, bo jedno i drugie jest niezbędne. Wokół siebie urządzamy ogródek taki jaki chcemy, często przenosząc rośliny czy widoki spotkane w innym miejscu, a za ogrodzeniem mamy dopełnienie piękne ale jakby rozrzedzone i często nie należące do nas. Coś pokrętnie to wytłumaczyłam co myślę. Pewnie Jagoda ładniej by to ujęła
To pokażę dzisiejsze poranne słońce, które długo kazało na siebie czekać, bo chmury go uwięziły
Miłej niedzieli !