Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród II

Post »

Marzenko dziękuję ;:196 dla ciebie coś z twojej bajki :D

Obrazek
Zjawiskowa o wielkich kwiatach White Perfection :D
I pytanie do Jacka

Obrazek
Mam przy niej numerek 5 rubinowa pomponowa,ale wygląda mi raczej na 8 :D Piękny kolorek i mój ulubiony typ płatków,ale nie chcę zgadywać nazwy...podpowiesz :DTen liliowiec to Seal of Aproval i w tamtym roku nosił zaszcytne miano rozczarowania roku,dopiero drugie kwitnienie sprawiło ,że spojrzałam na niego inaczej :D
Ewuniu ja też bardzo liczyłam na to ,że chryzantemy ubarwią mi końcówkę lata ,ale moje różowe terminatorki w tym słoneczku wyglądają jak spalone skwarki :( chyba nie ma takich roślin ,którym to susza nie szkodzi ,czekam na kwitnienia kolejnych :roll:
Zuza ja swoich nie przycinałam ,ale dostałam od Ani Askanula przycięte sadzonki i teraz mam porównanie,bardzo ładnie wyglądają takie o niższym zwartym pokroju ,więc za rok wszystkie będę wiosną formować :D Na pewno ci zakwitną do zimy jeszcze sporo czasu ...na szczęście :D
Po raz pierwszy cieszę się ,że mam balkon od północy ,to ostatni bastion koloru :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

To faktycznie susza zrobiła spustoszenia w twoim ogrodzie .U mnie nie jest tak źle najgorzej wyglądają te rabaty gdzie jest bardzo piaszczysta ziemia ale tam przeważnie rosną liliowce , lilie , irysy ,róże i floksy ...niestety floksom taka ziemia nie złoży są bardzo brzydkie więc zaczęłam je już przycinać . Właściwie to można powiedzieć że u mnie zaczęły się jesienne porządki .
baseda
200p
200p
Od: 5 maja 2013, o 17:27

Post »

Beato aż żal patrzeć na rośliny przy takiej suszy :( Nie mniej jednak wszystkie lilie liliowce, irysy, które zaprezentowalać są po prostu cudowne :)
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Faktycznie straszliwe spustoszenie u Ciebie :roll: A ja na swoje narzekam :oops: Ale u mnie jest zdecydowanie lepiej.

Właściwie coś mądrego trudno w tym wypadku wymyśleć dla pocieszenia. Może jedynie to, że rośliny głupie nie są i mają swoje sposoby na przetrwanie. Teraz wyglądają nie ciekawie ale wierzę, że na wiosnę odbiją z nową siłą ;:168

Tylko rozumiem Cię Beatko, że żal patrzeć ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Beatko,rzeczywiście trochę Ci przypaliło rośliny,ale jak podlewasz to przetrwają ,u mnie też w niektórych miejscach trawnik taki wypalony ,i nawet dawno nie kosiliśmy bo nie ma co ,dalia biała i różowa cudowna ,a jak pięknie kwitną Ci begonie ,więc nie wszystko jest zniszczone ,dalej zapowiadają bez deszczu i dalej musimy lać ,ja nic innego nie robię ,bo na resztę brakuje czasu ,ale musimy to jakoś utrzymać przy życiu,bo szkoda naszej dotychczasowej pracy i pieniędzy jakie włożyliśmy w nasze ogrody ,były lata gdzie u mnie w ogrodzie stała woda,i też wtedy dużo roślin wypadło,nigdy nie może być normalnie ,pozdrawiam i głowa do góry,bo to też przetrwamy ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Masakra, aż serduszko się kroi ;:202 ...Kolory masz cudne ale ogólny widok sobie wyobrażam, mimo podlewania słoneczko pali je od góry. ;:222
Ja tak jak Marta, tylko podlewam. ;:145 na nic czasu nie ma....i jeszcze zakupy dla dzieci bo szkoła się zaczyna. ;:222
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Piękna i wielka ta dalia ;:138
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj, a kiedy u Ciebie ostatni raz padało?
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Beatko, dalia którą pokazujesz wygląda mi na 'Faberge' (nr65), bo taką zamawiałaś. Jest jednak "niedorobiona" i to zapewne przez suszę. Brakuje jej białych końców. U mnie w tym roku dużo takich "niedorobionych" dalii :(
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko ta susza daje popalić i to bardzo.Mam nadzieję i trzymam za to kciuki, żeby roślinki jeszcze się odbiły od dna i wytrwały te gorące dni.Mimo,że się podlewa to i tak dla nich za mało ,ja też już powoli się poddałam ,ale dziś w końcu pada ,ale perspektywa upałów mnie przeraża.Trzymaj się ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Beatko gdzie się podziałaś?...czekamy na relacje z ogrodu. ;:196
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Beatko cudne masz roślinki wszystkie liliowce, iryski ,foloksy miło się to ogląda .
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Nareszcie pada i mimo ochłodzenia czas najwyższy wygrzebać się z ogrodniczego dołka :D Zmęczył nas ten sezon i jak napisała u siebie Madzia brzydkie słowo na p...czyli podlewanie :D ale koniec z darciem szat i do roboty ;:333 Zaczełam już robić jesienne porządkii tam gdzie wyciełam już suchelce i przekwitłe badylki nawożę porządnie przekompostowanej popieczarkowej,mąż załatwił mi przyczepę tego dobra :tan

Obrazek
parkingowa prawie już gotowa
W tak zwanym między czasie dostałam cudne irysy od Kasi waskha i cudne nowe miodunki+mnóstwo dobra wszelkiego od Reni więc mimo suszy darłam darń aż miło :evil: ale jeszcze sporo mi zostało

Obrazek

Obrazek
Ołownik zaszalał a paw gubi mi pióra po całym podwórku ,Kubuś je zbiera i wtyka w doniczki

Obrazek

Obrazek
Dziękuję wam kochani za odwiedziny i dobre słowo ;:196
Tradycyjnie jesienią postanowił zakwitnąc mój ulubieniec Double image

Obrazek
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

No wreszcie jesteś ;:168

Tyle pąków na liliowcu jesienią ;:oj On zawsze tak późno kwitnie, czy to jego drugi pokaz w tym sezonie?

Widzę, że rabatka irysowa przytyła kosztem trawnika :;230 już sobie wyobrażam jak będzie kolorowo na wiosnę :)
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Beata iryski już sadzisz do ziemi? Nie mam praktyki z tymi roślinami, a ostatnio kupiłam sobie jedno iryskowe kłącze. Już mam sadzić?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”