Moniko,
w tym wątku się jeszcze chyba nie odzywałam, ale pamiętam, że przeglądałam już jakiś czas temu Twoje poprzednie wątki i w tym lub przedostatnim się wpisywałam, prosząc o zdjęcia działki z początków, bo w pierwszej części są już one niewidoczne.
Z rzeczy aktualnych: ten domek będzie piękny, ma bardzo ładne proporcje - nawiązuje do podobnych domków, które są w historycznych ogrodach angielskich.

No i murek bardzo ładnie przerobiliście.
Powiem Ci, że czytając sam początek historii Waszego ogrodu nie spodziewałam się, że stworzysz coś tak pięknego, no to po prostu przerosło moje oczekiwania.
A z wcześniejszych: czytałam, że kiedyś malowałaś. Ja też, a potem właśnie czasu zabrakło. Mąż mnie namawia, żeby do tego wrócić, ale jakoś ostatnio każdą wolną chwilkę zajmuje mi czytanie czegoś o tematyce ogrodowej i forum.
Ale widzę, że mamy bardzo podobny gust w wielu kwestiach, czy to kolory, czy rośliny, styl ogrodu również.
Chociaż ja będę zmierzać w swoim ogrodzie w trochę inną stronę, jako że to okolica typowo wiejska i przyszły dom (o ile wreeeszcie powstanie) będzie w innym stylu.
Strasznie podobają mi się Twoje zimowe zdjęcia - to najlepiej świadczy o tym, jak dobrze zaprojektowałaś przestrzeń i nasadzenia.