Kiedyś będzie tam ogród...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kiedyś będzie tam ogród...

Post »

Dzięki Alu ;:136

Jacku Korsarz ma jakieś 15-18 cm i całkiem wysoko wyrósł. Mam go pierwszy rok, więc wiele nie potrafię Ci o nim powiedzieć. I daj spokój z tym pesymizmem - myślisz, ze dlaczego ja portreciki pokazuję? Większość dalii też mi nie wyrosła, kilka na pewno już nie zakwitnie, kilka może da radę, ale jeszcze się im do tego nie spieszy. Część kwiatów się wyrodziła. Na razie moje dalie są podlewane, ale za tydzień już nie bedzie miał kto ich podlewać, a zapowiadają znowu po 30 stopni i ani grama deszczu...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu śliczne kwiaty pokazałaś, ale wg mnie pierwsze miejsce dostaje Dalia Garden Festival ...niesamowita ;:63
A goździk brodaty dziwnie powtarza pojedynczymi kwiatuszkami, przycinałaś go po kwitnieniu?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Kasiu, dziękuję za portreciki dalii. ;:180 ;:180
Podoba mi się kolor hibiskusa. Lubię takie klimaty. ;:215
Kwitnącego milinu zazdraszczam, mój liczy sobie już kilka lat, a jeszcze ani razu nie pokazał kwiatów. ;:222
Pięknie w Twoim ogrodzie. ;:433
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Kasiu! nacieszyłam oczy daliami! Piękne odmiany! Pełna gama barw i kształtów! Uwielbiam ten widok! A one jeszcze do jesieni sporo pokażą! Cudownie!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cudne te rozczochrane dalie uwielbiam takie bardziej niż te poukładane .Masz ich sporo Kasiu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marysiu faktycznie Garden Festival robi wrażenie - to jedna z moich ulubienic :D Ale inne też są piękne. A jeszcze kilku oczekuję. Goździka brodatego przycięłam po kwitnięciu i własnie tak śmiesznie zakwitł, ale to może być też wynik warunków pogodowych - pierwszy rok mam kwitnące goździki brodate w ogrodzie, wiec nie wiem czy to ich normalne zachowanie.

Lucynko w tym roku hibiscusy zakwitły wcześniej. Na wiosnę posiałam też trochę z nasion i liczę na to, ze jeszcze zakwitną. Miliny posadziłam zeszłej wiosny trzy różne. I jeden w tym roku pokazał kwiatki :tan Największy z całej trójki. I najbardziej słoneczne stanowisko ma. Twój pewnie też niebawem zakwitnie.

Dziękuję Miłko ;:196 Ja do Ciebie chętnie zaglądam, bo masz wiele innych odmian, które cudownie kwitną. Ta różowa zwłaszcza zapadła mi w pamięć, więc strzeż jej jak oka w głowie i rozmnażaj :wink:

Jadziu rozczochrane też ładne, ale moimi ulubienicami jednak są te poukładane ;:31
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Kasiu,jakoś sie mi zgubiłaś ,a tu takie cudne dalie ,których jestem wielkim miłośnikiem i też zbieram ,ale z marnym na razie efektem ,a w tym roku mam takie niewydarzone ,bo trochę ogryzły ślimaki i są spóźnione,w tamtym roku były olbrzymie krzaczory ,a teraz jakieś niskie ,kwitną na krótkich ogonkach ,ja uwielbiam te o największych kwiatach ,ale mam i jedną miniaturkę ,ale sobie u Ciebie użyłam na tych daliach i cieszę się ,bo widzę ,że dużo osób je też lubi ,pozdrawiam ;:168
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Katarzyno, kolekcję dalii masz piękną. Niektóre kwiaty to niemal dzieła sztuki. Bardzo mi się podobają. Niestety mogę je z żalem oglądać tylko u innych bo nie mam gdzie przechowywać.
A wielka szkoda, patrząc na twoje zdjęcia.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Witaj Kasiu, Przepięknie kwitną Ci dalie. Jest czym oko nacieszyć ;:oj
U mnie niestety susza dała się we znaki wszystkim roślinką, moje dalie nie wszystkie nawet zakwitły, a te co kwitną, mają dopiero po 1 -2 kwiatkach.
Zachwyciła mnie ta biała piękność - jeśli będziesz miała jej nadwyżkę, bo ja aż się ślinię ;:224 chętnie odkupię ;:209
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marto Ty kokietko - widziałam u Ciebie piękne dalie ;:79 Takich krzaczków wysokich jak u Ciebie ja mam moze ze cztery, a reszta to takie wypierdki, ze wstyd pokazywać... dlatego robię portreciki ;:77

Jolu ja za to podziwiam Twoje hortensje i róże, które mnie coś nie lubią... Zapraszam do oglądania ;:196

Marlenko jeszcze na jesieni zdążą pokazać na co je stać, a widziałam, ze masz bardzo ciekawe okazy ;:215 O którą białą dalie Ci chodzi? Louie Meggos czy tę NN z ostatniego zdjęcia?
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Kasiu, obie są prześliczne Obrazek. Ja dalie zakupiłam od Pana Stanisława z FO, ale niestety, karpy było dość malutkie, więc w tym roku kwitnienie jest słabe, wierzę jednak w to, że za rok będzie szał ciał :lol: Jakby któraś wpadła Ci w oko, to daj znać - podzielimy się.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Kasiu, ja wiem, że mój milin nie zakwitnie. Jest już niemłody, można powiedzieć: stary, a jeszcze nigdy nie zakwitł. W tym roku już kilka razy ze szpadlem w ręce straszyłam go, że jeśli nie zakwitnie, pójdzie precz. ;:134 Jak dotąd się nie przestraszył. Groźbę spełnię, bo żal mi miejsca. Wolę posadzić na jego miejscu różę pnącą lub clematisa. ;:108
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Nie znam się na milinach :( mój postanowił zakwitnąć jak w studni woda się skończyła i postanowiliśmy podlewać tylko niektóre rośliny... czyli jak widać czegoś się jednak ten milin boi :wink:

Przyleciał do mnie fruczak gołąbek (właściwie to przyleciał do werbeny....) ale zrobić mu zdjecie to prawdziwa sztuka...muszę jeszcze potrenowć :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Kasiu, bardzo mi przykro, że musisz wybierać roślinki do podlewania, mogę sobie jedynie wyobrazić, jak ciężko podjąć jest taką decyzję ;:168 Ja wczoraj z powodu awarii nie miałam wody na działce i nie mogłam podlać świeżo posadzonych róż i prawie popłakałam się ze złości ;:131 Trzymam kciuki - w końcu nadają jakoś deszcz, jest szansa, że wody gruntowe uzupełnią się i każda roślinka dostanie wody Obrazek

Milin zakwitł Ci naprawdę bardzo ładnie ;:215
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dziękuję w imieniu milinu :D

Francek przyniósł dzisiaj swoją pierwszą mysz - już nie mogę sie doczekać,kiedy zajmie się nornicami :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”