Zielony Świat Moniki cz. 9

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Frael
500p
500p
Od: 25 paź 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony Świat Moniki cz. 9

Post »

Na balkonie wszystko pięknie zaaranżowane. Pelargonie śliczne. ;:167 Jak ja bym chciała mieć duży balkon. Żeby na moim była tak pięknie musiałabym mieć góra dziesięć doniczek, a to przecież niewykonalne jest... :;230
nieulozona-tak
500p
500p
Od: 3 gru 2014, o 11:29

Post »

Ale cudowne widoczki u Ciebie :) Wszystko takie kolorowe, piekne, zadbane :) Wszystko ma swoje miejsce :) Super.
Pozdrawiam.
Kasia :)
zapraszam
Te co powodują uśmiech
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Moniko
zaglądam, zaglądam tylko nie zawsze piszę. Za krótka doba, każdy ogrodnik to zna. Obowiązkowo muszę przyłączyć się do echów i achów bo nie są przesadzone. Twoja ilośc fuksji poraziła mnie dawno temu. Pelasie zresztą też. ;:180 ;:180 ;:180 za Twoją pracę przy kwiatkach, ja w tym sezonie mam tylko jedną fuksję i też nie wygląda najlepiej, więc rozumiem co znaczy zaopiekować się tyloma odmianami. Moniś jesteś gigantem ;:196
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W końcu dotarłam :wink: . Pięknie rozwijają Ci się i kwitną skrętniki ;:138 . A dwubarwny fiołek kwitnie? Pewnie w tej chwili nie masz czasu sprawdzać, kiedy na balkonie zamieszkało tyle pięknych fuksji i pelargonii. Gdzie Ty je wszystkie zimujesz? No niby czytałam, że w piwnicy, ale faktycznie masz tam aż tyle miejsca i odpowiednie oświetlenie oraz temperaturę (chodzi mi tu głównie o fuksje, bo pelargonie to chyba śpią zimą)? Zazdroszczę Ci takiej przechowalni :) .
A... zapomniałabym - bardzo interesująca ta płożąca fuksja ;:oj . Napisz koniecznie coś więcej o niej ;:108 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
koniczynka2014
1000p
1000p
Od: 12 kwie 2014, o 08:49

Post »

Widoczki tarasowe piękne ;:167 A strażnik uroczy ;:167 Wyściskaj go ode mnie ;:168
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

Pięknie wyglądają twoje rośliny na tarasie Moniko, a na pelargonię variegate nie mogę się napatrzeć, taka piękna. ;:215 ;:215
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Upały minęły, teraz czekamy na deszcz ;:108

Krótkie podsumowanie ostatnich tygodni:
- na działce - prace budowlane, prace kwiatowe zatrzymane przez te afrykańskie upały. Czekamy na ochłodzenie czyli może już jutro zacznie się akcja przesadzanie ;:138
- domowe parapety - brak słów, nogą upycham i jeszcze każdego listka złamanego wsadzam do doniczki bo przecież szkoda i nie mam nawet kawałka wolnej powierzchni poza podłogą a ta jest wolna tylko dlatego że moje zwierzaki każdą roślinkę by przerobiły na sterczący goły kikucik :;230
- na balkonie - dramat ;:145 pelargonie rosną całkiem ładnie tylko tym kolorowym przypaliło słonko listki no i jakaś gąsienica sobie zrobiła bar sałatkowy ale fuksje to już inna para kaloszy, zostały tylko wspomnienia - musiałam ściąć chyba 18 fuksji, przez te upały i brak deszczu po raz pierwszy miałam na balkonie przędziorka ;:185 nie patyczkowałam się tylko fuksje poszły pod nóż i teraz pryskam i wzmacniam je - mają jeszcze czas żeby odbić do zimowania. Nie ma co się oszukiwać - ja mam balkon za ciepły dla nich dlatego zostawię tylko najukochańsze odmiany i muszę popracować nad częściowym zasłonięciem się - stanęło na kompozycji rolet, parasola i winobluszcza ;:306

Sweety - no już nie jest tak ładnie ale na szczęście pelargonie nadrabiają kolorami ;:167 ja bez nich żyć nie mogę i mimo iż miejsca nie ma to i tak się oglądam z nowymi odmianami :;230
Iwek - a zapraszam, posiedzicie sobie razem z tym moim buszu, Kropeczka na pewno udostępni ci kawałeczek podłogi o ile przyniesiesz jakiegoś smakołyka :uszy
Eriopus - bo to taka fotka była - cała fuksja to ma z 15 cm ;:306 ale ładna nie?
Frael - kochana ale ja uwielbiam Twój balkon ;:167 i uwierz mi co roku mówię - tylko 20 doniczek, a potem upycham nogą 55-tą donicę i klnę że mam za mały balkon a nie że za dużo doniczek ;:306 znowu szukam nowości ;:170
Nieułożona - dziękuję ;:168 już mam plan jak będzie za rok :;230
Jolcia - oj kogo ja tu widzę ;:oj jak fajnie ze się zameldowałaś bo myślałam że już zniknęłaś z forum ;:145
Wiktorio - kolejna zaginiona w akcji forumka :tan fiołeczków o kolorowych listkach przybyło w tym roku ale to jeszcze maluszki. Tak samo jak na balkonie w domu mam różnorodność :;230 Balkonowce zimuję w pracy w nieużywanym biurze - trochę się z tym najeżdżę ale przynajmniej mam je na oku codziennie. Fuksja płożąca - jest superowa. Wprawdzie kwiatki ma malutkie ale za to bardzo fikuśne i dużo, no i sama wygląda bombowo - już mi zarosła całą donice i fajnie zwisa.
Koniczynko - Kropeczka wyściskana ale chyba ty też całą masę futrzaków do ściskania co ;:224 ?
Janku - dziękuję, wariegatki w tym roku tez ładnie kwitną także cieszą podwójnie.
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Sliczne abutilony!
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
anula2007
100p
100p
Od: 19 lis 2013, o 21:49

Post »

Piękne abutilony i wszystko inne też ;:215 .
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Kochana czy biały ma nasionka? on jest obłędny, też je lubie i mam inne. ;:306
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Moniko ,jak pięknie wygląda Twój balkon ,nie mogę się napatrzeć takie wszystko śliczne i kwitnące ,fuksje niesamowite mam te odmiany niestety nie opisane kupione na targu , dzięki Tobie opiszę sobie :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Balkon pięknie ukwiecony ;:215

A Twoje kloniki są prześliczne, dobrze je dokarmiasz ;:108
Awatar użytkownika
eriopus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 cze 2015, o 19:16

Post »

Fajna ta fuksja :) mówisz, że 15 cm ma a na zdjęciu ogromna się wydawała i zrobiłem z niej daturę :;230 Teraz powaliłaś mnie tym klonikiem w wersji variegata ;:167
Awatar użytkownika
izary
500p
500p
Od: 11 wrz 2014, o 11:09

Post »

Monika, nie wiem jak to się stało, ze przegapiłam ostatnie zdjęcia ;:oj Cudny Twój balkom, nie widać chaosu w tym upychaniu, wszystko jest tak pięknie zestawione A jak tam fuksje? Odbijają po cięciu?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”