Moje oczko w głowie cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 7

Post »

Danusiu u mnie w dzień i w nocy upał . W nocy oka wszystkie pootwierane a w dzień zamknięte i rolety zasłonięte ale co z tego jak nocą jest 25 stopni nie da się spać . Ja zaczynam podlewanie po południu od 16 i do wieczora leję wodę i z rana ale to mało pomaga , tyle że roślinki nie zaschną na amen .
Martusiu moje lilie w różnych terminach sadzone to i rożnie kwitną , jeszcze mam kilka w pąkach , przez upały kwintą bardzo krotko .
Ja też mam podobne życzenie ale jakoś nie chce się spełniać ;:185
Dzięki bardzo i wzajemnie ;:196
Witaj Kasiu :wit nie wiem co to za kwiatuszki te niebieskie ale są śliczne , to na pewno nie Brunnery i ułudka chyba też nie ;:185
Witam Ewuniu :wit i cieszę się że Ci się podoba :D
13 arów to dużo i mało - mnie już zaczyna brakować miejsca na niektóre nasadzenia . Ziemia tu jest w miarę dobra a host tu jeszcze nie mam , jedynie dwie z tych malutkich , natomiast ślimaków były całe chordy , teraz przez te susze są tylko pojedyncze i to jest zaleta upałów ;:306
Dziękuję i zapraszam ponownie ;:65
Marysiu te lilie są wszystkie tegoroczne , na starej działce wyschły , kwitły jakieś pojedyncze , natomiast te podlewam codziennie ;:108
Marysiu nie pamiętam co Ci dawałam ale chyba nie galtonie bo w ubiegłym roku miałam tylko jedną , to były cebulki ?? to może Eukomis albo ??? :oops: amnezja ;:306
Ja też przyłączam się do chóru wołający wody i chłodu ;:196
Jadziu ja też podlewam to co trzeba , co młode - ale u mnie wszystko trzeba ;:306
patrzyłam są trzy patyczki to i trzy cebulki powinny być , jak łodyżki zaschną to Ci wyśle ;:196

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widoczek ogólny ogródka super--trawka zielona, kwiatki kwitną , zielone, śliczna altanka . Super , nie widać suszy. Nawet nie chcę u mnie robić fotek ogólnych , bo masakra.... :? ale trudno, nic nie poradzimy. Już nie długo i tego się trzymajmy :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

Tereniu widziałaś hortensje w Lidlu?? - fajne odmiany i cena 12,99?
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Tereniu ;:196 szkoda ,że patyczki sie zbuntowały ,na cięłaś się ,a one ...,ale może jeszcze będzie okazja do ukorzenienia ,ale bez pośpiechu i dadzą z siebie wszystko :D
Pamiętam o kwiatach dla Ciebie .Tylko tak myślę ,że we wrześniu jak się dobrze ochłodzi .
Działeczka pięknie się prezentuje ;:333 ;:333
Już niedługo będzie chłodniej .
Zdrówka ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Tereniu, czy u Ciebie też ani kropli deszczu? Ta susza mnie wykończy , szkoda mi roślin , nawet drzewa owocowe skapcaniały . W Kielcach ponoć padało , a u nas nic. W tej chwili spadło parę kropel , które wysychały w locie.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Tereniu :wit
Obiecują, że niedługo upał zelżeje, och jak mi się marzy takie normalne polskie lato, niebieskie kwiatuszki śliczne, ale co to też nie wiem ;:185
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Hej Tereniu !
Co u Ciebie oderwij się od ogródka i napisz czy Ci podlało działkę. U mnie 3 godzinne podlewanie było i jest czym oddychać.
Pozdrowienia przesyłam ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam niedzielnie ;:4
Karolinko dziękuję ;:196 tylko tyle mogę pokazać bo ten kawałek podlewam dwa razy dziwnie a reszta wyschła , nie mówiąc co jest na starej działce .
Już od jakiegoś czasu zapowiadają że się ochłodzi i popada i nic :(
Witaj Beatko Do Lidla ma 40 km. a teraz jestem zajęta podlewaniem - nie byłam , szkoda - napisz co było ciekawego ? :wink:
Alu witam ;:167 Ten rok jest dziwny i te młode roślinki nawet jak by się ukorzeniły to nie wiadomo jak by przeżyły te upały ? będziemy jeszcze próbować i to nie raz ;:108 Kiedy te chłody ?? bo ja już nie daje rady .
Dziękuję bardzo , pozdrawiam i posyłam ;:196
Wiesiu U mnie też ani kropli , co dzień buczy , huczy , grzmi ale nie wiadomo gdzie pada ?? Ja już nie mam sił a moje roślinki większość padła mimo podlewania ;:223
Witaj Iwonko nie podlało działeczki i chyba nie podleje , miało się ochłodzić a dziś nie ma czym oddychać :( dziś już nie podlewałam ,nie mam sił .
A jak tam Twoja Acmela ?? wyrosło Ci coś ??
Ja również pozdrawiam i posyłam ;:196
Marysiu witaj ;:196 Jestem - jeszcze żyje ;:306
Nic nie podlało a dzisiaj była taka duchota że trudno było wytrzymać :( Nie byłam na działkach i nic nie podlewałam - poddałam się , na górze to już wszystko wyschło a i tutaj mimo podlewania podsychają roślinki .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No Kochana zdjęcia świadczą o zupełnie czymś innym i dobrze niech nas cieszą...i Ciebie też!
Tereniu na działeczce jest inny klimat, jak byłam u Ciebie to nie było takiej suszy, a tam było raczej sucho :D
Deszczu Ci życzę i dobrego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ogród już wygląda pięknie. W bardzo szybkim czasie go zagospodarowałaś.
Korzystasz z altanki?
Piękne masz lilie
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Tereniu ;:196 nowa działeczka sprzyja Twoim roślinkom i dobrze ,Myślę ,że masz racje ,faktycznie młode roślinki mogłyby nie przetrwać .Podobno ma się ochłodzić od wtorku .Deszczyku chłodu i zdróweczka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Tereniu, nie przejmuj się , będziemy miały co kupować jesienią :;230 .
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,u mnie dopiero dzisiaj troszkę popadało,ale pod roślinami sucho ,bo co to jest pół godzinki bardzo delikatnego deszczu,ale nie musiałam dzisiaj podlewać ,ja też się już buntuję z tym podlewaniem ,ale jak pomyślę ,że wszystko się naprawdę zmarni ,to znowu się zabieram za węża ,tyle naszej pracy ,wyrzeczeń i pieniędzy pójdzie na marne ,to po co to wszystko robimy,czasem też mi się wydaje ,że to nie ma sensu ,ale jak żyć bez ogrodu,przynajmniej ja to bym chyba zwariowała,ale może bądźmy dobrej myśli i przetrwajmy te przeciwności ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam nadzieję Tereniu, ze te niedawno posadzone roślinki żyją :)
U mnie nadal sucho. Tu i ówdzie padało a u mnie nic, trudno czekam. Trawnik zółty, część hortensji wyschła....liście opadają z drzew. Jedynie hibiskusy dają radę , rudbekie, stare róże . Oj wody , wody :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Tereniu lilie jak malowane , moc kolorów i różnych wzorów, a susza to już chyba nam wszystkim potężnie dala sie we znaki , oj szkoda tej naszej pracy włożonyej , szkoda patrzeć jak wszystko mimo ciodziennego latania z konewkami - schnie , u mnie to już niewiele uratowac się da , ostatni raz padało ponad miesiąc temu ;:185 dobrze że na Twoje lilie popayrzec moge ;:167 , pozdrawiam serdecznie ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”