Ogród Filemona

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Filemona

Post »

no pewnie z tego co czytałam to jedna papużka była by nieszczęśliwa .
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Identyczną widziałam w majstrze w moim mieście. Śliczna.
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

A to historia!
No ale dobrze, że nie zdążyłaś znaleźć odpowiedniej klatki i że papuga wraca do właściciela i swoich towarzyszy.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Piękna ...Papugi trzymane w pojedynkę szukają towarzystwa w ludziach... Musialabys jej duzo czasu poświęcić. Może jak byś się zdecydowała możesz dostać od tego hodowcy młodą oswojoną w zamian za zwrot tej piękności?
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Papuga została zabrana wczoraj nie powiem szkoda mi było trochę ale wiem że tam ma dobrze. Pan chowa 40 papug ma je na dworzu w wolierze.
Co się okazało drzwi do klatki otworzył jego 6 letni syn a nie ojciec.
Nie chce papugi ponieważ jak czytam to najlepiej żeby mieć kilka żeby były szczęśliwe a ja mam jeszcze koty. Tą jakby się właściciel nie znalazł bym zostawiła ale wyszło jak wyszło.
Dostałam znaleźne na "flaszkę" chociaż nie chciałam wziąć to Pan nie przyjmował tego do wiadomości.Mi i tak zależało na tym żeby papuga miała jak najlepiej.

-- 12 sie 2015, o 14:17 --

Marto Na żywo jeszcze ładniejsza teraz tak mi pusto bez niej :(

Dario tak jak pisałam nie znalazłam w sklepie odpowiedniej musiałabym zamawiać przez internet.

Olu jak już tak wyszło że papuga wróciła do domu to się nie decyduje na inną mam koty więc wolę nie ryzykować, tak to chociaż nie będę musiała filemonka pilnować.
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czasami koty potrafią zaakceptować innego zwierzaka jako członka stada domowego i na niego nie polują, a czasami nie. Mam na myśli chomiki, szczurki, różne ptaki.
My mieliśmy kiedyś kotkę i chomika jednocześnie. Kotka była bardzo łowna i zaczepiała chomika przez pręty klatki, aż w końcu chomik ją dziabnął w tę łapę, którą mu tam wsadzała i od tamtej pory tylko mu się przyglądała z wielkim zaciekawieniem. :lol:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Anitko jak człowiek się przywiązuje szybko, już ci żal papugi. ;:168 Lepiej jej będzie w znanym towarzystwie.
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Dario ja już widywałam na działce martwe ptaki zagryzione przez Filemona bo to on głównie coś łapie.

Soniu ja tym bardziej jest z ludzi którzy się szybko przywiązują do zwierzaków. Jak zginął mi Mikuś którego miałam trzy miesiące to strasznie ryczałam.
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Niedługo koniec upałów jak się ciesze bo już mnie dobijała ta temperatura ;:219 od wczoraj już się trochę ochłodziło ale jeszcze to nie to co bym chciała. Czekam na zdecydowanie chłodniejsze dni bo mam trochę pracy w ogrodzie. Do posadzenia kilka roślin i masa pielenia :?
W ogóle w tym tygodniu nic nie idzie po mojej myśli a to listonosz nie mógł do mnie dotrzeć z paczką ( ominął mój dom bo go widziałam) i czekanie na niego pół dnia aż w końcu musiałam sama na pocztę jechać. Oczywiście paczka z roślinkami :D nowe jeżówki od Moniczki W tym tygodniu miałam też jechać do Pęchcina ale upały pokrzyżowały plany. Miałam też mieć zdjęty aparat z zębów ale ortodonta będzie miał trzytygodniowy jak to określił niespodziewany urlop i klops także do września zostaje z takim uśmiechem Obrazek

Magical candle piękna hortensja muszę się skupić na jej rozmnożeniu czemu tylko jedną posadziłam ;:124

Obrazek

Jak się skończą upały zacznę poszerzać dam żurawki, runiankę i trawę hakonechle

Obrazek

floksy mimo upałów pięknie kwitną

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Anitko u ciebie, takie temperatury, to pewnie fenomen. Ciesz się, bo niedługo zapowiadają chłody. Szpaler hortensjowy już piękny, ;:oj a po uzupełnieniu, będzie zjawiskowy. Magical Candle kusi mnie bardzo, jest cudna. Dobrze, że nie mam porządku na rabacie gdzie będą kolejne hortensje, bo już bym kupiła. Poczta, to skostniała instytucja, jak nie muszę to nie korzystam.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ślicznie wygląda ten szpaler hortensji! Anitko, przemyśl sadzenie runianki - dość mocno się rozrasta, mocno zadarnia i po kilku latach jest mocno kłopotliwa.
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Niespodziewany trzy tygodniowy urlop hahaha uśmiałam się :)

Hortensje pięknie się odwdzięczają za zadbanie :) też planowałam stworzyć rabatę z hortensji, tylko tak się zastanawiam, że pięknie wyglądać będzie teraz i tak szukam jakiegoś połączenia kwitnień w ciągu roku, żeby ciągle coś cieszyło oko.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

floksy cudnie kwitną .moje co raz podsuszy słoneczko.nie nadążam,żeby je podlewać, bo codziennie tam nie jestem :|
Magical candle piękna ;:167
Pytałam też u siebie na wątku, co z tym rozmnażaniem hortensji??
Nigdy tego nie robiłam.Ale nowe , na nowy ogród to bardzo by mi się przydały ;:108 ;:108
ale kiedy i jak to robić ???
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Soniu ja będę rozmnażać z patyczków magical candle jak się uda to na pewno ci podaruje. U swojego chłopaka w piwnicy udało mi się wyhodować hortensje z patyczków więc w przyszłym roku tylko tam będę rozmnażać. Niestety u mnie w domu w różnych miejscach się nie udało niby już puszczały korzonki ale później gniły.

Moniczko to teraz mi dałaś do myślenia z tą runianką może spróbuje jak mnie będzie denerwować to wyrzucę

Paulina hortensje nawet w zimię ładnie wyglądają jak zostawisz kwiaty. Mi się nawet podobają jak jeszcze nie kwitną. Ja połączę je z żurawkami i trawami więc ozdoba cały sezon.

Aniu hortensje możesz teraz rozmnażać po przez pszysypanie gałązek na wiosnę będziesz miała ukorzenione sadzonki. Możesz również wiosną włożyć patyczki do wody chociaż z własnego doświadczenia wiem że to nie takie proste musi im chyba miejsce podpasować bo mogą zacząć gnić.
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anito, Aniu - pozwolę sobie coś podpowiedzieć o rozmnażaniu hortensji we własnym zakresie.
Ja dostałam w tym roku patyczki od forumki, takie po wiosennym cięciu hortensji i wsadziłam je prosto do gruntu, w miejscu ocienionym przez drzewa i raczej wilgotnym i tam sobie ukorzeniam różne krzewy z pędów zdrewniałych. Kilka takich hortensjowych patyczków próbowało kwitnąć już w tym roku. :)
Nie traktuję ich żadnym ukorzeniaczem. Te grubsze lepiej się ukorzeniają (grubości ołówka lub coś zbliżonego). Tylko podłoże musi być wilgotne.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”