Moje Arboretum cz.3
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje Arboretum cz.3
Wiesz Karola obserwuję w tym roku kasztanowce i po mimo upałów ,szrotówka one nadal trzymają się dzielnie ani jeden listek nie opadł .Może i szrotówek się spali przez te upały
.Stare drzewa i stare róże nawet bez podlewania mają się dobrze .Te słabiej zakorzenione jednak odczuwają te upały i suszę.Miejmy nadzieję ,ze pod jesień jeszcze bedziemy się cieszyć kwiatami .Dziwię się ludziom którzy likwidują studnie i brukują zamiast wysiać trawę .Fakt u mnie trawy niet ,ale też mam zbyt mały ogródek.Produkuj te magnolie Karolino

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miłko po prostu szkoda gadać , chyba zrobię kilka zdjęć i pokażę jak jest u mnie, ale to horror i Ci o słabych nerwach lepiej niech nie patrzą 

- karolacha
Daysy no mam nadzieję ,że z tej śpiączki w ogóle się obudzą
i ,że będzie co reanimować 

- karolacha
Jadziu mam nadzieję ,że w te upału nie tylko roślinki padają, ale i robale padną na dobre. Zobacz,ze nie ma komarów. Ślimaki chyba też się pochowały . To i inne szkodniki może wyschną
Jadziu, wiadomo,że jak ktoś ma malutki ogrodek ,czy podwóreczko, podjazd, to nie ma wyboru. Ale mieć 10 arów ogrodu i posiać trawę
szkoda,że nie wybrukował , ale wszystko przed nim 
Zobaczysz jakie będę miała magnolie, tylko nie wiem czy doczekamy, ale zabawa jest zabawą , na pewno posieję i to kilka kolorów

Jadziu, wiadomo,że jak ktoś ma malutki ogrodek ,czy podwóreczko, podjazd, to nie ma wyboru. Ale mieć 10 arów ogrodu i posiać trawę

Zobaczysz jakie będę miała magnolie, tylko nie wiem czy doczekamy, ale zabawa jest zabawą , na pewno posieję i to kilka kolorów

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Karola może dożyjemy i zobaczymy Twoje cudowne magnolie z nasionek.Podlane, a deszczu dalej nie widać ale szczawikowi nie przeszkadza żadna pogoda ,żeby sie panoszył .Dzisiaj wieczorem po podlaniu nawet dałam się do pielenia tego wrednego szczawika, bo wiał fajny chłodny wiaterek.Zaraz żyć się chciało
- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Teraz rzeczywiście jest dużo takich ogrodów-trawniki,bruk i choinki.
Niedaleko obok mnie rosną brzozy i tylko czubki mają zielone.
Niedaleko obok mnie rosną brzozy i tylko czubki mają zielone.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Karolino dobrze, że masz zdrowe podejście do wielu spraw i nie idziesz na łatwiznę-szarzyznę, bo tak nazwałbym brukowanie podwórek, monolity ogródkowe tuje-trawnik itp. U mnie też był pomysł zabetonowania podwórka, bo po deszczu nie wsiąkała woda. Ale sam osobiście zobowiązałem się podwyższyć ziemią podwórko, by tylko uniknąć betonu i okazało się, że ziemia była zbyt zbita i wystarczyło ją rozluźnić.
Jak najbardziej jestem za nowoczesnością ale też za zdrowym rozsądkiem i naturalnymi rozwiązaniami, nawet jeśli wymagają trochę wysiłku (studnia, zbiorniki na deszczówkę, palenie w kominku drewnem czy koszenie niezabrukowanego podwórza)
Jak najbardziej jestem za nowoczesnością ale też za zdrowym rozsądkiem i naturalnymi rozwiązaniami, nawet jeśli wymagają trochę wysiłku (studnia, zbiorniki na deszczówkę, palenie w kominku drewnem czy koszenie niezabrukowanego podwórza)
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
I pomyśleć, że planowałam kilka spotkań w sierpniu w moim ogrodzie. W świetle bieżącej aury nie za bardzo mam się czym chwalić. Owszem, te najdorodniejsze dalie są piękne i okazałe - można oglądać - a jak!
Ale wiele miejsc wygląda marnie
Pomimo podlewania... 

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Karolinko
nawet u nas komarów jakby prawie nie widać.
Wiesz, mam oczko a to wylęgarnia tych kłujek. Ale nawet to nie za wiele im pomaga.
Chyba należy Ci życzyć deszczu mimo, że nadchodzi weekend.

Wiesz, mam oczko a to wylęgarnia tych kłujek. Ale nawet to nie za wiele im pomaga.
Chyba należy Ci życzyć deszczu mimo, że nadchodzi weekend.

- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Karolciu piękne hibiskusy
.
Susza w całej Polsce,widzę.A ja myślałam,że tylko u nas
.
Też mam kilka hibiskusów.Jeden dostałam,a reszta ,te co nie kwitną,to z własnego siewu.Zauważyłam na 2 pąki
.Bardzo mnie ciekawi,jak zakwitną.
Piękne te pełne.
Siej magnolie,siej
.Takie z własnych nasion może mniej wrażliwe?

Susza w całej Polsce,widzę.A ja myślałam,że tylko u nas

Też mam kilka hibiskusów.Jeden dostałam,a reszta ,te co nie kwitną,to z własnego siewu.Zauważyłam na 2 pąki

Piękne te pełne.
Siej magnolie,siej

- karolacha
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Ja tez mam taką nadzieję
Karolinko znasz imię tej różyczki na 3-cim zdjęciu 

- karolacha
Daysy nie znam imienia tej róży, ale ona ładna tylko w stadium pąka, potem koniuszki płatków brązowieję, mimo,że jeszcze dobrze nie rozwinięta, to już jakby schła. Poza tym jest ciężka i jak jest większa i to łebki zwisają w dół i sedna róży nie widać
Ale brzydka nie jest

- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Karolinko mnie się wydaje ,że ta róża to jakaś z odmian ,która lepiej by rosła w bardziej cienistym miejscu w słoneczku nie może się rozwinąć i dlatego zasycha 

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Kolekcja hibiskusów imponująca! U nas na Mazowszu rzadko się je spotyka, bo za zimno więc z przyjemnością oglądam.