Meble ogrodowe plastikowe - użytkowanie,czym wyczyścić
- 
				izabelka81
- 10p - Początkujący 
- Od: 4 maja 2011, o 18:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Meble ogrodowe plastikowe - użytkowanie,czym wyczyścić
Ma ktoś może patent na przywrócenie wyglądu kilkuletnim białym ( kiedyś) krzesłom. Próbowałam cifem z wybielaczem, ale po tym stały się szorstkie i łatwiej przyczepia się do nich brud.

- annodomini
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 13 sty 2008, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Plastikowe meble ogrodowe - czym wyczyścić
Plastikowe krzesła ogrodowe kosztują 19,-  tego się nie myje, to się wymienia   Tzn. można myć, ale nie można oczekiwać rewelacji.
 Tzn. można myć, ale nie można oczekiwać rewelacji.

Tzn. można myć, ale nie można oczekiwać rewelacji.
 Tzn. można myć, ale nie można oczekiwać rewelacji.Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam

- 
				mlodzieniec
- 200p 
- Od: 23 maja 2013, o 12:33
Ja bym spróbował pasty polerskiej do plastiku, takiej samochodowej, którą poleruje się reflektory. Ale jaki to da skutek to trudno powiedzieć.

- PiotrekP
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kiedyś czyściłem takim urządzeniem na gorącą parę, kupiona w Niemczech. Wyglądały jak nowe. Teraz mam drewno.

- annodomini
Pozwolę sobie podsumować  odpowiedzi :
-Temat bez szans na powodzenie ..niestety
-można myć, ale nie można oczekiwać rewelacji.
-Ale jaki to da skutek to trudno powiedzieć
-Teraz mam drewno...

-Temat bez szans na powodzenie ..niestety
-można myć, ale nie można oczekiwać rewelacji.
-Ale jaki to da skutek to trudno powiedzieć
-Teraz mam drewno...
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,

- 
				izabelka81
- 10p - Początkujący 
- Od: 4 maja 2011, o 18:06
Wiem, że drewniane meble są lepsze bo także je mam. Ale szkoda mi tych plastikowych bo przy większych imprezach są bardzo przydatne.

- 
				miki331
- Od: 21 lis 2012, o 18:13
Spróbuj przetrzeć na mokro szmatą z  jakims lekko rozcieńczonym wybielaczem na bazie chloru. Często czyszczę w ten sposób rózne rzeczy plastikowe, ceramiczne. Najpierw jednak testuję stężenie. ( Za wyjatkiem oczywiście wszelkich art. metalowych, drewnianych)

Dimer i problem masz rozwiązany tylko mocno stężony tak 1:3-5 . Odczekaj 15min i coś z mocnym strumieniem wody jeżeli bardzo brudne poszoruj szczotką , Do tego pamiętaj o rękawiczkach .

- koniczynka2014
- 1000p 
- Od: 12 kwie 2014, o 08:49
W handlu jest specjalny płyn do czyszczenia plastikowych krzeseł. Skuteczny, mocno czyści ;-)

Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=75337
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota

Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Dimer jest w każdym sklepie motoryzacyjnym biało zielony ( dwuskładnik ) a odbiegając od tematu to bardzo ładnie pierze się  w nim dywany , myje samochody ...   

- annodomini
W zeszłym tygodniu robiliśmy z żoną generalne porządki w mieszkaniu, gdzie kilka lat wcześniej robiony był remont. Mistrz, który robił remont pochlapał dosłownie wszystko unigruntem, farbami lateksowymi i olejnymi. Jak zobaczyłem zaklejone unigruntem szyby i parapety to ręce mi opadły, bo wiedziałem, że doczyszczenie tego graniczy z cudem. Żona pojechała do Cas... po jakąś chemię do sprzątania. Przywiozła środek do pryskania, dwuwarstwowy. Przed każdym użyciem trzeba mocno wstrząsnąć, żeby dwa kolory (biały i różowy) się wymieszały. Uśmiechnąłem się pod nosem - znowu wcisnęli jej jakiś drogi wynalazek. Żona wstrząsnęła pojemnikiem, prysnęła raz i starła z parapetu farby i unigrunt   W życiu czegoś takiego nie widziałem. Więc jak coś czyścić, to tym wynalazkiem. Nazwy nie pamiętam, ale myślę, że w sklepie podpowiedzą.
 W życiu czegoś takiego nie widziałem. Więc jak coś czyścić, to tym wynalazkiem. Nazwy nie pamiętam, ale myślę, że w sklepie podpowiedzą.

W życiu czegoś takiego nie widziałem. Więc jak coś czyścić, to tym wynalazkiem. Nazwy nie pamiętam, ale myślę, że w sklepie podpowiedzą.
 W życiu czegoś takiego nie widziałem. Więc jak coś czyścić, to tym wynalazkiem. Nazwy nie pamiętam, ale myślę, że w sklepie podpowiedzą.Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,

Ja kupiłam środek do powierzchni mocno zabrudzonych FM. Mi sprzedała go znajoma znajomej i domyłam tym meble ogrodowe, stare neble kuchenne w letniej kuchni i wszystko, co dawno spisałam na straty. Znajoma ma jeszcze w domu plastikową boazerię, którą chciała już zrywać, ale domyła tym super i jeszcze na razie mogła odpuścić sobie remont.

- asprokol
- Od: 1 cze 2012, o 21:53
Re: Meble ogrodowe plastikowe - użytkowanie,czym wyczyścić
Z meblami plastykowymi jest jak z aluminium. Kiedy wytworzono pierwsze sztućce to król jadł aluminiowymi a reszta dworu musiała sięgnąć po te tańsze ze złota.
Kiedyś meble plastykowe biły cenami te drewniane i stalowe. Teraz cóż i plastykowe meble i aluminiowe sztućce robią podobne wrażenie i jeżeli ktoś się na nie decyduje to najważniejsze dla niego jest, że są tanie.

Kiedyś meble plastykowe biły cenami te drewniane i stalowe. Teraz cóż i plastykowe meble i aluminiowe sztućce robią podobne wrażenie i jeżeli ktoś się na nie decyduje to najważniejsze dla niego jest, że są tanie.
Nie do końca się zgodzę z powyższym.
Niektórzy oprócz tego, że chcą kupić meble tańsze od drewnianych czy aluminiowych to decydując się na te z tworzywa sztucznego szukają w nich także trwałości i ergonomii.
Ja osobiście wolę meble z dobrego tworzywa, niż z taniego, iglastego drewna, jeśli są w tej samej cenie.

Niektórzy oprócz tego, że chcą kupić meble tańsze od drewnianych czy aluminiowych to decydując się na te z tworzywa sztucznego szukają w nich także trwałości i ergonomii.
Ja osobiście wolę meble z dobrego tworzywa, niż z taniego, iglastego drewna, jeśli są w tej samej cenie.
- asprokol
- Od: 1 cze 2012, o 21:53
Niektórzy oprócz .........................
Tym się różnimy że ja zawsze wypowiadam się w swoim imieniu i nie jestem rzecznikiem niektórych.
Zamieściłem fotkę skrzynki z technorattanu na poduszki markowego włoskiego producenta w cenie powyżej 1k i jak ten sprzęt wyglądał po 4 latach
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 2&start=42
Dlatego moje zdanie zawsze opieram na własnych doświadczeniach a nie na informacjach z prospektów reklamowych.

Tym się różnimy że ja zawsze wypowiadam się w swoim imieniu i nie jestem rzecznikiem niektórych.
Zamieściłem fotkę skrzynki z technorattanu na poduszki markowego włoskiego producenta w cenie powyżej 1k i jak ten sprzęt wyglądał po 4 latach
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 2&start=42
Dlatego moje zdanie zawsze opieram na własnych doświadczeniach a nie na informacjach z prospektów reklamowych.