Róże w ogrodzie 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże w ogrodzie 2015

Post »

April pisze:No i przywołałam cięObrazek
Nie ważne czy będę jako pierwsza czy jako ostatnia, ważne żebym byłaObrazek

Lobelia u mnie wyschła na wiór :;230 Róże nie kwitną...no nie ma co focić.
Zupełnie przeciwnie jest u ciebie. Lacre super. A ja miałam ją kupić ;:223 Ale ty masz dobrą ziemię a u mnie walka o każdy metr kwadratowy.
I Dieter M. też urzeka.
I jak tu wracać na tą moją pustynię....

Aprilku ach te śmieszne zabaweczki... skąd je bierzesz.... podaj link ;:oj
Nic straconego Lacre możesz kupić... :;230
Ziemia, ziemią raczej pomyśl o ściółkowaniu róż... najlepiej kompostem.... albo z braku laku czymś, co
się szybko rozłoży.... ;:108
Dobrze, że jesteś ;:168

AnaAn pisze:Jestem pod wrażeniem Twojej Lacre :wit

Aniu............ :;230 no coś Ty :;230 ja po obejrzeniu Twoich dostałam chandry :;230
Psiunio robi wrażenie milusińskiego ... ;:168

cd. co kwitło i jeszcze kwitnie do dziś... :D

Olivia ;:167
Obrazek

St. Swithun ;:167 i Spirit of Freedom ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

W donicy rośnie róża , która utrzymuje kwiaty około 4 tygodni jak nie więcej.... :;230
Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olivia ;:167
Obrazek

Novalis ;:167
Obrazek

Obrazek

Cream Abundance, Dieter Miller, Lacre ;:167
Obrazek

Poul Bocuse ;:167
Obrazek

Schone Maid ;:167
Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lacre ;:167
Obrazek

Obrazek

Dieter Miller ;:167
Obrazek

Obrazek

Marc Chagall ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:196 :wit
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

W takim razie ja powinnam wpaść w depresję :;230
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Majeczko, ja Cię "uduszę", za każdym razem jak tu zajrzę jestem normalnie chora, skąd Ty bierzesz te cudeńka, jejku przecież ja wcale nie chcę wiedzieć ;:306, bo czasami, zgłupiała bym do reszty :;230 i musiałabym posadzić je chyba u sąsiada. Wszystkie piękne, a Schone Maid to prawdziwa perełka, zresztą nie tylko ona, czyżby Twoje królewny nie robiły sobie nic z tych upałów, bo takie jędrne i zdrowe. Mi już tak daje w kość ten skwar, że chwilami nie mam siły nawet moich podlewać, nie mówiąc już o pieleniu, czasami wyskoczę na trochę i mam dosyć, a w zanadrzu przesadzanie, oczywiście jak się ochłodzi, jednak na samą myśl już mam dosyć.
Azalia
50p
50p
Od: 6 lut 2012, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ta w donicy długo trzymająca kwiat to jak się nazywa? Po obejrzeniu twoich zdjęć lista zakupowa coraz dłuższa, a działka coraz bardziej zapchana. Potrzebna pilnie wygrana w Lotto na zakup hektara pola.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Majeczko, Olivia Rose musi być moja ;:167 ;:108 Wygrzebię ją spod ziemi, ale kupię :D Widzę, że pięknie utrzymuje kwiaty i nie wiszą smętnie do dołu...To duży plus dla niej.
Jak długo masz Paul Bocuse? Ja kupiłam ją pod koniec lipca i nadal siedzi w donicy. Nie mam ochoty kopać w te upały, a poza tym ziemia zaschnięta jak skorupa...Czekam na deszcz, bo nawet podlewanie niewiele pomaga ;:185
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Marc Chagall i Oliwia cudna ;:167 Koło niej rosną floksy czy goździki?
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Chagall przypomina mi First Lady! Też mocna i urocza.
Zastanawiam się nad Novalisem, ale chyba już nie powinnam sadzić róż. Mam jedna w donicy i jedno miejsce. I finito!
Twój różany ogród będę sobie podziwiać! I już!!! ;:215
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnaAn pisze:W takim razie ja powinnam wpaść w depresję :;230

Aniu..... no co Ty !!!! :;230 :;230 nie bierz przykładu ze mnie :;230 bo będziesz ryć ...... ;:oj
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ilona2715 pisze:Majeczko, ja Cię "uduszę", za każdym razem jak tu zajrzę jestem normalnie chora, skąd Ty bierzesz te cudeńka, jejku przecież ja wcale nie chcę wiedzieć ;:306, bo czasami, zgłupiała bym do reszty :;230 i musiałabym posadzić je chyba u sąsiada. Wszystkie piękne, a Schone Maid to prawdziwa perełka, zresztą nie tylko ona, czyżby Twoje królewny nie robiły sobie nic z tych upałów, bo takie jędrne i zdrowe. Mi już tak daje w kość ten skwar, że chwilami nie mam siły nawet moich podlewać, nie mówiąc już o pieleniu, czasami wyskoczę na trochę i mam dosyć, a w zanadrzu przesadzanie, oczywiście jak się ochłodzi, jednak na samą myśl już mam dosyć.

Ikonko.... cieszę się, że znalazłaś chwilkę być tu... ;:196 Skąd je biorę.... upatruję je sobie i czytam o nich.... ;:101
Moje też dostają w kość w tą pogodę ;:108. Te które pokazuję najlepiej się mają.
Jak znam życie, to pewnie jesienią skusisz się na coś :;230 Schone Maid mi również bardzo przypadła do ;:167
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Azalia pisze:A ta w donicy długo trzymająca kwiat to jak się nazywa? Po obejrzeniu twoich zdjęć lista zakupowa coraz dłuższa, a działka coraz bardziej zapchana. Potrzebna pilnie wygrana w Lotto na zakup hektara pola.

Azalia..... ta o która pytasz została kupiona wiosną w doniczce. Jest, to tak zwana róża miniaturka z tych większych .... jaką kupujemy w kwiaciarniach na imieniny. Pogrzebałam w necie i znalazłam ją.... oto ona Infinity http://roses-forever.dk/brands/infinity/ tą różową też bym chciała :;230
Moja nieźle wybujała... hihihi... ma około 80 - 90 cm każdy pęd... jest super różą. ;:333
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dorotka350 pisze:Majeczko, Olivia Rose musi być moja ;:167 ;:108 Wygrzebię ją spod ziemi, ale kupię :D Widzę, że pięknie utrzymuje kwiaty i nie wiszą smętnie do dołu...To duży plus dla niej.
Jak długo masz Paul Bocuse? Ja kupiłam ją pod koniec lipca i nadal siedzi w donicy. Nie mam ochoty kopać w te upały, a poza tym ziemia zaschnięta jak skorupa...Czekam na deszcz, bo nawet podlewanie niewiele pomaga ;:185

Dorotko koniecznie zaproś Olivie Rose na rabatę angielską. Moja na pewno nie dała jeszcze czadu... rośnie zadołowana w doniczce, a to nie najlepsze warunki dla tak dużej róży.
Paul Bocus też mam w donicy :;230 , podobnie jak Olivka jest zakupem wiosennym. Bardzo podobają mi się jej kwiaty ;:168
Zastanawiam się gdzie ją posadzić na stałe... zawsze mam problem z wysokością krzaczków.... :;230
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Witaj Majeczko :)
Rzeczywiście, masz morze kwitnących róż "na bogato". ;:138
Miło pooglądać.
Jak sobie radzisz z suszą ?
Przyznaję, że z lekką zazdrością oglądam te zdrowe listeczki.
Wprawdzie moja znajoma, będąc u mnie ostatnio też chwaliła moje ale to chyba przez grzeczność. :;230
:wit
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes 77 pisze:Marc Chagall i Oliwia cudna ;:167 Koło niej rosną floksy czy goździki?

Aniu obie ;:167 ;:167 ;:215 to są floksy jednoroczne... rosną i kwitną od wiosny.... muszę zebrać nasionka, bo kolor jest wprost wymarzony.... idealnie komponuje się z każdą różą.

takasobie pisze:Chagall przypomina mi First Lady! Też mocna i urocza.
Zastanawiam się nad Novalisem, ale chyba już nie powinnam sadzić róż. Mam jedna w donicy i jedno miejsce. I finito!
Twój różany ogród będę sobie podziwiać! I już!!! ;:215

Miłeczko Marc Chagal zupełnie ma inne kwity.... nic, a nic nie jest podobny do First Lady. ;:185
Novalis musi mieć nóżki w cieniu.... i jak widać daje radę... kwiaty utrzymują się w ten żar całkiem dobrze.... ;:333
Ja, tam od razu finito! :;230 poczekamy do jesieni :;230 ja się nie zapieram.... :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”