Taki - sobie ogród cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.5

Post »

Daliomaniaczko muszę pochwalić Twój ogród. Jest cudny i zjawiskowy! ;:167

Drabina jest niesamowita, wygląda dostojnie. ;:215
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dalie w pełnym rozkwicie podziwiam jak zawsze urokliwe kwiaty i każdy inny układ płatków cuda. ;:138 ;:oj
Awatar użytkownika
Gosia1704
200p
200p
Od: 21 maja 2014, o 11:02

Post »

Dzień dobry Takasobie masz przepiękny ogród i niesamowite dalie. Może można by się uśmiechnąć o jakieś co nieco w odpowiednim czasie?
;:3
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Miłka halo,halo gdzie ty się podziewasz? Dalie kwitną już pewnie obłędnie czekamy na fotki ;:65
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Marta! Gosia! Becia! Smolka! Ilonka! Alicja! Jacek! Sylwia! Krysia! Zuza! Małgosia!

Byłam na urlopie i przez 2 tygodnie nie widziałam swojego ogrodu. Dalie pięknie kwitną, ale muszę je poobcinać, ujarzmić, podlać. Zajmie mi to parę dni. Poza tym popsuł mi się na wyjeździe komputer. Zrobiłam mnóstwo zdjęć ptasich i krajoznawczych, a nie mam ich na czym obrobić. Proszę Was o wyrozumiałość ;:173 2 tygodnie bez telewizji i tydzień bez internetu i telefonu... ;:131
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Witaj po urlopie ;:196 . (Nie)cierpliwie poczekam na zdjęcia dalii. To, że nie oglądałaś telewizji, to jesteś zdrowsza, uwierz, ja jej nie oglądam od 3 lat. Gorzej, jak już nie ma komputera ;:224 , chociaż dla mózgu to odpoczynek ;:306 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Więc miałaś prawdziwy wypoczynek , umysłowy bo zabrakło wszędobylskich telewizorów i internetu ale za to dużo pozwiedzałaś , dobrze że chociaż aparat ci nie nawalił to zobaczymy jakie zdjęcia zrobiłaś .. U mnie gorąco i sucho ,moje dalie schną na pniu , w tym roku pewnie nie zobaczę już ładnych kwiatów ,chyba że wreszcie i do mnie przypłynął chmury deszczowe ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MIŁKA na dalie będę czekała bo moje w tym roku kiepsciutkie, wyrosły wysokie ale chyba jakieś choróbsko je dopadło, liście od dołu posychają, kwiaty mizeroty - popatrzę na Twoje piękności. Z takim samym utęsknieniem jak nie większym oczekuję Twoich ptaków z ukrycia, nie jedną godzinę pewno w ukryciu przsiedzialaś.
Obrabiaj zdjęcia i pokazuj.

;:196
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Wam za cierpliwość. Nie miałam znów czasu na obróbkę zdjęć i obczajenie komputera męża. Siedziałam do późna w ogrodzie wyrywając chwasty, podlewając i wycinając przekwitłe kwiaty. Kilka zdjęć z ogrodu na dziś:

Obrazek

Obrazek

Mignus Randy
Obrazek

Tutti Frutti
Obrazek

Dazzling Magic
Obrazek

Honka Wit
Obrazek

Ginger Snap
Obrazek

Willi Willi
Obrazek

Obrazek

Park Princess
Obrazek

Pewnie zanim ja zacznę buszować po Waszych ogrodach, minie kilka chwil. Niełatwo jest nadrobić dwutygodniowe zaleglości ;:131
Miłka
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Miłeczko ,na forum zawsze będą zaległości ,wystarczy dzień dwa i już człowiek ma do tyłu .
Zdjęcia pięknie Ci wyszły ;:333 kwiaty masz śliczne ;:333 .Pozdrawiam .
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Pierwsze zdjęcie mnie zachwyciło, podświetlone delikatnym słoneczkiem.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Piękne dalie moje wysuszone nie wszystkie będą kwitnąć aby mi tylko karpy przetrwały ,. Może trochę popada bo u mnie straszna susza ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

'Tutti Frutti' piękna! I 'Park Princess' też w tym roku raczej będę podziwiał u Ciebie, bo moja prawie wyschła (rabata dla niskich dalii - leję wodę ale one i tak podsychają :( ). Za to 'Mingus Randy' u mnie też pięknie zakwitł i ma imponujący kwiat!
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj Jacku! Straciłam przez suszę i urlop Jolę, kilka z rodziny Fubuki, i jeszcze pewnie jakieś się znajdą, które nie zakwitną przez aurę. Te, które ostro ruszyły wiosną i były mocne zanim nastała susza, stoją i pięknie kwitną. Marudery dostały w kość! No i te pożarte przez ślimaki, bo miały trudny start. Po prostu nastąpiła zmiana warty. Co ciekawe, te z zamorskiego przemytu, chociaż miały jedna bulwkę i oczko - urosły jak słoneczniki za s.......m! A moje niektóre dorodne karpy wydały na świat cherlaka.

Janeczko! Żeby karpy przetrwały, trzeba trochę wilgoci im dostarczyć w te upały, a jak zelżeją - nawieźć i podlewać! Wtedy będzie szansa, a może nawet zakwitną!

Wandziu! Tak cyknęłam, bo mnie też ten busz wydawał się malowniczy. Pięknie zakwitła mi krwawnica od Ryszarda i ostróżki jednoroczne. No i te dalie oraz mieczyki ;:173 Niestety musiałam zaraz potem wkroczyc z sekatorem i powycinać wszystko, co przekwitło. ;:224

Alicja! Taki urlop od forum też się przydaje! Ja się przyznaje, że jestem uzależniona, ale są z tego niewspółmierne korzyści, jak wymiana doświadczeń, pomysłów, roślin, nowe przyjaźnie ;:4

Ciąg dalszy upałów. Rano pohasałam z konewka przed pracą. 3 róże zgubiły liście. Rododendrony te na słońcu ledwie zipią. Trawy nie koszę, bo taka wysoka łapie więcej rosy i jakoś żyje i jest zielona. Niestety przed domem mam już żółty dywanik :evil:

Muszę zerwać wiśnie, bo do tej pory część wisi, a konfitura nie zrobiona. To kolejna moja wakacyjna zaległość... Ale za to jaka konfitura będzie słodka! Boję się trochę drylowania, bo są bardzo dojrzałe.

Cd. wczorajszych fotek:

Harry Meggos
Obrazek

Canby Centennial
Obrazek

Kennenmerland
Obrazek

Obrazek

Faberge
Obrazek

Noel
Obrazek
Miłka
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Miłeczko, ja nie byłam na urlopie, a mam takie same zaległości ja Ty, ten upał mnie normalnie wykańcza, mój mózg się chyba zlasował, bo mam problem, żeby cokolwiek napisać nie mówiąc już o tym, żeby cokolwiek zrobić w ogrodzie ;:223, dalie przepiękne, chyba ktoś je podlewał podczas Twojej nieobecności prawda? Poczekamy na ten spektakl, aż wszystko ogarniesz ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”