A i jak duza konewka .suuper.Marzy mi się taka, do pomalowania. ale nie mam skąd takiej wziąć
Na starym po nowemu - cz. 2
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na starym po nowemu - cz. 2
Latrie, budleje ,zawilec ślicznie to wszystko wygląda.
A i jak duza konewka .suuper.Marzy mi się taka, do pomalowania. ale nie mam skąd takiej wziąć
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miniaturowa różą śliczna
B. podobają mi się widoczki kwiatów z lodami, drewnem...lubię te klimaty , bardzo

- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, ta konewka to tubylcza, więc od razu wykorzystana.
A jakoś mam nadzieję, że i Ty taką zdobędziesz
Karolcia - ależ mi wbiłaś klina do zastanawiania się jakie to są kwiaty z lodami....
Cympekwm - niestety nie mogę zobaczyć Twojego ogródka bo mi się ta podana przez Ciebie stronka nie otwiera.
A jakoś mam nadzieję, że i Ty taką zdobędziesz
Karolcia - ależ mi wbiłaś klina do zastanawiania się jakie to są kwiaty z lodami....
Cympekwm - niestety nie mogę zobaczyć Twojego ogródka bo mi się ta podana przez Ciebie stronka nie otwiera.
- wisia7

- Od: 8 lut 2012, o 18:14
Beatko, mam podobną konewkę i nie pomyślałam o wykorzystaniu jej , a co w niej rośnie i czy robiłaś dziurki w dnie.
- Beaby

No właśnie, Wisiu - jakoś nie wpadłam na to, żeby w niej dziurki zrobić - a to dobry pomysł. Może wcześniej szkoda mi było ale chyba też tak zrobię. Na razie mam wąską wysoką doniczkę a dopiero na niej doniczkę z kwiatkiem by woda tam nie stała. W ubiegłym roku miałam w tej konewce trzykrotkę pasiatkę a teraz jest begonia stale kwitnąca. Ale wszystko tam pasuje,
Na razie w ogrodzie susza, no i spokój w przesadzaniu bo pełnia lata.
Teraz domek jest w ruchu:
w listopadzie ubiegłego roku pełna demolka ganeczku

a teraz już pierwszy etap montowania pólbali jest za nami

Na razie w ogrodzie susza, no i spokój w przesadzaniu bo pełnia lata.
Teraz domek jest w ruchu:
w listopadzie ubiegłego roku pełna demolka ganeczku

a teraz już pierwszy etap montowania pólbali jest za nami

- ewa321

- Od: 5 lip 2014, o 17:13
O matko święta
Bea - te fotki porównawcze są genialne
Z perspektywy forumowego obserwatora to wygląda tak,
jakbyś czarodziejską różdżką dotknęła 'starego' ganeczku, i pojawił się cudny, nowy
Naprawdę pięknie to wygląda !!
Ale całej masy pracy przy tym to przyznam, że nie zazdroszczę, i podziwiam za wytrwałość
Bea - te fotki porównawcze są genialne
Z perspektywy forumowego obserwatora to wygląda tak,
jakbyś czarodziejską różdżką dotknęła 'starego' ganeczku, i pojawił się cudny, nowy
Naprawdę pięknie to wygląda !!
Ale całej masy pracy przy tym to przyznam, że nie zazdroszczę, i podziwiam za wytrwałość
Pozdrawiam i zapraszam
- Beaby

Ewcia321
- wiesz, to może kwestia wyobraźni.... ja jakoś od razu widziałam w tym domku mozliwości... A, że jest to wszystko robione "samemu" to jest tak jak się wymyśliło....
Jak je tylko zobaczyłam w sklepie - /te półbale/, to od razu przeszła mi myśl, że przeciez one są idealne dla tego domeczku
A pomyślałam, że rudy będzie fajnie współgrał z ciemnym brązem bali a także z całością ogrodu.
Bardzo się cieszę, że się podoba.
No i sama się rozwiązała sprawa z górą starej studni - jest dużo odpadów z tych pólbali, więc i studnię się nimi obije i doniczki do ogrodu zrobi
Wspieraj, wspieraj
Jak je tylko zobaczyłam w sklepie - /te półbale/, to od razu przeszła mi myśl, że przeciez one są idealne dla tego domeczku
A pomyślałam, że rudy będzie fajnie współgrał z ciemnym brązem bali a także z całością ogrodu.
Bardzo się cieszę, że się podoba.
No i sama się rozwiązała sprawa z górą starej studni - jest dużo odpadów z tych pólbali, więc i studnię się nimi obije i doniczki do ogrodu zrobi
Wspieraj, wspieraj
- ewa321

- Od: 5 lip 2014, o 17:13
No pewnie, że się podoba - i to jak
Wiesz, jak patrzę na te fotki to mam takie wrażenie, że stoję pod tymi drzwiami ...
A one tak kuszą, że mam oczywiście wielką ochotę nacisnąć klamkę i wparować do środka
No i zarówno sam pomysł na wykończenie domku półbalami, jak i kolorystyka są idealnie trafione
Jeszcze raz
Wiesz, jak patrzę na te fotki to mam takie wrażenie, że stoję pod tymi drzwiami ...
A one tak kuszą, że mam oczywiście wielką ochotę nacisnąć klamkę i wparować do środka
No i zarówno sam pomysł na wykończenie domku półbalami, jak i kolorystyka są idealnie trafione
Jeszcze raz
Pozdrawiam i zapraszam
- wisia7

Beatko, o jezusicku , a ja myślałam , że Ty już zmierzasz ku końcowi tego remontu , a Ty dziewczyno robisz wszystko od nowa, wiem co to znaczy , jestem z Tobą
.
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Beatko, fajny ganek. Czerwona trawa ''Red baron'' ładnie rośnie w kępie, ja swoją musiałam zapakować do donicy bo się trochę rozłaziła. Lobelia jest śliczna, ja w tym roku obsadziłam nią pół ogrodu i już zbieram nasiona na przyszły sezon. Masz ładną nasturcję. Moja w tym roku jakaś zabiedzona. Kwitnie obficie, ale listki ma drobne, nie ma co zbierać do suszenia. Na razie suszę same kwiaty 
- Beaby

Danusiu - zawsze coś fajnego podsuniesz na myśl - chyba też podsuszę nasturcję, ma taki przyjemny zapach.
Red Baron uwielbiam - cieszę się więc, że się rozrasta.
Lobelia jednoroczna to śliczna twardzielka, teraz nawet te upały jej nie wzruszyły i kwitnie tak długo i bardzo obficie. A jak masz jej całe mnóstwo w ogrodzie to musi być zachwycający widok, i taki subtelny
Dzisiaj / dzięki Filigranowej / byłam w ogrodzie botanicznym w Zabrzu, oto kilka fotek:

Dzisiaj troszkę popadało - i jakaż to ulga dla ogrodu
Red Baron uwielbiam - cieszę się więc, że się rozrasta.
Lobelia jednoroczna to śliczna twardzielka, teraz nawet te upały jej nie wzruszyły i kwitnie tak długo i bardzo obficie. A jak masz jej całe mnóstwo w ogrodzie to musi być zachwycający widok, i taki subtelny
Dzisiaj / dzięki Filigranowej / byłam w ogrodzie botanicznym w Zabrzu, oto kilka fotek:

Dzisiaj troszkę popadało - i jakaż to ulga dla ogrodu
- wisia7

Beatko, nie przeczytałam i myślałam , że Twój ogród tak się przeistoczył.
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W Zabrzu slicznie
domek z bali, cudny
Sama się zastanawiam co ja wymyśliłam z tymi lodami
aż się cofnę i poszukam, chyba ,że ja się już cofam 
Cofnęłam się i nie mam pojęcia co to za kwiatki z lodami
naprawdę się cofam, demencja 
Sama się zastanawiam co ja wymyśliłam z tymi lodami
Cofnęłam się i nie mam pojęcia co to za kwiatki z lodami
A te bale to z tworzywa są jakiegoś?
Ale ładne
Ale ładne
- Beaby

Ha ha, Wiesiu - toż to prawdziwy szok przeżyłaś zatem
Ale nie obraziłabym się jakby kilka takich wielkich kwiatowych plam było w moim ogrodzie, nawet tych dwumetrowych rudbekii.
Karolcia - no ja próbowałam jakoś inaczej przeczytać ale nic mi nie wychodziło, tylko, że z lodami ....
A myślę, że SKS jeszcze Ci nie grozi
, więc spoko...
Mati - to drewno. Cieszę się, że się podoba.
Ale nie obraziłabym się jakby kilka takich wielkich kwiatowych plam było w moim ogrodzie, nawet tych dwumetrowych rudbekii.
Karolcia - no ja próbowałam jakoś inaczej przeczytać ale nic mi nie wychodziło, tylko, że z lodami ....
A myślę, że SKS jeszcze Ci nie grozi
Mati - to drewno. Cieszę się, że się podoba.